Travel | Bali reis overzicht

Het moment dat jij dit leest, ben ik als goed is nog in het vliegtuig, ik land vandaag in Bali en daarom leek het mij leuk om jullie onze reis schema te laten zien. Wij hebben namelijk een route “gepland” voor zover dat dat lukt, en waarschijnlijk houden we ons er helemaal niet aan maar we weten nu wel precies wat we allemaal willen zien en doen.

Dag 1 & 2 (Kuta)

Wanneer we aankomen op het vliegveld van Denpensar vertrekken we met een taxi naar Kuta, een klein plaatsje vlakbij. Daar checken we in bij ons eerste hotel (deze hadden we al geboekt). Ik denk dat we die middag vooral zullen relaxen en het Kuta beach en Canggu beach zullen bewonderen. Ook willen we de zonsondergang bij Tanah Lot bewonderen (dit schijnt één van de mooiste zonsondergangen te zijn).

De tweede dag gaan we naar de Bali sea turtle society, hier kun je een mini-schildpad vrij laten in de zee (bucket-list item!) dit wilde wij allebei heel graag. Wel belangrijk om te weten dat je hier op tijd voor aanwezig moet zijn. Het vrijlaten is om 16:30, maar je moet een muntje zien te bemachtigen en de rijen staan vaak dik. Daarom willen wij rond 14:00/15:00 al aanwezig zijn!

Dag 3, 4, 5 en 6 (Ubud)

In Ubud is van alles te doen, daarom zullen we hier ook langer zijn dan op andere plekken. Het is een beetje de bruisende stad van Bali en ook heel veel reviews wijzen erop dat dit “the place to be” is. Waarschijnlijk willen we hier een tour doen, een reisgids in huren en onszelf de omgeving laten zien (Amansuka Tour – Day tours, deze hadden online goede recensies). Benieuwd naar alle rijstvelden, mooie watervelden en de lokale omgeving!

We willen onder andere het bekende Monkey forrest bewandelen (weinig spullen mee, de apen schijnen nogal van stelen te houden). Er is een olifantengrot (Goa Gajah) die ik graag wil zien. Ook zitten er in deze omgeving een hele boel tempels en wordt er in de stad Ubud zelf ook veel aan het geloof gedaan door middel van dansende rituelen (tof).

Ook willen we vlakbij Ubud (15 min) naar de dierentuin, Bali zoo. Hier kun je ontzettend veel dieren zien, maar ook bepaalde “expiditions” beleven. Zo kun je er de Elephant Expedition doen, waarbij je dan een klein rit op de rug van een olifant mag doen (best wel zielig, maar ook wel heel tof, ik ben hierover nog in tweestrijd) en dus mogelijkheid hebt tot op de foto gaan en volgens mij ook voeren. Er zitten nog wat andere dingen bij zoals buffet/lunch maar ik heb echt een zwak voor olifanten dus dit is dan ook wel iets waar ik erg benieuwd naar ben (opnieuw bucket-list item!).

Dag 7 en 8 (Bedugal)

Vervolgens reizen we door naar Bedugal, hier zit het Bali treetop adventure. Milena wil zelf ook beleven hoe het is om een aap te zijn, en hier kun je dus een heel parcours afleggen. Daarnaast is er in Bedugal ook de mogelijkheid om een mountain bike tour te doen door de rijstvelden heen. Dit is iets wat ook online heel veel aangeraden wordt, het is een tocht van ongeveer 3 uur. Je gaat voornamelijk omlaag waardoor je de hele weg aan het remmen bent, 1 geruststelling je hoeft niet ook weer omhoog te fietsen, je wordt daarna gewoon lekker met een shuttelbus terug gebracht (ga je naar het buitenland, ga je alsnog op een fiets, waar gaat het mis).

Dag 8,9 en 10 (Lovina beach)

Na waarschijnlijk dus een paar intensieve dagen, willen we natuurlijk ook een beetje relaxen. Lovina beach staat er om bekend om de plek te zijn om tot rust te komen. Je kunt hier dolfijnen spotten, snorkelen etc. Wij willen graag in deze buurt opzoek naar de waterval Ssing, hier zitten ook warmwaterbronnen in de buurt (foto’s maken yassssss). Even een paar dagen relaxen, kan maar zo zijn dat we na 2 dagen al weer door gaan hoor!

Dag 11 en 12 (Pehelokan)

Na Lovina beach gaan we iets doen wat wij allebei super graag wilde; namelijk een vulkaan beklimmen (AAAAHHH, bucket-list item!), we gaan namelijk de Gunung Batur beklimmen. Dit is een tocht van een paar uur, en we zullen daarna ook echt wel gesloopt zijn. Dus zullen we er ergens een mooie plek zoeken waar we vervolgens heerlijk kunnen slapen.

Belangrijk om even te pinnen bij Padang Bai, op onze volgende bestemming kunnen we namelijk nergens geld pinnen!

Dag 13,14,15 en 16 (Gili eilanden)

We gaan dan namelijk met de boot richting de gili eilanden, daar willen we een beetje eilandhoppen, veel foto’s maken en vooral genieten van de natuur. Ook kun je hier fantastisch snorkelen en zijn hier allemaal dingen die je gezien moet hebben, dat gaan we dan ook zeker doen. Denk dat we ook echt nog even lekker gaan zonnen hier!

Dag 17 en 18 (Sanur)

Onze reis is al bijna ten einde en Sanur schijnt dan ook een hele leuke plek te zijn waar je kunt winkelen, aangezien we natuurlijk niet de hele reis zoveel willen meezeulen leek het ons slim op pas op het einde wat inkopen te doen. Ook kun je hier aan de kust nog allemaal watersport activiteiten doen. Milena wil graag parasailen, ik ga dan wel chillen met mijn bruine (hoop ik) billen op het strand (want ja ik durf dat niet).

Dag 19, 20 en 21 (Kuta)

We trekken weer terug naar Kuta, dit is namelijk vlakbij het vliegveld. Hier gaan we genieten van onze laatste dagen, beetje bijkomen. Voordat we kunnen bijkomen gaan we nog naar het waterpark. Dit schijnt het beste waterpark van Azie te zijn, dus we zijn erg benieuwd.

Helaas is het dan alweer tijd om naar huis te gaan, spijtig maar waar. Waarschijnlijk zullen we echt wel afwijken van onze route en zullen we nog kleinere plaatjes meepakken. Onderweg van locatie naar locatie zullen we ook veel dorpjes tegenkomen, maar dit is iig onze route ongeveer. Mocht je de kaart van Bali er bij pakken dan kun je enigszins zien hoe we het eiland over gaan.

Vond je dit nou leuk om te lezen? Laat het dan even weten in een reactie hieronder. Verder kun je me in de gaten houden op Instagram, daar post ik nu updates over Bali met foto’s natuurlijk! Welke landen in Azië zijn ook de moeite waard? Ik denk zelf aan Vietnam of Maleisie!

Liefs,
Rosita

foto’s zijn van pinterest

4 thoughts on “Travel | Bali reis overzicht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.