Bestaat het perfecte cadeau?

Kan jij je de toffe cadeaus nog herinneren die je voor je verjaardag kreeg? Ongetwijfeld kan je er zo een paar opnoemen, ik tenminste wel. Een cadeau krijgen is altijd een feest. Sommige mensen weten je te verwennen met precies dát waar jij zo veel van houdt. Die mensen kennen je meestal goed of hebben echt hun best gedaan, dat kan je merken aan het cadeau dat ze je geven. Toch zie je dat er steeds meer gekozen wordt voor een optie die wat meer ‘safe’ is, namelijk geld. Het is hartstikke praktisch en toch wat minder persoonlijk. Hoe doen die mensen dat toch, die mensen die zo iets geven waar je hart warm van wordt? Waar halen zij hun inspiratie vandaan?

Verjaardagcadeaus, het blijft altijd een dilemma. Als gever wil je laten weten dat je écht aan die ander gedacht hebt. Dan kan je kiezen voor een persoonlijk geurtje van iemand of je koopt een favoriete lekkernij. De favoriete lekkernij van de jarige welteverstaan. Dat valt altijd goed, al moet je dan maar net weten waar de jarige van houdt.

Een Fotoboek

Iets wat altijd echt enorm leuk en origineel is, is een fotoboek maken. Je kunt een fotoboek zo persoonlijk maken als dat je zelf wilt. De goedkoopste is maar vier euro en als je meer kwijt wilt, zijn er nog veel meer opties. Misschien heb je heel veel foto’s van jezelf en de jarige en kan je daar iets moois van maken. Je kunt kiezen voor een eenvoudige fotoboek die gebonden wordt door een spiraal. Er is ook keuze uit een gebonden variant met een harde of zachte kaft, net hoe groots je zelf wilt uitpakken. Afhankelijk van hoe dicht je bij de persoon staat aan wie je dit persoonlijke geschenk geven wilt, zijn er nog verschillende thema’s die je kunt gebruiken ter inspiratie. Kom je bijvoorbeeld makkelijk aan foto’s van de ander, dan kan het heel waardevol zijn om wat hoogtepunten van hem of haar uit het afgelopen jaar te bundelen. Bij een jubileum kan je in dat geval foto’s van de hoogtepunten tot dan toe bij elkaar nemen. De opties zijn eindeloos, of het nou om een verjaardag, jubileum of huwelijk gaat.

Een verjaardagskalender

Een ander superleuk idee is een verjaardagskalender maken. Dat kan al vanaf tien euro. Ik vind het altijd bijzonder als ik een kalender zie hangen bij mensen in huis met persoonlijke foto’s. Het is ook een tof idee om een kalender te maken met leuke quotes in plaats van foto’s. Of stel dat jouw dierbare van de natuur houdt, dan kan het ook prachtig zijn om een kalender te maken met de meest spectaculaire vergezichten. Zo’n kalender heeft vaak een vaste plaats in huis en wordt regelmatig geraadpleegd. Daar waar je een boekje er echt bij moet pakken, hangt een kalender meer in het zicht en is het tegelijk een praktisch, persoonlijk en leuk cadeau.

Zo zie je maar dat een bijzonder cadeau best eenvoudig te maken is. Cadeaus met een persoonlijke touch doen het vaak erg goed. Juist die persoonlijke touch maakt dat de ander zich realiseert dat je echt aan hem of haar gedacht hebt. En hoe goed voelt dat? Zowel voor de ontvanger als de gever. Welk hart verwarm jij?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.