Internet en TV, zijn ze wel te vergelijken?

Als we internet gaan vergelijken met TV zullen de meesten van ons op de verkeerde voet beginnen, namelijk met het internet. Dat is namelijk groter, machtiger en heeft meer invloed dan de TV.

De TV heeft wel een veel langere geschiedenis dan het internet maar het bereik, wereldwijd is veel kleiner. Wereldwijd zijn er ongeveer 556 miljoen mensen die een abonnement bij een kabel-tv provider hebben. Satelliet- en IPTV contracten zorgen samen voor ongeveer evenveel aangeslotenen. En hoeveel mensen hebben een internet-verbinding? Dat zijn er ongeveer 3.2 miljard. Helaas is de bron van deze informatie de internetgigant Facebook zelf. Hoe betrouwbaar die is als bron van informatie mag de lezer zelf bepalen.

Maar dat is niet alles

Al in 1960 was de TV wereldwijd de grootste bron van informatie en vermaak, niet alleen voor gezinnen met kinderen, maar voor hele straten, alle kinderen. Ook de informatievoorziening werd jarenlang, al vanaf 1956 bepaald door uitzendingen van Het Journaal via de TV.

Zie je tegenwoordig mensen gedachteloos naar een erg klein beeldschermpje in hun hand staren, in onze jeugd waren de grote groepen kinderen voor het raam van een woonkamer tekenend. Vooral op de zaterdagen in de namiddag toen de echte kinderprogramma’s werden uitgezonden, kon de hele straat leeg zijn. De tuin van de enige bezitter van een TV stond dan vol met kinderen, van alle afmetingen, tot wel twee meter lang.
Ook even voor acht uur in de avond kon je mensen over straat zien lopen, om bij de buren in de tuin te gaan kijken naar Het Journaal. De buurman zette dan vaak een raam open en het volume wat hoger. Met de hand aan de knop!.

Het grootste verschil is de hoeveelheid informatie

In de jaren vijftig van de vorige eeuw was de hoeveelheid informatie die mensen tot hun beschikking hadden erg klein, vergeleken met de hoeveelheden van vandaag. Maar we hebben ook steeds meer informatie nodig in het dagelijkse leven en ons werk.

Niet allen voor de informatie voor zakelijke doeleinden, maar ook voor het plezier en het vermaak van familie en vrienden zijn goede afspraken over de prijzen van TV en internet verbindingen belangrijk. Ook de TV moet daarom digitale zenders kunnen doorgeven, net als het internet.

Internet en tv vergelijken

Om je eigen internet en TV contracten te kunnen vergelijken heb je als client van een enkele provider niet genoeg informatie. Net als in het dagelijkse leven moet je tegenwoordig zelf op zoek gaan naar de beste bron voor die informatie. Je eigen internet en Tv-agent zal die informatie niet vrijwillig weggeven, is hij de goedkoopste, de beste, de snelste? Iedere provider zal je in hoge en heel mooie woorden vertellen dat hij dat is!

En als je zelf op zoek gaat, waar kom je dan terecht?

Een onafhankelijke winkel waar je tot wel zeventien verschillende combinaties in de aanbieding ziet. Digitaal internet met kabel-tv, of alles digitaal? Het goedkoopste, snelste, beste internet. Of het snelste internet voor je werk, en een eenvoudig kabel contract om in de avond even tv te kijken? Keuze genoeg. Hier kan je dus internet en tv vergelijken.

Je doet het voor je werk, voor je hobby, waarom niet voor thuis? Ga zelf op zoek naar de beste afspraken voor jou en je gezin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.