Candida: Wat is dat nou eigenlijk?

Als je je ooit afgevraagd hebt wat Candida is, ben je niet de enige. Veel mensen hebben deze schimmelinfectie namelijk zonder te beseffen dat ze het hebben. Er zijn veel manieren om het te behandelen, en sommige van die methoden zijn volkomen natuurlijk en zelfs goedkoop. In dit artikel bespreken we de symptomen en behandeling van Candida. Als je sterk vermoedt dat je deze infectie hebt, raadpleeg dan een arts. In de tussentijd kan je hier wat meer informatie vinden.

Wat is een Candida infectie?

Een arts zal waarschijnlijk een onderzoek van de weefsels doen om vast te stellen of je een Candida infectie hebt. De schimmel kan zich door het hele lichaam verspreiden als de darmbacteriën beginnen af te breken. Bovendien remt Candida het vermogen van het lichaam om voedingsstoffen op te nemen, waardoor een toestand ontstaat die malabsorptie heet. De schimmel kan ook een chemische stof produceren die acetaldehyde heet, en die verantwoordelijk is voor de onaangename geur en katers die we met alcohol associëren.

Gelukkig is candida te genezen. De tekenen en symptomen van candidiasis lijken op die van veel andere aandoeningen, dus je zorgverlener kan andere mogelijke oorzaken willen uitsluiten. In sommige gevallen kunnen medicijnen zoals antibiotica de infectie juist veroorzaken. Deze patiënten zullen systemische therapie nodig hebben, die fluconazol en andere medicijnen kan omvatten. De behandeling zal afhangen van de soort infectie die je hebt.

Wil je nou een gedetailleerdere checklist over de aanwezigheid van Candida in jouw lichaam? Dan kan je terecht bij het gratis E-Book van Frank Suarez. In dit e-book wordt behandeld hoe Candida jouw lichaam verzwakt, wat voor invloed het heeft op je gezondheid en wat de beste natuurlijke oplossingen zijn!

Symptomen

Typische symptomen van candida zijn buikkrampen, aanhoudend opgeblazen gevoel, en winderigheid. Andere tekenen zijn frequente diarree en constipatie, en aanhoudend hunkeren naar suiker en koolhydraten. Vaak heeft candida een diepgaand effect op de geest. Behalve dat het de spijsvertering aantast, kan het ook je geheugen en energieniveau negatief beïnvloeden. Als het niet behandeld wordt, kan systemische candida gevaarlijk zijn voor je gezondheid.

De eerste stap is om medische hulp te zoeken. Als je vermoedt dat je een candida infectie kunt hebben, ga dan naar je arts en krijg een recept voor een antischimmelmiddel. In plaats van te wachten tot de symptomen vanzelf overgaan, kan een arts je helpen een behandelplan op te stellen dat gebaseerd is op je specifieke symptomen en de ernst van je infectie. De arts kan ook medicijnen voorschrijven die het beste werken voor jouw unieke behoeften, en hij kan ook je vooruitgang volgen om er zeker van te zijn dat je de meest geschikte behandeling krijgt.

Behandeling

Hoewel er antischimmelmiddelen op recept verkrijgbaar zijn om de candida overgroei te bestrijden, gaan ze vaak gepaard met ongewenste bijwerkingen. Bovendien lijken schimmel- en gistcellen erg op menselijke cellen, en dus is de beste behandeling voor candida een natuurlijk antischimmelmiddel. Of ze nu als supplement of als onderdeel van een dieet worden ingenomen, deze middelen breken de celwanden van de candida gist af. Deze behandelingen zijn vaak vrij effectief, en worden aanbevolen voor wie zijn candida onder controle wil houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.