De Beste Parasol voor jouw Tuin!

Een parasol is een must have voor het warme zonnetje die op de lente- en zomerdagen schijnt. Een parasol geeft je bescherming tegen de warme uv-stralen en dit is toch wel de belangrijkste factor, maar een parasol staat ook sfeervol in je tuin. Het geeft een gezellige uitstraling en tegelijkertijd is dit jouw plekje waar je beschut bent tegen de zon. Als het overdag warm is geweest, maar het in de avond afkoelt dan kun je ook gezellig vertoeven onder de parasol. Deze houdt de warmte van de zon namelijk vast en dit is handig want ’s avonds zal deze dan de warmte afgeven. Kun je zelfs op de koelere avonden lekker genieten van gezellige avondjes in de buitenlucht.

Verschillende parasol soorten

Wil jij ook een parasol aanschaffen voor in je tuin? Dan zijn er wel een aantal dingen om rekening mee te houden. Zo moet je bijvoorbeeld een keuze maken uit de verschillende parasol soorten.

Stokparasol

Je kunt kiezen voor de klassieke tuinparasol van vroeger. Dit is de stokparasol en deze kent iedereen wel. Tegenwoordig kun je deze parasol kopen in diverse maten en verschillende kleuren. Deze parasols zijn niet erg zwaar. Dit maakt het dus gemakkelijker om de parasol naar gelang te verplaatsen. Deze parasol moet geplant worden in een losse standaard of een voet. Als je wilt dat de parasol rechtop blijft staan, vul deze standaard of voet dan met water of zand. Zelfs bij wind blijft je parasol dan staan. De voet voor deze parasol kun je ook kopen met wieltjes eronder.

Zweefparasol

Deze parasol zweeft in principe boven je hoofd. Het frame waar deze aan vast gemaakt moet worden kun je naast je tuin set zetten, dan heb je geen hinder van een stok die in het staat zoals dit wel bij een stokparasol is. De zweefparasol draait bovendien ook en er zijn veel mogelijkheden om deze parasol te kantelen. Houd wel even rekening met het feit dat deze parasol erg gevoelig is voor wind omdat deze parasol “los” hangt. Als er een vlaagje wind voorbijkomt moet het frame van de parasol stevig geankerd worden anders loop je het risico dat de parasol binnen no-time om ver ligt. Je kunt de zweefparasol wel eenvoudig verplaatsen. In vergelijking met de stokparasol is dit natuurlijk wel een luxe en je rug is je dankbaar

1 seconde parasol

Dit is een parasol die voorzien is van een automatisch openend systeem. Bij deze parasol kun je dus het moeilijke gedeelte overslaan. Geen stangen meer die je in elkaar moet zetten, je gaat niet meer bijna door je rug als je de loodzware standaard wilt verplaatsen en je hoeft het doek niet meer op te duwen. Bij deze 1 seconde parasol gaat alles bijna als vanzelf. Je hoeft maar een klein tikje te geven en de parasol klapt soepel en automatisch open. Dit is dus eigenlijk de moderne versie van een parasol. Het is daarnaast ook natuurlijk ideaal en voor je rug is het een luxe.

Muurparasol

Als je ruimte moet besparen dan is een muurparasol de ideale oplossing. Het frame van deze parasol moet namelijk met bouten verankerd worden aan de muur. Hierdoor neemt deze parasol dus niet onnodig veel ruimte in beslag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.