Zo creëer je de ideale peuterkamer!

Wanneer je opgroeiende kinderen hebt, komen daar heel wat veranderingen bij kijken. In het begin wanneer een baby pas is geboren dan zal hij of zij een aparte babykamer krijgen. Wanneer je baby tot peuter is opgegroeid, zal hij of zij de babykamer als peuter ontgroeien. Omdat je peuter te groot is voor een babykamer wordt het tijd voor een echte kinderkamer. Het is een grote stap voor je peuter. Op de website van Emob kun je ideeën opdoen om zelf een kinderkamer samen te stellen. Voor een kinderkamer creëer je een mooie en vooral leuke slaapomgeving voor je peuter. Je kunt ook een begin maken met het ombouwen van de babykamer naar de peuterkamer door bijvoorbeeld met het behang en bed te beginnen. Dat moet je dan zien als een tussenstap naar een complete peuterkamer.

Een complete peuterkamer aanschaffen

Met een peuterkamer creëer je een tussenstap om van een babykamer over te gaan naar een volledige peuterkamer. Je kunt voordelige peuterkamers aanschaffen voor zowel jongens als meisjes. Er zijn meubels die zeker niet in een peuterkamer mogen ontbreken. Veel ouders vinden dat hun kindje op de leeftijd van 2 tot 3 jaar toe is aan een peuterkamer. Wanneer er nog een baby op komst is, moet het babybedje vrij worden gemaakt voor de baby die nog geboren moet worden. Dit houdt dus in dat de peuter van 2 of 3 jaar een andere eigen kamer krijgt. Er zijn peuterkamers voor jongens en meisjes. Kijk naar een gewenst thema en je zult zeker slagen. Zo zou je voor jongens kunnen kiezen voor een peuterkamer met als thema Spider Man of Cars. Meisjes hebben graag een kinderkamer die ingericht is als Frozen of Minnie Mouse. Er zijn natuurlijk nog veel meer thema’s waaruit gekozen kan worden.

De opbouw van een peuterslaapkamer

Voor jongens zie je als peuterbed vaak een autobed en voor meisjes een prinsessenbed. Daarbij horen ook verschillende meubeltjes. Denk daarbij aan tafeltjes, stoeltjes, bureautjes en opbergmeubeltjes. Zorg ervoor dat de kleur in overeenstemming is voor een jongen of een meisje. Wanneer de meubeltjes goed passen bij een jongen of meisje, zal je peuter snel inslapen. Ze zullen zich snel aanpassen om van het kleine bed naar een groter bed te gaan.

Veilige peuterkamer

De meubeltjes die ontworpen zijn voor kinderen moeten veilig zijn. Dat wil zeggen dat ze geen scherpe maar ronde hoeken moeten hebben en dat de hoogte instelbaar is. Ook het materiaal waarvan ze gemaakt zijn moet veilig zijn. Een peuterkamer kun je afmaken door het plaatsen van veilige accessoires. Denk ook aan speelgoed op de peuterkamer. Het gebruik van speeltenten is populair onder zowel de jongens als de meisjes. Vergeet ook niet de nodige knuffels en een lichtgevende wekker kan zeer rustgevend werken als ze gaan slapen.

Het bed voor je peuter

Naast de gebruikelijke meubeltjes is het belangrijk dat je een goed matras gebruikt. Dat matras moet goed zijn voor een opgroeiende peuter. Door mooi, kleurrijk en leuk beddengoed te gebruiken zal je peuter, als hij of zij moet gaan slapen niet tegenstribbelen. Doordat er zoveel mogelijk is, moet je goed bekijken wat je wilt gaan doen om van een babykamer over te gaan naar een peuterkamer die als tussenfase zal dienen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.