De Beste Zilvershampoo: Top 7 Keuzes

Als je al de tijd en geld hebt gestoken in het verven van je haar (Bijvoorbeeld na het lezen van mijn haartrends in 2019)dan weet je dat het absoluut niet te doen is om je kleur fris te houden. We zien dat de meeste mensen dan ook de verkeerde shampoo thuis hebben staan. Niet alleen zijn de meeste shampoos gevuld met sulfaten (harde wasmiddelen die je haar ontdoen van je natuurlijke haarkleur), maar blond haar is vaak ook nog eens extra gevoelig voor oranje verkleuringen die optreden door de kleurstoffen in de shampoo. Om dit allemaal te voorkomen is het verstandig om te kiezen voor zilver shampoo. Je wil natuurlijk dat je haar er natuurlijk en gezond uit ziet. Zo kan je buiten shampoo je haar verzorgen op een hoop andere manieren, denk bijvoorbeeld is aan het slikken van vitamines voor je haar. Wat is de beste zilvershampoo dan vraag je je af? Ik heb vandaag een top 7 gemaakt van de beste zilvershampoos, zo weet je precies waar je voor kunt gaan.

Wat is de beste zilvershampoo?

 1. Oribe Silverati Shampoo

  Deze zeer mooie shampoo is doordrenkt met blauwe en zilveren pigmenten, die jouw blonde haarkleur zal versterken en die alle oranje tinten weg zal werken. De formule bevat ook nog eens zachte kokos- en maïsreinigers (in tegenstelling tot harde sulfaten die je kleur kunnen ontdoen van je kleur) om olie en productopbouw te verbeteren zonder je natuurlijke tint te vervagen. Dit is dé beste zilvershampoo die je op dit moment kunt vinden. Zeker niet goedkoop, maar wel super effectief.

  Prijs: €18,40 per 100ml

  Te koop bij: Headmasters.nl

  Beste ZilverShampoo Oribe

 2. Amika Bust Your Brass Cool Blonde Shampoo

  Deze paarskleurige shampoo reinigt je haar, verbetert je haarkleur en doet een beroep op een super-effectieve mix van vitamine A, D, E en B om je haar te versterken. Wil je jouw haar versterken op een eenvoudige manier dan is dit een uitstekende keuze om te maken. Kies voor een speciale formule die het allemaal kan, wat wil je nog meer hebben? Dit is zeker de op een na beste zilvershampoo van dit lijstje.

  Prijs: €8,78 per 300ml

  Te koop bij: Nicebeauty.com

  Beste zilvershampoo Amika

 3. O&M Conquer Blonde Silver Shampoo

  Paarse pigmenten worden gecombineerd met woestijnkalk (een antioxidant en een vitaminerijke vrucht) en ultrahydraterende aloë vera om deze zachte, blonde shampoo te creëren. Deze formule is niet alleen 100% veilig voor het haar, maar wordt ook geleverd in een recyclebare verpakking. Dit is dan ook gelijk het motto van het bedrijf: ’cause loving your hair and the environment aren’t mutually exclusive’.

  Prijs: €11,80 per 100ml

  Te koop bij: OriginalMineral

  beste zilvershampoo original mineral

 4. Clairol Shimmer Lights Zilver Shampoo

  Als je highlights er wel eens beter uit hebben gezien maar als je nog niet helemaal klaar bent om naar de kapper te gaan is het een idee om te kiezen voor deze betaalbare zilver shampoo. Na het masseren door je natte haar, moet je het vijf minuten in laten trekken. De speciale formule zal de koper tinten in het haar weghalen, voor je het weet heb je jouw oude kleur weer terug.

  Prijs: €2,50 per 100ml

  Te koop bij: Amazon

  beste zilvershampoo shimmer lights

 5. Klorane Centaury zilvershampoo

  Wat is de beste zilver shampoo voor een lage prijs die ook nog eens lekker ruikt? Dat moet deze shampoo zijn! Deze shampoo van Klorane – het merk dat bekend staat om zijn super-effectieve formules – gebruikt centaurea-extract om je witte of platinakleur op subtiele wijze op te fleuren. Leuk extraatje: De bloemengeur is heerlijk!

  Prijs: €9,40 per 100ml

  Te koop bij: Bol.com

  beste zilvershampoo klorane

 6. L’Oréal Paris Elvive Color-Vive Purple Shampoo

  Als je op zoek bent naar een wat bekender en goedkoper merk, dan hebben we er eentje voor je. De Elvive shampoo van L’Oréal Paris is gemaakt om de gele en oranje ondertonen van je haar te verminderen, met een anti gele gloed laag als resultaat. Dit artikel is in Nederland erg populair en goed gereviewd. Zo scoort het 4.6/5 sterren op Bol.com. Vergeet niet dat een purple of paarse shampoo het zelfde effect heeft als een zilvershampoo alleen dat het een andere benaming heeft. Er zit dus geen echt verschil tussen zilvershampoo en paarse shampoo.

  Prijs: €4,22 per 100ml

  Te koop bij: Bol.com
  Beste zilvershampoo L'oreal

 7. Fanola No Yellow Shampoo 1000ml

  En dan de allergoedkoopste van allemaal! De Fanola No Yellow Shampoo kan je krijgen in een enorme fles van 1 liter en is uiterst geschikt voor het verwijderen van gelige tinten in het haar. De reviews liegen er niet om. Perfect voor het perfectioneren van je balayage kapsel. Tip van mij: Laat de shampoo niet al te lang intrekken. Deze shampoo is vrij sterk en kan bij te lang intrekken zorgen voor een paarse gloed, en dat wil je ook niet.

  Prijs: €2,10 per 100ml

  Te koop bij: Bol.com
  Beste Zilvershampoo Fanola

Wat is de beste Zilvershampoo?

Uit onze test blijkt de Oribe Silverati Shampoo de beste zilvershampoo. Deze shampoo is doordrenkt met blauwe en zilveren pigmenten die effectief je blonde haarkleur versterken en alle oranje tinten wegnemen.

Wat is Zilvershampoo?

Zilvershampoo is een vaak paars kleurige shampoo ontwikkelt om een gele of oranje gloed in het haar te verwijderen. Dit is vaak van toepassing op dames en heren met grijs, blond of wit haar.

Voor wie is Zilvershampoo?

Zilvershampoo is voor alle mannen en vrouwen met wit, grijs of blond haar. Dit omdat deze haarkleuren vaak last kunnen hebben van geel en oranje tinten in het haar, en het paarse effect van de shampoo verminderd dit.

Wat zijn andere benamingen voor Zilvershampoo?

Zilvershampoo wordt ook wel: Violet Shampoo, Paarse Shampoo, Purple Shampoo, Blauwe Shampoo, No-yellow shampoo of blonde shampoo genoemd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.