Beauty | 5 Tips om je Ogen Groter te Laten Lijken

Je wou dat je grotere ogen had, maar helaas stond je achteraan bij het uitdelen? Geen paniek, met make-up kan je je ogen groter laten lijken (Ook kan er een hoop misgaan (lees hier Make-up frouten die we allemaal maken)! Met de juiste tips en trucs kun je in een mum van tijd mooie bambi ogen krijgen. Hoe dit werkt en welke producten je nodig hebt als je kleine ogen groter wilt maken, ga ik je in dit nieuwe artikel vertellen.

Ogen Groter Laten Lijken voor mooie Bambi ogen

Speciaal voor jouw hebben we 10 tips opgesteld om met oog make up je ogen te vergroten op een mooie manier. Laat vooral weten of je wat aan onze tips hebt gehad!

1. Gebruik een licht Kajal potlood voor je waterlijn

Als je kleine ogen groter wilt maken, gebruik dan een deze eenvoudige truc: breng een lichtgekleurd Kajal potlood aan op de waterlijn! De kleuring van de binnenste ooglidrand zorgt er niet alleen voor dat je ogen groter lijken – het zorgt er ook voor dat je ogen er veel wakkerder uitzien. Top na een avondje hevig stappen of na een slechte nacht.

Let op: Niet elke eyeliner is geschikt voor gebruik op de waterlijn. Het verkeerde Kajal potlood kan de ogen irriteren.

2. Breng een lichte, glinsterende oogschaduw aan

De glinsterende oogschaduw reflecteert het licht op een bijzonder voordelige manier. Dus je moet zeker een paar soorten in je make-up tas stoppen!

Of het nu gaat om champagnetinten of ivoorkleurige tinten – een heldere, glanzende tint zorgt ervoor dat je ogen stralen. Breng het aan in de binnenste ooghoek en bedek het hele ooglid om het beste effect te bereiken.

3. Een fijne eyeliner tekenen

Een eyeliner werkt als een optische lifting. Dus je moet zeker niet zonder een eyeliner naar buiten gaan als je je ogen wilt vergroten!

Je ogen zullen er vooral groot uitzien als je de eyeliner iets voorbij je natuurlijke ooglidrand trekt. Op het einde kan het iets minder strikt worden getekend, maar zorg wel ervoor dat je een zo goed mogelijke lijn trekt. Door deze scherpe rand zullen je ogen erg mooi en groot uitkomen. Perfect voor de schattige bambi oogjes die we zouden willen.

Een tip van mij: hoe kleiner je oog, hoe dunner de eyeliner moet zijn! Met de Razor Sharp eyeliner van Urban Decay trekt je een erg scherpe ooglidlijn.

ogen groter laten lijken

4. Oog Opmaken: Omlijn je oog!

Weer een slimme truc om kleine ogen groter te laten lijken: Omkaderd met een medium bruine, zacht glanzende oogschaduw! Je kunt een paar millimeter breedte bedriegen – althans visueel.

Breng de oogschaduw aan met een pluizig penseel en meng vervolgens om de overgangen zacht en natuurlijk te maken.

Make-up No-Go: Het effect werkt het beste wanneer de oogschaduw niet te donker is. Een frame met zwart of donkerbruin oogt te hard!

5. Koop een wimperkruller

Een wimperkruller is echt een must-have voor het doen van oog make up! De meeste van jullie zullen er al een gebruiker, maar anders is het echt een aanrader.. Als je je wimpers met een wimperkruller naar boven buigt voordat je mascara aanbrengt, zullen je ogen er nog meer uitspringen en je wimpers nog langer lijken. Je kan een wimperkruller al vinden vanaf een eurotje of 8 bij de kruidvat.

Laat me vooral weten of jullie je kunnen vinden in deze tips!

 

 

Hoe ogen groter maken met make up?

Om je ogen groter te laten lijken met make up zijn er een aantal tips. Zo kan je bijvoorbeeld een lichte glinsterende oogschaduw aanbrengen.

Wat zijn Bambi ogen?

Onder bambi ogen verstaan we grote ronde ogen. Dit is een verwijzing naar het schattige hertje bambi uit de gelijknamige film.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.