Travel | Maak kennis met de bijzondere Stad Comporta

comporta

Er is een enorme hype ontstaan rondom Comporta in Portugal. Influencers, bloggers, reisjournalisten en de Europese elite hebben dit paradijsje ontdekt op slechts een uur rijden van Lissabon. Wij laten je in dit artikel zien waarom zoveel mensen afreizen naar deze plek en wat je er allemaal kunt beleven.

Kenmerken en info over Comporta

Comporta is anders dan alle andere plekken in Portugal. Deze charmante stad is populair geworden bij Europese vakantiegangers als een chique, stijlvolle en ontspannen stad. Het biedt diverse soorten wellness centra, heerlijke visrestaurants en eindeloze zandstranden. In welke regio vind je Comporta? Comporta is een klein stranddorpje op ongeveer een uur rijden van Lissabon, gelegen in de oude wijk Setúbal op het schiereiland Tróia. De regio wordt gekenmerkt door rijstvelden. Maar de belangrijkste attractie is natuurlijk het strand van Comporta: 20 kilometer ononderbroken wit zand, een paradijs voor iedereen die weg is van heet strand.

Het weer in Comporta

Net als in de rest van Portugal kun je het hele jaar door zonnig weer verwachten in Comporta. De beste maanden van het jaar om Comporta te bezoeken voor lange strandverblijven zijn van juni tot september, terwijl de lente- en herfstmaanden geschikt zijn voor picknicks of dagtochten. In de winter zijn de stranden rustiger en is de zee kouder, al is dit natuurlijk nog altijd een periode om te genieten van het mooie uitzicht en om even tot rust te komen. Een groot voordeel van de periodes buiten de zomer is dat het een stuk rustiger is dan gewoonlijk.

Hoe kom ik van Lissabon in Comporta?

Er zijn geen directe transportmiddelen van Lissabon naar Comporta, voor deze reis is dan ook een auto nodig. Een alternatief is om te rijden met de trein. In dit geval ga je met de trein (3-5 euro) naar Setúbal en vanaf daar neem je de veerboot (5 euro) naar Tróia Cais Sul nemen om vervolgens door te rijden naar Comporta. Hoewel de route een beetje moeilijk lijkt, duurt de reis slechts ongeveer een uurtje, dit maakt het zeker de moeite waard. Voor het uitstippelen van de reis kun je gebruik maken van Rome2Rio. Door jouw reis goed voor te bereiden zal je binnen no time op de plaats van bestemming aankomen.

Plekken om te overnachten

Er zijn een hele hoop bijzondere plekken waar je kunt overnachten in Comporta, het is nu eenmaal een badplaats. Je kunt ervoor kiezen om in een van de Welness centra te verblijven, echter is er een alternatief. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om een villa te huren aan het strand. Door een villa te huren van bijvoorbeeld Alma da Comporta weet je zeker dat je echt even tot rust kunt komen. Je hebt je eigen stukje strand, ideaal voor de mensen die geheel willen ontspannen tijdens hun vakantie. Dit in combinatie met het comfort wat een villa met zich meebrengt maakt het de uitstekende manier om jouw vakantie mee door te komen! Voor meer Reistips kijk je hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.