De kracht van planten in huis

Groen wonen is hot en dat zal je zeker niet zijn ontgaan. Er zijn voor in huis talloze mooie en geschikte planten te vinden. Het brengt een stukje natuur binnenshuis en ik ben eigenlijk van mening dat iedereen wel één plant in huis moet hebben. Het liefst natuurlijk meer, want naast het feit dat het goede accessoires zijn die je huis gezellig aankleden, zitten er nog meer voordelen vast aan planten. Ik zal je de belangrijkste redenen geven om planten aan je inrichting toe te voegen.

Goed voor je gezondheid

Ondanks dat planten wat verzorging van je verwachten, geven ze ook wat positiefs aan je terug. Ze zijn namelijk super goed voor je gezondheid. Ten eerste verbeteren planten de kwaliteit van lucht in je huis. Om even een kort biologie lesje er weer bij te pakken: wij ademen lucht in en hieruit halen wij zuurstof. Wij ademen vervolgens weer koolstofdioxide uit en bij planten werkt dit mechanisme net andersom. Zij halen de koolstofdioxide uit de lucht en zetten dat om in zuurstof, ofwel: ze voorzien ons eigenlijk van meer zuurstof. Meerdere planten in je kamer zal als resultaat hebben dat de hoeveelheid zuurstof in de lucht groter wordt, wat ademhalen makkelijker maakt. Al helemaal voordelig voor mensen die moeite hebben met ademhaling of last hebben van de longen. Ook schijnt het dat je ‘slimmer’ wordt door in de buurt te zijn van deze groene vriendjes. Door in de buurt te werken van planten, schijn je je beter te kunnen concentreren en een beter geheugen te hebben. Ook dit zal weer te maken hebben met de vergrote hoeveelheid zuurstof in de lucht. Bovendien reinigen planten de lucht; ze maken de lucht vrij van schadelijke en vervuilde stoffen in huis. Als laatste wil ik ook even benadrukken dat het verzorgen van planten niet alleen nadelig is, aangezien het ook ontspannend kan werken en het een goede manier is om stress te verminderen. Je kunt er positieve energie uithalen, omdat je je voldoet voelt wanneer je iets verzorgt.

Gezellig huis

Naast de vele gezondheidsvoordelen die planten met zich meebrengen, staan ze natuurlijk ook leuk als decoratie. Je huis wordt wat levendiger en het straalt een fijnere en rustigere sfeer uit dan een huis zonder groen. Van mooie grote kamerplanten tot vetplantjes, je kan er zo uitbundig op losgaan als je zelf wil. Vetplantjes zijn fijn wanneer je toch niet zo handig bent met het verzorgen van planten (al zijn daar genoeg tips online over). Maar ook grote planten zijn een aanrader. Door met verschillende planten met verschillende hoogtes te werken, creëer je namelijk contrast in je kamer. Wanneer je maar een kleine kamer in bezit hebt of je hebt überhaupt een kleine woning, dan zijn hangplanten misschien wel wat voor jou. En als je vrijwel geen ruimte hebt voor planten dan kun je altijd nog kleine plantjes in kozijnen neerzetten om alsnog wat groen in je interieur te verwerken. Niet geheel onbelangrijk is dat je altijd kijkt naar de mate van verzorging dat elk plantje nodig heeft en ook moet je erop letten dat je natuurlijk geen planten voor buiten koopt.

Wat is jouw favoriete plant voor in huis?

Liefs, Rosita

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.