De lekkerste gerechten maak je zelf!

You love it or hate it: koken. De een vindt het heerlijk om uren in de keuken te staan om nieuwe recepten uit te proberen, terwijl de ander liever een kant-en-klaar maaltijd opwarmt. Twee derde van de Nederlandse huishoudens slaan het koken minimaal een keer in de week over. Ze laten dan liever een maaltijd bezorgen of warmen iets op. Ze hebben geen tijd en energie om te koken, terwijl dit vaak niet eens veel tijd hoeft te kosten! Je moet maar net weten waar je lekkere en simpele gerechten kan vinden.

Specialiteiten van elke keuken

Wil jij eens een nieuw recept proberen maar weet je niet waar je zoeken moet? Kijk dan vooral eens op kookpraatjes voor inspiratie van originele recepten. Veel buitenlandse keukens zijn overgewaaid naar Nederland en zijn erg populair in ons land, hier zal je dan ook veel recepten van kunnen vinden. Houd je van pittig en gekruid eten of juist niet? Houd je van rijst gerechten of juist vlees? Elke keuken heeft zo zijn specialiteiten en smaken. Enkele van de populairste wereldkeukens in Nederland zijn: de Chinese, Italiaanse, Griekse en Aziatische. Ook wordt er vaak door de Nederlandse huishoudens een gerecht gemaakt van eigen bodem, zoals andijviestamppot of zuurkool met rookworst.

Paddenstoelen gerechten

Heb je nog wat ingrediënten in huis waar je mee aan de slag wilt gaan? Je kan dan ook online zoeken op ingrediënt en daar vind je dan allerlei recepten bij. Neem bijvoorbeeld de paddenstoel. Het kan op diverse manier gegeten worden, namelijk gekookt, gebakken of gefrituurd. Het is een basis ingrediënt van diverse recepten, maar het kan aan veel meer gerechten worden toegevoegd. Een paar bekende gerechten die je hier mee kan maken zijn: champignonsoep, risotto en pasta al funghi. Probeer ook zeker eens deze paddenstoelen risotto eens, hiermee scoor je gegarandeerd bij jou familie of vrienden!

Je bespaart een hoop geld

Nog een bijkomend voordeel is dat zelf koken een stuk goedkoper is. Je betaalt natuurlijk ook voor de kok en bezorger als je eten bestelt, waardoor het soms wel drie keer zo duur is dan wanneer je zelf kookt. Maandelijks kan je best een hoop geld besparen door lekker zelf te koken. Tot slot is het ook veel gezelliger om zelf te koken. Krijg je vrienden te eten, dan kan je samen de keuken in en onder het genot van een drankje de groentes snijden. Misschien heb je wel een date night met je partner en dan is het ook veel gezelliger om samen in de keuken te staan. Zorg er dan wel voor dat je het koken vooral leuk en relaxt houdt, anders is er een kans dat er bonje met je partner ontstaat 😉

Zijn kant-en-klaar maaltijden gezond?

Een afhaal of kant-en-klaar maaltijd is lekker, makkelijk en kan ook best gezond zijn, toch? Zelfs als jouw kant-en-klaar maaltijd groente bevat, is het niet de gezondste optie. Er worden namelijk ook veel smaakmakers toegevoegd zoals suiker, zout en vetten. Daarnaast zijn het vaak te grote porties, dit is ook het geval als je in een restaurant eet of eten afhaalt. Als je zelf kookt ben je bewuster bezig, omdat je weet wat je allemaal in het gerecht stopt. Bij een afhaalmaaltijd heb je soms helemaal niet door hoeveel ongezonds erdoorheen zit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.