Waarom is FIFA nog steeds een van de populairste sportspellen in 2022?

FIFA van EA Sports, we kennen het allemaal wel. Het bekendste voetbalspel ter wereld waar ieder jaar miljarden gamers tijd aan besteden. Misschien heb je het nog nooit gespeeld of ben je er verslaafd aan. Waarom is deze game zo populair en hoe heeft FIFA zich de laatste jaren ontwikkeld tot zo’n belangrijke game? Ontdek hier hoeveel minuten er wereldwijd gespeeld wordt op FIFA en welke functies en ontwikkelingen deze game zo speciaal maken.

FIFA is een professionale game geworden

Gamen wordt steeds professioneler en ook FIFA spelen wordt tegenwoordig op een hoog professioneel niveau gedaan door gamers. In Nederland is er zelfs een aparte competitie hiervoor. Deze heeft de naam eDivisie gekregen. Net als in de echte Eredivisie strijden 18 clubs uit de competitie om het kampioenschap en iedere gamer vertegenwoordigt een club. Je kunt ook steeds vaker wedden op dit soort eSporters bij bookmakers, waar je natuurlijk ook het beste wedden op voetbal kunt. En de sfeer en spanning van wedden op eSporten is ongeveer vergelijkbaar als wedden op voetbal. Daarom worden soms live streams live uitgezonden. Het toont al met al aan dat professioneel gamen volwassen is geworden.

Meer dan 46 biljoen minuten speeltijd

Het bedrijf achter FIFA, EA Sports, is natuurlijk een gamemaker van jewelste en scoort met FIFA jaar in jaar uit een hit. Voor de laatste versie van de game uit 2021 onder de vlag FIFA22, berekende EA Sports dat verdeeld over 200 landen de game maar liefst 46 biljoen minuten gespeeld is! Dat zijn duizelingwekkende cijfers voor een videospel. Het aantal wedstrijden per dag ligt volgens EA rond een gemiddelde van 89 miljoen wedstrijden en daarin worden 5 miljard doelpunten gemaakt.

Hypermotion is geweldige stap voor FIFA

Spelmakers doen er alles aan om hun games zo realistisch en mooi mogelijk te maken. Ook EA Sports werkt al jaren keihard om FIFA mooier en realistischer te maken. In FIFA22 is hypermotion daarin een nieuwe troef van EA Sports. Hypermotion is een techniek die op basis van 4000 animaties uit echte wedstrijden, beelden nabootst. Je kunt dan denken aan de manier waarop echte voetballers de bal aannemen of hoe een prof een sliding zou maken.

Wat FIFA ook al jaren sterk maakt is het runnen van je eigen club en het kopen en verkopen van spelers. Dat geeft je het gevoel een beetje een multimiljardair te zijn die een club runt. In de nieuwste FIFA kun je zelfs je eigen club oprichten met eigen shirts en clubkleuren.

FIFA biedt al een tijdje vrouwenvoetbal aan

Vrouwen zijn gek op gamen en maken inmiddels zo’n vijftig procent uit van het gamepubliek. Maar games zijn lang niet altijd even vrouwvriendelijk. Ook EA Sports heeft dat natuurlijk door en heeft daarom sinds FIFA16 de nationale elftallen van vrouwen toegevoegd aan de game. Met name in landen waar het echte damesvoetbal al heel populair is, zal dat voor extra fans van de game hebben gezorgd. Je kunt dus net zoals met sterren als Lewandowski nu ook met de vrouwelijke sterren als Miedema spelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.