De leukste workshops voor middelbare en basisscholen

Naast gewoon lesgeven is het zeker een leuk idee om workshops op een school te houden. Met deze workshops leren de leerlingen nog meer interessante dingen over vele uiteenlopende onderwerpen. Workshops verhogen de interactie met andere leerlingen en stimuleren spel en samenwerking met anderen. Voor het voortgezet onderwijs kunnen workshops worden ingezet van kleinkunstig.nl. De diverse workshops zijn leerzaam en zeer leuk om te volgen. Dit kan afzonderlijk voor de klas of zelfs voor de hele school. De workshops zijn creatief en leren leerlingen nieuwe (beeldende) vaardigheden aan.

De workshops voor het VO

Een van de workshops is gericht op de sociale vaardigheden in de klas, waardoor de gezellige sfeer toeneemt op school. Deze wordt de “groepsdynamiek parachute workshop” genoemd. Deze bestaat uit leuke rollenspellen met theater en onderlinge spellen. Leerlingen leren op deze manier onderling te luisteren naar elkaar en samen te werken. Om de beeldende vaardigheden te verbeteren is er een workshop om een groepskunstwerk te creëren. Hierbij werken leerlingen samen aan een groot kunstwerk. Elke leerling zal een grafisch ontwerp tekenen dat samen wordt gevoegd tot een 2D werkstuk. Alle artistieke talenten van de leerlingen komen zo samen tot een groot groepsproduct. Om vaardigheden als coördinatie en onderling vertrouwen op te wekken, kunnen leerlingen deelnemen aan de acrobatiek workshop. Je hoeft geen ervaring te hebben. Het is een kwestie van leren samenwerken en elkaar helpen. Voor muziekliefhebbers is er dan nog de Djembe workshop. Hierin leren de leerlingen Afrikaans drummen op een trommel. Ook kunnen ze deelnemen aan hiphop dans, moderne dans, theater en songwriting. Verder zijn er nog talloze andere kunstzinnige workshops waarbij VO leerlingen extra talenten kunnen ontwikkelen.

Workshops voor basisschool kinderen

Ook voor basisscholen zijn interessante workshops te houden waarin kinderen met plezier zichzelf nog beter kunnen ontwikkelen. De grote broer workshops voor kinderen kunnen dan worden ingezet op elke basisschool. Hierin kun je denken aan het basistheater voor kinderen waarin ze op een speelse wijze hun emoties kunnen uitdrukken door in de huid van een bepaald personage te kruipen. Een ander zeer leuk interactief spel is de fotostrip waarbij elke leerling samen mag werken aan een live action stripverhaal die ze zelf fotograferen en tot stripverhaal maken. Met het fysieke theater gaan kinderen leren lichaamstaal op het podium te uiten. Met het schimmenspel gaan leerlingen een verhaal leren vertellen achter een groot wit scherm. Alleen de schaduwen worden zichtbaar door middel van lichtspel. Verder zijn er zeer populaire workshops zoals soap acteren, een komiek worden met Slapstick, het creëren van een sprookjesfilm met andere leerlingen, tekenen met een unieke 3D printer pen en echte filmwonden creëren met grime make up. Dit is een greep uit het enorme aanbod van de creatieve workshops voor scholen.

Overige activiteiten

De organisaties organiseren naast workshops ook schoolreisjes, dagprojecten en onder uitjes naar dans en muziekprojecten samen met exposities naar kunstzinnige beroemde kunstwerken. Verder worden wetenschappelijke schoolreisjes georganiseerd naar het Museon of Nemo. Voor muziek en dans worden workshops en dansprojecten georganiseerd als Indiase dansen, Afrikaanse dansen en Chinese zwaarddansen bijvoorbeeld. Kinderen kunnen laten zien aan hun familie en klasgenoten wat ze tijdens alle workshops geleerd hebben door er een spectaculaire show van te maken.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.