Innerlijke rust is je hoogste goed

Je leeft snel en heftig. Indrukken komen van overal op je af. Je omgeving heeft je vanaf je eerste ademstoot een immense druk opgelegd en heeft tijdens je verdere leven zaken van je verwacht die niet altijd bij jou hoorden. Zo kwamen je eigen zielsverlangens in het gedrang en vervreemdde je van wie je werkelijk hoort te zijn. Allemaal zonder dat je het besefte. Tot je voelde dat het niet meer klopte. Je innerlijke rust is verstoord en zowel mentaal als fysiek lijd je daaronder.

Kom tot jezelf

Onze westerse samenleving steunt vaak op materiële gronden, maar je boet in aan innerlijke rust. In je drang naar erkenning en financiële zekerheid loop je jezelf voorbij en creëer je een leven dat voor een groot deel steunt op wedijver en competitie, ten opzichte van anderen en jezelf. En verder en verder drijf je weg van je missie, van datgene waarvoor je hier gekomen bent. De kunst is om terug bij jezelf en jouw waarden te komen. Velen moeten herontdekken wie ze werkelijk zijn om zo terug innerlijke rust en vrede met zichzelf en de wereld om hen heen te vinden. Die weg is vaak hard en hobbelig en het is niet uitgesloten dat je hierbij een steuntje in de rug nodig hebt. Hulp om terug bij je ware ik te raken. Genezing van wat je ziek maakte en van je pad bracht. Denk niet aan medicatie of symptoombestrijding, maar aan echte healing. Je kan dit de alternatieve benadering noemen, maar misschien verdient het eerder de naam ‘natuurlijke genezing’.

Leef in het nu

Laat het verleden het verleden en laat de toekomst komen zonder dat je hem nu al teveel aandacht schenkt. Leg je focus op hoe je het nu wil: het verleden is voorbij en kan niet meer veranderd worden, wat er ook gebeurd is, en de toekomst is een ongrijpbare, onbekende factor. Piekeren is een aanval op je innerlijke rust en is overbodige ballast. Concentreer je op het nu en geef volledige aandacht aan datgene waar je mee bezig bent. Verlies jezelf in het moment en doe aan mindfulness. Leer door inzichtkaarten te gebruiken. In het nu leven is ook het verleden loslaten. Koester het positieve en accepteer wat is fout gelopen, wat je pijn heeft gedaan, maar ook datgene wat jij fout hebt gedaan. Geef schuldgevoel niet de kans om je te verteren. Geef je zwakkere momenten een plaats en gebruik ze om het beter te doen. Wees niet te streng voor jezelf en je zal korter bij je innerlijke rust geraken.

Durf te aarden

Leer terug vertrouwen op je buikgevoel en blijf dicht bij jezelf. Jaren hebben anderen je aangepraat wie je hoort te zijn. Nu is het tijd om zelf te voelen wie je werkelijk bent. Een natuurlijk leven gaat je helpen. Wroet met je handen in de aarde en eet wat de natuur voortbrengt. Weer zoveel mogelijk negatieve en dwangmatige gedachten. Bekijk datgene wat je voorheen als een probleem bestempelde als een uitdaging en tracht positief te denken. En belangrijk: aanvaard hulp van Mindtreatz om je innerlijke rust te vinden.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.