De perfecte haard voor jouw woonkamer!

De open haard in je woonkamer moet een van de blikvangers van je woonruimte zijn. Dit is de plaats waar jij en je vrienden tijdens de koude wintermaanden kunnen samenkomen. Je kunt kiezen uit een groot aantal haardontwerpen om warmte en charme aan je kamer toe te voegen. Verlichting is ook een belangrijke overweging. Vloerkleden zijn een mooie manier om je woonkamer en haardinrichting samen te voegen. Vloerkleden en verlichting zijn een belangrijk deel van de inrichting van de kamer, dus zorg ervoor dat ze bij elkaar passen. In dit artikel gaan we diverse aspecten bespreken van het keizen van de perfecte haard!

Elegante open haarden

Hoewel de meeste mensen kiezen voor eigentijdse open haarden, kan je ook kijken naar ouder gestijlde haarden voor een meer traditionele uitstraling. Een oudere open haard staat prachtig bij eclectisch meubilair en creatieve accessoires. Materialen zoals wit marmer of Kleisteen kunnen ook prachtig zijn.

Als je niet zeker weet of je voor een open haard in traditionele of moderne stijl moet gaan, probeer er dan een met strakke lijnen en een groot ingelijst schilderij erboven. Open haarden met een schouw kun je gebruiken als een stuk bergruimte voor boeken en mooie voorwerpen. Door een groot kunstwerk boven een oude open haard te zetten, creëer je een prachtige feature wall.

Decoratie-ideeën

Een schouw is een geweldige ruimte om decoratieve accenten aan je woonkamer toe te voegen. Een schouw kan de indruk wekken van een grotere kamer. Een schouw effectief versieren betekent het juiste evenwicht vinden tussen versiering en symmetrie. Vermijd te veel gelaagdheid, want dan wordt de aanblik karig. Varieer de breedte en lengte van lijsten om herhaling te voorkomen. Vermijd het gebruik van brandbare materialen en overvulling van de ruimte.

Een must-have voor een openhaard is het hebben van een mooie haardset. Met deze tools maak je het stoken makkelijker in de open haard of houtkachel. Haardsets zijn er in veel verschillende stijlen en kleuren. Kies dus eerst de openhaard uit, en daarna een bijpassende haardset!

Vloerkleden

Vloerkleden kun je overal in je woonkamer leggen, maar bij een openhaard brengt een kleed extra warmte in de ruimte. Het juiste formaat vloerkleed hangt af van de grootte en vorm van je meubels en je openhaard. Hoewel een vloerkleed best een significante omvang mag hebben, moet je er op letten dat hij niet de gehele vloer overneemt.

Een traditioneel bruin vloerkleed zou goed staan naast een oudere open haard. Haardkleden zijn er in allerlei maten – van ronde en vierkante stukken voor de haard tot grote rechthoekige stukken. Een loper zou ook een mooie aanvulling op de haard zijn.

Hopelijk heb je zo iets meer kennis opgedaan voor de opties bij het inrichten van je woonkamer met een mooie openhaard.

Groetjes,

Rosita

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.