Tips bij het bestellen van een verjaardagstaart

Ben je bijna jarig of viert iemand binnen jouw gezin binnenkort zijn of haar verjaardag? Dan ben je wellicht al aan het nadenken over het organiseren van een feestje. Voor veel mensen is dit het allereerste jaar dat ze weer hun verjaardag kunnen vieren. Na twee jaar corona ellende mag alles eindelijk weer. Dat is dan ook de reden dat de meeste mensen met hun verjaardag dit jaar groots uitpakken. Hoe jij deze verjaardag ook voor je ziet, een verjaardagstaart mag uiteraard nooit ontbreken.

Het kiezen van een verjaardagstaart is echter niet zo gemakkelijk als het lijkt. Het aanbod is tegenwoordig enorm groot. Er zijn bovendien ook nog eens heel veel verschillende websites waar je de taart kunt bestellen. Om over het soort taart nog maar te zwijgen. Kies je voor slagroomtaarten, een red velvet taart of misschien een kwarktaart? Keuzes in overvloed!

Hoog tijd om deze beslissing iets makkelijker te maken. Met de volgende tips bestel jij binnen mum van tijd een fantastische verjaardagstaart.

Welk type taart zoek je?

Allereerst is het belangrijk om na te denken over het type taart dat je wilt bestellen. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende mogelijkheden. Het is goed om hierbij over de sfeer op jouw verjaardag na te denken. Wat voor feest wordt het? Hou je een zeer uitbundig feest met veel mensen? Dan is een uitbundige taart met dubbele lagen natuurlijk een leuk idee. Ben je gek op een eenvoudige en gezellige kringverjaardag? Dan is een slagroomtaart of misschien zelfs enkele lekkere gebakjes weer een leuke keuze.

Voor hoeveel mensen?

Ook is het belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid mensen die komen. Het laatste wat je wilt is dat je tekort komt. Hou daarom altijd rekening met minimaal één extra persoon zodat bij eventueel te groot snijden er nog genoeg is voor iedereen. Meestal kan je wel aangeven voor hoeveel mensen de taart moet zijn of staat dit aangegeven. Twijfel je tussen twee maten? Kies dan altijd de grootste. Liever te veel dan te weinig. Het is helemaal niet erg om de volgende dag zelf nog een extra stukje te eten.

Houd eventueel ook rekening met speciale dieetwensen van jouw dierbaren. Zijn er mensen met een koemelkallergie of die enkel vegan eten? Dan is het prettig om hier rekening mee te houden, zodat je iedereen iets lekkers aan kunt bieden.

Smaak van de taart

En dan natuurlijk het belangrijkste: de smaak van de taart. Kies natuurlijk voor een smaak die jij zelf kunt waarderen. Het is jouw feestje, dus het is ook belangrijk dat je de taart zelf lust. Kies voor een gangbare smaak. Eentje die bij iedereen wel in de smaak zal vallen. Je kunt ook rekening houden met het seizoen. In de zomer kies je wellicht sneller voor luchtigere en fruitige smaken, terwijl je in de winter weer voor vollere smaken kunt kiezen. Ook het tijdstip is van belang. Serveer je de taart in de middag en blijft iedereen mee-eten? Dan wil je natuurlijk wel dat ze een plekje overhouden voor het diner en snij je liever een luchtige taart in. Dient de taart als toetje? Dan is een machtige taart weer een goed idee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.