De voordelen van verzwaringsdekens

Je kent vast het gevoel van een fijne knuffel. Het zorgt ervoor dat je tot rust kan komen volledig kan ontspannen. Bovendien draagt een knuffel bij aan een warm gevoel van geborgenheid en veiligheid. Een verzwaringdeken kan het gevoel van een heerlijke omhelzing als het ware nabootsen. Ook kan het helpen voor mensen met hyperactiviteit, autisme en bepaalde aandoeningen. Een Verzwaringsdeken kent veel voordelen. Benieuwd welke voordelen dit allemaal zijn? Dit blogartikel vertelt je meer!

Wat is een verzwaringsdeken eigenlijk?

De naam verklapt het eigenlijk al een beetje. Een verzwaringdeken is een zwaar deken, waarin verschillende materialen verwerkt kunnen zijn. Dit zijn materialen, waaronder polystyreenkorrels, plastic balletjes en zand. Ook kunnen er versies zijn, waarin speciale schakelkettingen zitten en deze kunnen zich aanpassen aan je lijf. De materialen zorgen voor de zwaarte. De zwaartes kunnen per deken verschillend zijn. Het buitenmateriaal is eveneens zacht en geeft een comfortabel gevoel. Je kunt een dergelijke deken eigenlijk overal gebruiken denk aan een ontspannend filmavondje op de bank of voor een diepe nachtrust. De dekens zijn geschikt voor volwassen, maar er zijn ook verzwaringsdekens voor een kind

Verzwaringsdekens dragen bij aan ontspanning

Het eerste voordeel bestaat uit ware ontspanning. Er ontstaat een lichte druk, waardoor je spieren en gewrichten tot rust kunnen komen. Je ervaart als het ware het gevoel van een innige omhelzing. Omhelzingen zorgen er met name voor dat je lichaam het hormoon oxytocine vrijgeeft. Oxytocine is verantwoordelijk voor een flinke dosis ontspanning. De bloeddruk kan verlagen en je krijgt een gevoel van weldaad en kalmte over je heen.

Helpt om beter te slapen

Wist je dat we ongeveer een derde van ons leven slapend doorbrengen? Een goede nachtrust is dus onmisbaar en zorgt daarnaast voor lichamelijk en geestelijk herstel. Slapeloosheid is niet goed voor lichaam en geest. Je kunt uren liggen te woelen in bed, zonder de slaap te vatten. Te vroeg wakker worden of vaak wakker worden in de nacht kan een probleem zijn. Een verzwaringsdeken kan helpen om je slaap flink te verbeteren. Een zwaar deken, waarbij een gevoel van geborgenheid en ontspanning ontstaan, werken positief op een betere nachtrust. Het zenuwstelsel wordt kalm en angst of stress verminderen, waardoor je sneller in slaap kunt vallen en ook nog eens beter door kunt slapen.

Begin de dag energiek

Ten slotte bespreken we het laatste voordeel van verzwaringsdekens. Je krijgt er namelijk meer energie van in de ochtend. Een goede nachtrust leidt immers tot meer energie en je lichaam zal je hier dankbaar voor zijn. Het gelukshormoon genaamd serotonine wordt vervolgens aangemaakt. Dit stofje zorgt voor een gevoel van geluk en blijdschap. Bovendien is het stofje goed voor flink meer zelfvertrouwen. Meerdere functies worden gestimuleerd, waaronder je stemming, eetlust en de zin om actief bezig te zijn. En dit heeft weer een positief effect op je immuunsysteem. Al deze elementen dragen bij aan het energieke gevoel dat je ervaart bij het opstaan in de ochtend. Je begint je dag fris en fruitig. Al met al geeft een verzwaringsdeken een hoop voordelen die het overwegen meer dan waard zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.