Waar moet je op letten bij de aanschaf van een boxspring

Een boxspring is een van de fijnste bedden die er is. De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor een boxspring en dat kan hele verschillende redenen hebben. Toch is het wel belangrijk om rekening te houden met verschillende aspecten van de boxspring wanneer je overweegt om deze te kopen. We laten je een aantal redenen zien.

1. Ondersteuning

Het eerste waar je op moet letten bij de aanschaf van een boxspring is de ondersteuning die je nodig hebt. Elk lichaam is nou eenmaal anders. De een heeft rugklachten en heeft hierdoor een andere soort ondersteuning nodig dan de ander die last heeft van nekklachten. Boxspring zijn er natuurlijk in allerlei verschillende uitvoeringen en het is dus belangrijk om goed na te gaan waar jij precies ondersteuning bij nodig hebt. Daarnaast is het ook mogelijk om de keuze te maken tussen een gewone Boxspring of een Boxspring elektrisch. De elektrische variant kan uiteraard ook nog instellen waardoor je deze in verschillende standen kunt krijgen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld ook rechtop zitten wanneer je door lichamelijke klachten dat fijner vindt.

2. Design

Naast dat de bedden allemaal verschillende eigenschappen kunnen hebben, kunnen de boxsprings natuurlijk ook nog verschillende in design. Het oog wil ook iets en daarom kunnen boxsprings qua design enorm verschillen. Zo heb je namelijk bedden die hoger of lager op de poten staan en natuurlijk ook een hoop verschillende kleuren hebben. Dat maakt het mogelijk om de boxspring aan te passen aan het interieur wat je in de slaapkamer al hebt, of wil hebben. Dan kan er ook nog verschil zitten in de stof waar de boxspring van gemaakt is en in het hoofdbord. Het hoofdbord is bij een boxspring vaak essentieel en geeft net iets meer design aan het bed. Daardoor kan het bed een prachtig kunstwerk worden in de slaapkamer.

3. Vocht en temperatuur

In onze slaap kunnen we best veel zweten en al helemaal wanneer het in de zomer warm is. Een boxspring die het vocht en de warmte goed reguleert is dus essentieel. De meeste boxsprings hebben al een goede regulatie door open veren, maar ben je nou iemand die het heel snel warm heeft dan is het een goed idee om te gaan voor een boxspring die hier nog meer bij kan helpen. Mocht je met een partner slapen dan kun je zelfs nog kiezen voor een boxspring die uit twee verschillende helften ontstaan. Een die warmer blijft en een die koelt bijvoorbeeld. Dan kun je samen genieten van een heerlijke nachtrust.

4. Uitproberen

Als laatste is het in sommige gevallen een goed idee om de boxspring voor een tijd uit te proberen. Op die manier kun je er achter komen of het matras naar wens ligt en kun je er achter komen of er wellicht nog aanpassingen gedaan moeten worden. Het uitproberen kan bij sommige verkopers en het is ook nog afhankelijk van de verkoper hoe lang je het bed kunt uitproberen.

Tot slot


Het kopen van een boxspring brengt dus nog wel iets met zich mee. Het is een vrij dure aankoop dus je wilt er wel zeker van zijn dat je het juiste bed koopt. Met deze tips kom je en heel eind.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.