Dit moet jij weten over kindergordijnen & meubelstoffen

Gordijnen voor kinderen zijn anders, dan de gordijnen die we bijvoorbeeld in een woonkamer gebruiken. Op de eerste plaats moet een kindergordijn vriendelijk overkomen. Het moet rust geven waarbij je voor een slaapkamer van een kind graag een geheel verduisterend gordijn wilt gebruiken. Daarom worden er voor een kindergordijn vaak een met een gordijnvoering genomen. Wil je de ruimte helemaal verduisteren als je kind moet gaan slapen, dan kun je een verduisterend overgordijn kiezen of plisségordijn. Op die manier bereik je dat de kamer geheel zal worden verduisterd.

Wat zijn eigenlijk kindergordijnen?

In principe kun je zeggen dat kindergordijnen speciaal zijn ontworpen voor een kinderkamer. Ze moeten een speels karakter hebben, waarbij vooral de kleur een belangrijke factor is. De meeste kinderkamers worden ingericht aan de hand van een bepaald thema, zoals een stoer jungle thema of een die in het teken staat van het sterrenstelsel. Er zijn veel verschillende soorten kindergordijnen die het uitkiezen ervan alleen maar moeilijker maken. Is er een dakraam, dan moet je die met een verduisterend dakraam rolgordijn bedekken. Voor de andere ramen kun je gebruik maken van sfeervolle overgordijnen die ook verduisterend moeten zijn.

Eisen waaraan kindergordijnen moeten voldoen

Het is belangrijk dat je kindergordijnen schoon kunt maken. Het is niet verstandig om dat zelf te doen, maar aan de stomerij overlaten. Zij weten hoe de gordijnstof gereinigd moet worden, zodat je lang plezier kunt hebben van de gordijnen. De kindergordijnen moeten allemaal veilig worden opgehangen. Koorden moeten op een veilige manier vastgezet kunnen worden.

Meubelstofferingen

Meubelstoffen zijn belangrijk voor de uitstraling van je woning

Op de eerste plaats ga je kijken welke meubelstoffen het beste bij je interieur passen. Zowel de kleur als soort stof die je voor de meubels wilt gebruiken zijn belangrijk. De meubels moeten ook bij de overgordijnen passen. Kom je er zelf niet uit, laat je dan adviseren, zodat je achteraf geen spijt krijgt.

Hoe gebruik je de meubels?

Je moet, wanneer je meubelstoffen wilt uitzoeken, vooral  kijken hoe de meubels gebruikt worden. Heb je kinderen die op de meubels spelen of zijn er geen kinderen. Dat maakt al een groot verschil. Wanneer je kinderen hebt, dan weet je al snel dat de meubelstoffen gemakkelijk gereinigd moeten kunnen worden. Zijn er kinderen die de bank als speeltuin gebruiken, dan heb je een slijtvaste en robuuste stof nodig. Je wilt tenslotte voorkomen dat je iedere twee jaar een nieuwe bank moet kopen of moet laten bekleden. Worden de meubels op een normale manier gebruikt, dan hoeft de meubelstof niet zo sterk te zijn.

Verschillende meubelstoffen

Voor je zitmeubelen kunnen verschillende stoffen worden gebruikt. Je kunt op de eerste plaats denken aan de natuurlijke vezels (wol en katoen) en de synthetische en microvezels (alcantara, acryl en polyester). Ook worden er bij zitmeubelen vaak meerdere stoffen door elkaar gebruikt. Dat is vaak wel mooi om te zien, maar kan problemen opleveren wanneer de meubels moeten worden schoongemaakt. Je hebt voor het schoonmaken van de meubels dan een specialist nodig die weet wat hij moet doen om de meubels er weer als nieuw uit te laten zien. De kleurechtheid en slijtvastheid moet bewaard blijven. Ook wordt vaak kunstleer of echt leer gebruikt voor zitmeubelen. Ook deze moeten onderhouden worden. Ze moeten ook worden schoongemaakt en gevoed om de sterkte en kleur van het leer te behouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.