Zijn de grootste woontrends van 2022 iets voor jou?

De wereld is aan het veranderen en onze woning doet daarin mee. Door de omstandigheden zijn er het afgelopen jaar zijn vele trends ontstaan. Door het thuiswerken en de maatregelen kwamen we minder de deur uit, waardoor je het leven naar binnen moest halen. Onder de woontrends 2022 zijn 2 soorten trends actief. De eerste soort bestaat uit trends die al langer actief zijn. De tweede soort ontstaat door gevolgen van afgelopen jaar. De mondiale gebeurtenissen van 2020 en 2021 zijn zeker niet onopgemerkt voorbij gegaan en zullen van invloed zijn op het leven binnenshuis.

De kleurentrends van 2022

Er zijn twee factoren belangrijk bij het kiezen van een kleur voor het interieur. In 2021 was natuurlijkheid het speerpunt, dit zal in 2022 nog populairder zijn. Nadat men veel meer tijd thuis heeft doorgebracht, kwam de behoefte aan minder felle kleuren. Deze zorgen na veel tijd thuis toch voor irritatie. Thuis verwachten de meeste mensen een plek voor rust en ontspanning. Indien dit met comfort gecombineerd kan worden zijn we helemaal tevreden! Daarom komen er steeds meer neutrale en natuurlijke tinten binnenshuis en zullen dit de kleurentrends 2022 worden.

Minimalisme

Een andere trend die de afgelopen jaren populair was is het minimalisme. Voorheen bestond het minimalisme uit een totale verandering in je leven. Door het verwijderen van alle spullen die je niet nodig had of niet gebruikte, ontstond er naast een leeg huis ook mentale rust. In 2022 zal de trend zich meer richten op het interieur. Men is meer thuis te vinden en door meer vrije ruimte te creëren ontstaat er een vrijer gevoel. Dit gevoel wordt gecreëerd door minimaal gebruik van meubels en decoratie. Om de leegte die ontstaat toch stijlvol te laten lijken, zijn de vorm van je meubels zeer belangrijk.

Naast dat er meer ruimte ontstaat in je woning, wordt het bedachtzaam winkelen ook gestimuleerd. Door niet veel nodig te hebben, verspil je geen geld aan impulsaankopen. Het is niet nodig om alle muren te versieren, één muur een accent geven staat ook leuk! Less is more is relevanter dan ook. Door dit principe te hanteren voorkom je ook de reden dat het minimalisme populair werd; mentale rust.

Tuinieren in huis

De nieuwste trend binnen het interieur is het tuinieren in huis. Deze trend is wereldwijd groeiende en is ontstaan door de de omstandigheden van vorig jaar. Naast dat veel mensen zich steeds meer beseffen dat de natuur belangrijk is, ontstaat er ook een groeiende groep die het prettiger vindt om te leven in een ruimte met kamerplanten. Je kon het vorig jaar zien tijdens de lockdown, heel Nederland ging wandelen. Het gemis van groen en frisse lucht zorgde voor deze trend.

Hierdoor is het fenomeen plant parenting ontstaan. Kamerplanten zijn uitgegroeid tot een zeer populaire hobby. Vele kamers zijn een stuk groener geworden en sommige verzorgers geven de planten zelfs namen! De planten hebben veel aandacht nodig. Indien deze trend jou ook wat lijkt maar je geen tijd hebt, zijn er ook kamerplanten die weinig aandacht nodig hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.