Dit zijn de meest populaire Poke Bowls!

Poke bowls zijn net sushi, maar dan poke. Poke is een Hawaiiaans gerecht dat meestal geserveerd wordt met rijst en andere ingrediënten zoals zeewier of salade. De poke bowl vindt zijn oorsprong in Hawaï, waar poke winkels populair gemaakt werden door de Japanse immigranten die zich er in de 19e eeuw vestigden. Tegenwoordig zijn poke bowls overal in de wereld te vinden, ook bij veel plaatselijke restaurants en fastfood ketens in het hele land. En hoewel poke bowls op sushi lijken, zijn het toch heel verschillende gerechten.

Beste ingrediënten voor een poke bowl

Een goede poke bowl moet verse ingrediënten bevatten. Je kan het best de voorgemaakte poke bowls vermijden die je in veel restaurants vindt, want die worden vaak geserveerd met namaak krab of andere bewerkte zeevruchten, die niet zo gezond zijn voor je lichaam.

Het belangrijkste ingredient van een poke bowl is een soort rauwe vis die gemarineerd en gekruid is voor je het gerecht serveert. Als het restaurant sashimi serveert dan zal die gemaakt zijn van een willekeurige witte, schilferige vis zoals zalm, snapper of tandbaars. Sommige bedrijven serveren in plaats daarvan tonijn, maar die kan soms van niet-geverifieerde bronnen komen, dus we raden aan deze winkels zo mogelijk te mijden. Veel mensen vinden het ook lekker om avocado in hun poke bowl te doen, en zeewier om het net dat beetje extra knapperigheid te geven.

Populaire Poke Bowls

Enkele van de beste soorten poke bowls zijn:

  • Zalm Poke Bowls
  • Tuna Poke Bowls
  • Garnalen Poke Bowls
  • Ceviche Poke Bowls
  • Veggie of Superfood Poke Bowls

Afhankelijk van je smaakpapillen zijn er veel beste soorten poke bowls die je kunt proberen. Sommige mensen houden van de garnalen en avocado combo, terwijl anderen genieten van een tonijn bowl met zeewiersalade. Voor wie trek heeft in vis maar toch iets anders wil, ga in plaats daarvan voor een zalm poke bowl, want die is gezond en zit vol voedingsstoffen zoals omega-drie vetzuren en eiwitten. Het is ook handig als je veganist bent, want de meeste zeevruchten zitten niet in dit dieet, maar worden in plaats daarvan vervangen door plantaardige voedingsmiddelen zoals tofu – wat goed werkt bij salades! Het leuke van poke bowls is dat je er van alles in kunt doen, afhankelijk van je dieet en voorkeuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.