Onmisbaar bij de schoonmaak: een microvezeldoek!

Bij de schoonmaakwerkzaamheden zijn er een paar producten die de meeste mensen toch wel standaard gebruiken. Een doek en wat schoonmaakmiddel zijn hier typische voorbeelden van. Toch zit ook hier weer veel verschil in, want zo is de ene poetsdoek zeker de andere niet. Neem nu microvezeldoeken. Veel gebruikt en superhandig, maar waarom zijn deze doekjes nu zo populair?

Waarvoor zijn microvezeldoeken geschikt?

Microvezeldoeken zijn doeken die gemaakt zijn van polyamide. Doorgaans worden ze gebruikt voor schoonmaakwerkzaamheden in huis of kantoor, maar wist je dat het ook perfecte doeken zijn voor het poetsen van je auto? Kenmerkend aan deze doeken is namelijk dat ze stof, vet en vuil goed aantrekken en verwijderen van oppervlakken, zelfs zonder dat je daarvoor een speciaal reinigingsmiddel hoeft te gebruiken. Dit laatste kan natuurlijk wel een extra toevoeging zijn, als het gaat om meer hardnekkig vuil. De doekjes zijn zowel droog als nat te gebruiken, afhankelijk van het doel. Eigenlijk kun je dus wel stellen dat deze doeken echte alleskunners zijn. Een multifunctioneel product dus, dat je eigenlijk zeker in huis moet hebben. Ze zijn verkrijgbaar in diverse formaten en kleuren.

Hygiënisch gebruik

Als je gaat schoonmaken, is het natuurlijk belangrijk om hier netjes bij te werken. Een goede hygiëne staat dan ook hoog in het vaandel. Bij het gebruik van microvezeldoeken zijn dan ook bepaalde dingen belangrijk. Wellicht spreken ze voor zich, maar het kan geen kwaad om ze even te benoemen. Zo is het belangrijk om geregeld een schone doek te gebruiken. Veel mensen denken dat het uitspoelen van de doek al een heel eind voldoende is, maar dat is helaas niet zo. Microvezeldoeken houden de viezigheid juist goed vast, om verdere verspreiding te voorkomen. Wil je ze schoon hebben, dan zul je ze echt moeten wassen. Om hygiënisch te werk te gaan, gebruik je dus steeds een bepaald stuk van de doek. Vouw dit om en gebruik de doek op deze manier, totdat je toe bent aan een schone doek.

Een paar tips

  • Was de doekjes op zestig graden
  • Gebruik geen wasverzachter. Dit voorkomt schade aan de vezels
  • Doe de doekjes niet in de droger, eveneens om schade te voorkomen
  • Gebruik voor elk vertrek een bepaalde kleur

Kies voor kwaliteit

Het is van belang om te gaan voor microvezeldoeken van goede kwaliteit. Op deze manier ben je er zeker van dat de doekjes doen wat ze beloven en bovendien lang mee gaan. Zo draag je ook nog eens bij aan een betere leefwereld, waarin hergebruik een steeds grotere rol speelt. Een goede doek moet toch wel tientallen wasbeurten meegaan, zonder aan kwaliteit in te leveren. De doeken die je in de supermarkt vindt, hebben echter maar een korte levensduur en zullen dus snel vervangen moeten worden voor een blijvend schoon en krasvrij resultaat. Kwaliteit kost in beginsel vaak net wat meer, maar levert je uiteindelijk meer op. Kies dus voor de juiste doeken om zo optimaal mogelijk van de voordelen te profiteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.