Een bedrijfsborrel in coronatijd, onmogelijk of niet?

Het mag dan wel zo zijn dat steeds meer bedrijven opnieuw weer opengaan. Het grootste gedeelte blijft nog altijd gesloten, en het merendeel van de Nederlanders blijft thuis. Bedrijfsborrels zijn nog steeds taboe. Maar, de digiborrel wordt juist daarom steeds populairder.

De uitbraak van het virus in 2019 heeft grote invloed gehad op de mogelijkheden die we hebben. Dit heeft iedereen uiteraard gezien. Het is daarom echter niet zo dat we niets meer kunnen. Wanneer je een coronaproof bedrijfsborrel wilt organiseren. De invulling zal dus uiteraard wel anders zijn dan dat je gewend bent of gehoopt had. Maar desondanks zijn er nog genoeg middelen die je kunt inzetten.

Waarom het onder veel bedrijven juist belangrijk is in coronatijd.

Op het bedrijfsleven heeft het coronavirus wellicht nog de grootste impact. Heel veel mensen werken thuis. Het kantoor is een verboden plek voor mensen om te komen. Daarnaast moet ieder bedrijf zijn proces veranderen om ervoor te zorgen dat er ondanks het virus op een goede en verantwoorde manier kan worden doorgewerkt. Er ontstaat veel druk en al wat eerder heel erg zeker leek is dat vandaag de dag absoluut niet meer. Dit is waarom veel bedrijven ondanks corona toch niet afzien van bedrijfsborrels. Ze willen juist kiezen voor iets wat medewerkers nog even de kans geeft om te genieten ondanks corona. Die hoge werkdruk is heel vervelend en lastig om mee te kampen. Want, je bedrijf onderhouden en overeind houden is in de coronatijd nog niet zo makkelijk. Daarnaast is het ook belangrijk om te denken om de gesteldheid van de werknemers.

Wat te doen voor een coronaproof bedrijfsborrel.

Wat vooral belangrijk is bij zo een bedrijfsborrel is extra bewustwording. Zo kun je extra rolbanners en flyers plaatsen, zodat de gasten zich beter bewust zijn van de situatie om zich heen. Het is immers de verantwoordelijkheid van de gasten om er voor te zorgen dat ze zich goed gedragen.

Daarnaast moet je borrelpakketten bestellen, doe dit op tijd! Juist met een corornaproof borrel moet je goed voorbereid zijn op alles. Zorg dat er genoeg op voorraad is, en zorg ervoor dat het op tijd binnen is.

Daarnaast kun je nadenken over het maken van looproutes. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat niet iedereen zomaar langs elkaar heenloopt. En, wanneer mensen een looproute zien, dan zijn ze zich ook direct weer bewust van de situatie omtrent corona en de maatregelen waar ze zich aan moeten houden.

Het kan zijn dat je zelf de borrelpakketten besteld, maar je kunt de medewerkers ook de borrelbox laten bestellen. Op deze manier nemen zij hun eigen versnaperingen mee. Je voorkomt hiermee dat het nodig is om aan de bar om een borrel te vragen. Je geeft iedere medewerker gewoon een budget waarvan zij hun eigen versnaperingen kunnen bestellen.

Daarnaast is het ook handig om een borrel te organiseren op afdelingsniveau. Zo kunnen mensen toch veilig een borrel meemaken waarbij wordt voldaan aan de groepsgrootte. Er worden dus in feite meerdere borrels georganiseerd, dit kan op meerdere momenten. Maar dit kan ook op hetzelfde moment, afgezonderd in hokjes.

Het gebruik van grotere tafelbladen kan voorkomen dat mensen geen afstand houden. Op deze manier zorg je ervoor dat het net allemaal even iets meer uit elkaar staat. En dat is belangrijk. Want, hoe onbewust ook, je gaat de maatregelen soms gewoon vergeten. En dat is niet de bedoeling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.