Het belang van goede verzorging van je huid en je haren

Bij goed voor jezelf zorgen hoort ook de verzorging van je huid en je haren. Ook als je nog jong bent en nog een mooie huid hebt zonder specifieke huidproblemen en rimpels, leg je een basis voor later als je goed voor jezelf zorgt. In feite zou dit een onderdeel moeten zijn van je dagelijkse routine.

De belangrijke eerste stap: reinigen

Wat vooral telt, is dat je de huid goed reinigt. Je kan de beste crème gebruiken voor je huid, maar op een niet gereinigde huid zal deze veel minder effect hebben. Onze huid staat dagelijks bloot aan verontreinigde lucht, gebruik van make-up, uitdroging door centrale verwarming, etc.. Voor het verwijderen van oogmake-up, kun je een speciale reiniger voor de ogen gebruiken, voor het reinigen van het gezicht kun je een milk of gel gebruiken, gevolgd door een lotion. Gebruik je micellair water, dan kun je dit wel gebruiken voor het verwijderen van oogmake-up, zolang deze niet waterproof is. Fijne producten om te gebruiken zijn bijvoorbeeld van het Franse merk La Roche-Posay. De producten van dit merk zijn in samenwerking met dermatologen ontwikkeld en worden derhalve ook door meer dan 90.000 dermatologen wereldwijd aanbevolen. Vooral wanneer je kampt met bepaalde huidproblemen, is het de moeite waard om naar de producten van dit merk te kijken. La Roche-Posay biedt namelijk veel producten voor verschillende huidproblemen.

Hydrateren, verzorgen en beschermen

Na de ochtend- en avondreiniging kun je bijvoorbeeld een hydraterende crème gebruiken. Deze zorgt dat het vocht in je huid op peil blijft, maar beschermt je huid overdag ook tegen de invloeden zoals genoemd hierboven. Daarnaast is het ook een goede basis wanneer je make-up gebruikt. ’s Nachts zorgt een crème ervoor dat je huid zich herstelt.
Het is goed om alle cosmeticaproducten voor je gezicht van één merk (en dan nog het liefst één lijn) te gebruiken. Voor de reiniging heb ik La Roche-Posay aanbevolen, omdat ik dat zelf fijne producten vind met goede resultaten. Dat geldt ook voor de crèmes. Er is een breed assortiment, voor allerlei huidtypes en huidproblemen.

Haarverzorging

Onze haren hebben veel te lijden. We gebruiken regelmatig krultangen, stijltangen en noem maar op. Ook al hebben die apparaten keramische coating, regelmatig gebruik kan je haar beschadigen. En als je jouw haren kleurt of bleekt, dan kan dit ook zijn sporen nalaten. Zorg altijd voor een goede shampoo en conditioner en verwen je haren regelmatig met een masker of serum.
Is je haar zodanig beschadigd dat het onherstelbaar lijkt, dan kan een behandeling met producten van Olaplex de oplossing zijn.

Wat is Olaplex?

Je haren bevatten verbindingen, zogenaamde bonds, die zorgen voor de sterkte en structuur van je haren. Wanneer deze bonds gebroken zijn, is je haar beschadigd. Je haar ziet er dan dof en dood uit. Olaplex heeft een gepatenteerd systeem dat deze bonds repareert. Je beschadigde, doffe haren worden dan weer zacht, mooi en handelbaar. Het is echt een wondermiddel voor je haar!
De producten van Olaplex zijn ook online verkrijgbaar, de webshop HBB24 biedt het hele assortiment.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.