Efteling | Dagje uit met Carmen | Extra

Een dagje Efteling is vaak iets wat je hoort wat mensen 1 keer per jaar doen. Niet eens perse elk jaar, maar wel vaak iets wat in de jeugd bezocht is. Nu ben ik al vanaf jongs af aan ontzettend fan van pretparken en met name van de Efteling. Niet dat ik er vroeger vaak heen ging, maar het park heeft gewoon iets ontzettend bijzonders in mijn beleving.

Abonnement

Een park zou een park niet zijn als er tegenwoordig geen abonnement bij zit. Ook de Efteling heeft een abonnement, waarmee je het hele jaar door het park in kunt. Er zitten nog wat leuke voordelen bij zoals dat je 2 kaarten kunt kopen voor 50% korting, dus je zou iemand mee kunnen nemen voor de helft van de prijs. En je kunt met je abonnement verschillende parken in het buitenland gratis bezoeken. Denk hierbij aan onder andere Phantasialand in Duitsland. In het park zelf van de Efteling krijg je korting op je aankopen, het is niet veel 5%. Dat had in mijn beleving nog wel iets meer mogen zijn, maar alle kleine beetjes zijn meegenomen. Je krijgt soms speciale aanbiedingen via de mail, maar ook uitnodigingen voor speciale abonneehouder events etc.

Dit zijn een beetje de voordelen die mij het meest bijblijven, en ik het fijnst vind. Ook is er nog een mogelijkheid om een parkeerabonnement bij je Efteling abonnement te nemen. Dan kun je ook gratis parkeren. Ik heb dit zelf niet omdat ik vaak mee rijd met iemand die in de Efteling werkt en dus ook gratis kan parkeren.

Dagje uit

Afgelopen zaterdag ben ik met mijn Nicht Carmen naar de Efteling geweest, nu kom ik er regelmatig, maar ik vind het extra leuk als er iemand met me mee gaat die er niet zo vaak heen gaat. Die verbazen zich er dan over hoe ik de route naar alle plekken in het park uit mijn hoofd ken. En het raar vinden dat ik 30 min wachten voor de droomvlucht echt heel erg lang vind. Het liefst ga ik namelijk op doordeweekse dagen, en dan buiten de vakantie om. Dan heb je vaak het park “voor jezelf”, dat is nogal een groot woord maar 10 min wachten is dan echt al lang. Ik vind het heerlijk om door te lopen en gewoon een paar keer achter elkaar in dezelfde attractie te gaan. Mocht ik dus een keer met iemand zijn die er niet zo vaak heen gaat, kan ik er ook niet van balen om een attractie over te slaan. Ik heb toch alles al 100+ keer gezien. (Dit klinkt echt verslaafd).

Favorieten

Zoals iedereen heb je altijd een favoriet in het park, mijn voorkeur gaat echt uit naar de achtbanen. Alhoewel ik Symbolica (de allernieuwste attractie) ook echt wel kan waarderen. De droomvlucht is ook erg nostalgisch, en het spookslot was vroeger toch echt een stuk enger. Niet dat de attractie eng is, maar vooral de weg ernaar toe vind ik echt verschrikkelijk (Grappig verhaal, tot vorig jaar durfde ik daar niet/amper door heen te lopen), ik ben ook echt een bangerik. Vraag maar aan mijn vrienden, dit is echt heel zacht uitgedrukt.

Maar om terug te komen op wat ik wilde vertellen, want ik wijk weer lekker af van mijn verhaal; mijn favoriet is Joris en de Draak. Ik vind de wildheid, de snelheid en het feit dat hij niet binnen 1 sec voorbij is echt fantastisch. Ik krijg hier dan ook nogal de slappe lach van, nu ben ik echt niet bang aangelegd (je zegt net van wel, goed verhaal Roos) maar de nieuwste achtbaan Baron 1898 vind ik toch elke keer opnieuw best spannend. Op de Joris kan ik me echt alleen maar verheugen.

Fantasie

Het moment dat ik het park in loop, de eerste muziekjes hoor; heb ik echt een soort thuiskomen gevoel. Ik voel me dan gelijk een stuk vrolijker en het verveelt dan ook echt geen enkel moment. Alsof je altijd weer even kind mag zijn als je in de Efteling komt. Ik denk dat echte Efteling-nerds dit gevoel wel herkennen. (Ik ben namelijk echt niet de enige hoor!)

Daarbij vind ik de aankleding van het park fantastisch, het is af van top tot teen. Er zijn geen enkele momenten in het park dat je denkt; er mist iets. Elke attractie heeft zijn eigen sfeer, maar het park is in totaliteit wel gewoon 1 geheel. In heel veel parken plaatsen ze een achtbaan, en naja daar stopt het dan ook bij. De beleving is het grootste onderdeel van de Efteling, en daarom scoort de Efteling ook zo hoog en zijn ze zelfs door de Amerikanen uitgeroepen tot Beste park van de wereld in 2017. Is toch wel een mooi compliment voor ons koude kikkerlandje.

Impressie

Zoals ik al zei was ik afgelopen zaterdag met mijn Nicht in de Efteling, aangezien wij een super leuke dag hebben gehad wilde ik dit graag wat uitgebreider met jullie delen dan enkel in de week foto van aankomende week. Ik heb de gehele dag door Carmen laten beslissen, het was voor haar nog niet heel lang geleden maar in Symbolica was ze nog niet geweest dus des te meer reden om wel te gaan natuurlijk. Dus alle attracties af waar zij graag in wilde! Let’s go!

Dit is mijn nicht Carmen, we krijgen vaak te horen dat we op elkaar lijken en naja we hebben dan ook wel echt een beetje hetzelfde gezicht; de vorm, de lach en de ogen. Maar we zijn ook heel verschillend hoor, rood/blond, sproeten/bleek dus het kan zijn dat jij de gelijkenis niet meteen ziet. Maar op sommige foto’s is het bijna eng!

We begonnen de dag, met een typische Efteling selfie (Hoe kan het ook anders). Als eerste richting de achtbanen, op de handige App van de Efteling kun je ook de wachttijden zien en dus bepalen of je er heen gaat ja of nee. We gingen als eerste in de Vliegende hollander, die overleefde we zonder nat te worden!

We lunchte met wat mini loempia’s, en zijn alle attracties af gegaan. Zoals ik eerder zei; de slappe lach krijgen in de Joris was ook dit keer de situatie. Ons haar zat ook echt fantastisch daarna (die foto doe ik jullie niet aan, of naja eerder mezelf niet).

Even een momentje voor Holle Bolle Gijs.

Dit keer dus wel 30 minuten gewacht voor de Droomvlucht (beetje jammer).

 

In de zomer periode staat er dus een tent van de magnum, en dan kun je je eigen magnum laten besprenkelen (is dit überhaupt een woord). Aangezien ik toch al een cheatdag had gingen we ervoor, en echt super typisch maar we stelde echt precies dezelfde magnum samen (hoezo familie).

Toen kwamen we ook nog even die vriend van mij tegen die in de Efteling werkt, gezellig!

De tweede ronde in de vliegende hollander was een iets minder succes. Vooral Carmen, die was echt zeiknat (vond ik dan wel weer grappig).

“NEE WE GAAN ECHT NIET DOOR HET SPROOKJESBOS HOOR VEEL TE VEEL LOPEN”, ik hoor het je nog zo zeggen Carm, maar hey de shortcuts je moet ze weten he (Efteling nerd).

Ondertussen nog even gezeten op een paddenstoel.

Daarna waren we het eigenlijk wel een beetje zat, we hebben nog even de ERWTENSOEP beluisterd in de Fata Morgana en zijn lekker naar huis gegaan. Bedankt voor een gezellige dag! Ik heb er van genoten, en gelukkig hebben we de herinneringen nog! (nu ook een stukje daarvan op het internet) Kus voor jou!

 

Wat is jou favoriete attractie in de Efteling?

Liefs,

Rosita Elise

 

 

3 thoughts on “Efteling | Dagje uit met Carmen | Extra

  1. Lieve Lieve Roos!
    Het was in 1 woord een top dag! (Behalve het nat worden?, maar dat hebben we er zeker voor over)
    Op naar alle andere uitjes en gezeligheid!

    Kusje terug!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.