Lady Million | Paco Rabanne | REVIEW

Lady Million | Paco Rabanne

Deze week voelde ik mij echt als een Lady Million, niet alleen omdat ik mijn nieuwste toevoeging aan mijn geuren collectie zo ontzettend lekker vindt ruiken. De complimenten van buitenaf, die zorgen ervoor dat mijn eigen beleving van deze geur versterkt wordt. Ik kreeg de afgelopen dagen telkens de vraag:”Welk geurtje heb jij op? Wie ruikt er zo lekker?”. Natuurlijk is het goed voor je eigen ego om complimenten te krijgen. Maar oprecht heeft deze geur van Paco Rabanne mij echt een stukje gelukkiger gemaakt.

Waarom niet eerder

Dit is echt zo een geur waar ik normaal voorbij liep in de schappen van de Douglas. De Lady Million van Paco Rabanne. Ik ben namelijk echt een type die een geur uitkiest op verpakking en de fles. Ik vind mooie flesjes zoveel aantrekkelijker, en om een of andere redenen sprak de vormgeving van deze fles mij niet zo aan. Misschien omdat ik niet zo van goud hou? Ondertussen heb ik meerdere geuren en producten met goud daarin verwerkt. Een vriendin van mij heeft deze geur echt als nummer 1, ik rook hem dan bij haar ook vaak en dacht dan altijd; die moet ik eigenlijk ook echt halen. Ik wist toen overigens niet dat dat deze geur was (typisch iets voor mij).

Ik stapte naar de Douglas en ging opzoek naar een nieuwe geur, eens in de zoveel tijd is dat ook echt fijn, alsof een nieuwe geur ook een nieuw hoofdstuk in je leven is (oke dat is wel heel erg overdreven, maar je snapt wat ik bedoel). Ik vertelde wat voor geuren mij aanspraken en de verkoopster liet mij toen deze geur ruiken, ik dacht echt alleen maar hoe verschrikkelijk ik die fles vond, maar toen ik eenmaal de geur rook was ik verkocht. Wat een heerlijke geur, de geur vond ik ook “volwassen”. Misschien een beetje een gekke verwoording, maar omdat het een duurdere geur is, komt het op mij over alsof deze geur niet bij elke puber in de kast staat (we gaan verder want dit komt er niet uit zoals ik het wil laten overkomen).

Bij Douglas Krijg je nu 20% korting op alle luchtjes van Paco Rabanne!

De prijs

Zoals ik net al zei is de prijs redelijk duur, het zit in een hoger segment. Daarom voor mij ook in eerste instantie een geur om voorbij te lopen. Kan ik niet betalen, dus niet naar kijken en doorlopen. Maar soms zijn er acties, 20% korting, cadeaubonnen etc. en dan word een geur van deze prijsklasse een stuk interessanter.

Te koop in vrijwel elke parfurmerie:

  • 30 ml – €57,13
  • 50 ml – €81,86
  • 80 ml – €105,22

Nu zijn er natuurlijk winkels waar de prijs goedkoper kan zijn, dus ik zeg dan ook dat het altijd verstandig is om even goed rond te kijken voordat je een aankoop doet. Persoonlijk ben ik gewoon erg fan van de service van Douglas en spaar ik ook graag punten waarmee je weer een gratis bon krijgt van €5,00 (ik blijf een Nederlander natuurlijk), daar komen dan ook deze prijzen vandaan.

De verpakking

Het flesje word in een stevig doosje geleverd, helaas zaten in de mijne wat kreukels omdat ik hem van iemand heb gekregen die hem voor mij meegenomen heeft (wist zij veel dat ik ineens een fanatieke blogger zou worden). De verpakking is simpel en clean en ook binnenin genoeg versteviging zodat de fles niet om zou gaan rollen.

De flacon

De flacon, ik zeg al de gehele tijd “flesje”, maar het is natuurlijk flacon. Dat klinkt ook zo lekker chique de friemel (ik moet nu aan iemand denken, ik ga lachen als hij dit leest). Back to topic; de flacon is in een diamant gevormd. ook de knop waardoor de spray eruit komt zit erin verwerkt. Het is goud, en de onderkant van glas waardoor je de vloeistof kunt zien (handig, want ik vind het altijd mega vervelend als je niet kunt zien of je geur bijna op is). Ik heb het al eerder benoemd, ik vond het op het begin niet een hele mooie flacon. Dit is puur smaak en mijn mening, ik ben gewoon geen goud-meisje. Maar nu ik hem in mijn bezit heb, ben ik de flacon ook steeds meer gaan waarderen. Eerlijk ben ik goud sowieso de laatste tijd steeds meer gaan waarderen (misschien ga ik er dan eindelijk bij horen, YASSSS).

De geur

Topnoten: bittere sinaasappel, vlezige framboos, neroli.
Hartnoten: oranjebloesem, Arabische jasmijn.
Basisnoten: patchoeli, honing, amber.
De geur word omschreven als een intense frisheid die gedragen word door een femme fatale met als doel om te verleiden. Ze verlangt naar het leven, en leeft voor de jacht. Een spoor van witte (sexy) bloemen wekt de huid met frisse noten die langzaam overgaan in een mysterieuze patchoeli.
Nu klinkt dit natuurlijk allemaal heel erotisch en fantastisch, maar ik bepaal natuurlijk zelf of ik een femme fatale ben. Ik vind de geur bij de eerste aanraking, verfrissend en erg fijn op de huid. Het is niet alsof je het idee hebt dat je hele nek nu “nat” is (dat klinkt heel goor, maar je snapt wat ik bedoel). De geur is intens, waardoor enkele sprays al genoeg zijn om jezelf te bedwelmen met de geur. Elke geur ruikt anders op een andere huid, daarom kan soms een geur wel bij je passen, en soms vind je hem bij een ander erg lekker maar bij jezelf echt verschrikkelijk.
Ik vind de geur erg goed ruiken bij mezelf, en ook van de mensen om mij heen krijg ik complimenten. De geur blijft goed lang hangen, en ik vind de geur niet beklemmend. Soms is de geur zo zwaar dat je er zelf een beetje misselijk van word. Hij is erg aanwezig, maar niet storend. Ik vind het juist fijn als ik hem zelf de hele dag ook ruik (beter dan ruiken naar minder lekkere geuren). Ook na een hele dag ruik ik hem nog, en zelfs de volgende ochtend heb ik nog steeds een lichte herkenning van de geur.

Aanrader

Ik vind deze geur echt absoluut een aanrader, ik heb er dan ook absoluut geen spijt van dat ik voor de 80 ml ben gegaan. Ik denk dat dit nog wel eens een van mijn favo daily geuren word. Nu word er in veel reviews gezegd dat dit echt een avond geur is, maar ik hou er van om lekker te ruiken, dus ik zou niet weten waarom dat alleen ‘s avonds mag. Nu werk ik natuurlijk in de zorg, en kom ik in aanraking met baby’s. Het is niet helemaal de bedoeling dat die baby door mij, aangezien ik hem/haar verzorg, naar mijn geur laat ruiken. Dus met werken ga ik voor een lichtere geur. Maar voor de vrije dagen vind ik hem echt perfect. A 10 out of 10.

I know you want me (want me)
You know I want cha (want cha)
– Pitbull

Vraag me niet waarom, maar dit liedje doet me echt aan deze geur denken. Vond je dit een leuke review, en ben je het met mij eens dat ik echt veel te laat achter deze geur ben gekomen? Laat het me dan even weten in een reactie hieronder. Ik ben benieuwd of jij deze geur al in huis hebt!

Liefs,
Rosita Elise

One thought on “Lady Million | Paco Rabanne | REVIEW

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.