Eindelijk een gezellige slaapkamer dankzij Sikkens Verf en creatief denken

Vorige week las ik een artikel over hoe een nieuwe inrichting in de slaapkamer bevorderlijk kan werken voor je libido en je nachtrust. Ik was direct geïnspireerd. Niet zozeer door de twee redenen die genoemd werden in het artikel, maar vanwege het feit dat ik eigenlijk nooit aanpassingen gedaan heb in de slaapkamer de laatste tijd. Wanneer heb jij de slaapkamer voor het laatst ondersteboven gezet en grote aanpassingen gedaan? Grote kans dat je net zoals ik echt lang niets gedaan hebt aan de inrichting. Daarom heb ik de armen eens uit de mouwen gestoken.

Stap 1: alles eruit

Wil je een ruimte opnieuw inrichten of een andere uitstraling geven? Begin dan altijd met de eerste stap en dat is alles uit de kamer te werken. Bij de slaapkamer is dat een beetje lastig omdat het bed niet zomaar ‘weg te werken’ is, maar het loont wel.

Toen ik de slaapkamer leeg had, kreeg ik spontaan ideeën om leuke aanpassingen te doen. Eigenlijk wilde ik vooral de bestaande indeling veranderen, maar binnen korte tijd liep ik al met een borstel rond om de muren helemaal schoon te maken. Bij Verfcompleet had ik namelijk kwalitatieve en betaalbare muurverf van Sikkens gevonden, die ik graag in de slaapkamer wilde hebben.

Het resultaat was een nacht in mijn ouderlijk huis slapen en de volgende morgen weer verder. De kleur zag er lekker fris uit, waardoor ik direct verder kon met het aanpassen van de inrichting zelf. Alle kasten die ik in de slaapkamer had, zijn er nu uit en staan op de overloop. Daardoor had ik meer ruimte over in de slaapkamer zelf.

Die ruimte heb ik overigens niet of nauwelijks benut. Er staat nu een bijzettafeltje met een lampje, er staan twee nachtkastjes aan weerszijden van het bed, ik heb twee schilderijen opgehangen en het bed staat aan de andere kant van de slaapkamer. Lijkt een kleine verandering, maar het resultaat is echt naar wens!

Zoals je al kunt raden, heb ik daarna de overloop ook gedaan en ben ik op dit moment plannen aan het maken voor de woonkamer, om daarmee aan de slag te gaan. Grote kans dat ik daar ook iets meer vrije ruimte wil hebben, want dit is me goed bevallen in de slaapkamer.

Ga jij ook aan de slag?

Ben jij ook van plan om aan de slag te gaan nu je dit gelezen hebt? Dan heb ik een paar tips (naast het eerst leeghalen van heel de ruimte). Let vooral op je tijd en budget. De verf viel prima binnen mijn budget, maar achteraf gezien had ik het verven zelf beter moeten plannen (in plaats van bij mijn ouders te moeten slapen). Maak je van tevoren een goede planning waarbij je ook rekening houdt met je budget, dan weet je zeker dat je genoeg mogelijkheden hebt om daadwerkelijk aan het werk te gaan met de plannen die je hebt. En dat zie je terug bij het resultaat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.