Glasvezelbehang in de kinderkamer bij een vriendin

Linde, een vriendin van mij, gaat in februari volgend jaar bevallen. Een spannende periode, helemaal omdat haar vriend besloten heeft om haar te verlaten een maand of twee geleden. Daarom hebben we met een aantal vrienden besloten om Linde eens te helpen met de kinderkamer dit weekend. Handig, want met Black Friday was het relatief makkelijk om met een kleiner budget veel voor elkaar te krijgen. Armen uit de mouwen en aan de slag! Maar wat is nou precies nodig om een kinderkamer voor elkaar te krijgen? Gelukkig hadden we de plannen al klaar.

Tweedehands is helemaal zo vervelend niet

Linde zelf heeft een relatief klein budget; dankzij een lastige zwangerschap kan ze niet werken en de situatie met haar ex-vriend is nog niet rond, dus daar krijgt ze nog geen cent van. Daarom besloten we allemaal wat geld bij elkaar te leggen en een lijst te maken met de dingen die echt nodig zijn. Alleen was dat véél duurder dan het geld dat wij bijeengeraapt hadden.

Gelukkig was er binnen no-time een oplossing: tweedehands. Een gebruikte wieg is veel goedkoper, een commode van een paar jaar oud is een schijntje van de nieuwprijs en we konden zelfs de juiste lampen vinden in een tweedehandswinkel, waardoor we ineens veel meer over hadden. Praktisch dus. Helemaal omdat een van de vrienden besloot om alles in huis te halen en eens grondig te reinigen. Het gaat immers wel om een baby straks!

Dus; geld over!?

Na een kort overleg besloten we om het resterende bedrag dat we nu ineens over hadden, te investeren in de kinderkamer. Eigenlijk waren we het al snel eens over hoe we dat aan gingen pakken. We wilden graag glasvezelbehang (ook wel glasvliesbehang genoemd kwamen we achter) op de muur hebben waartegen het bed en de verschoontafel kwamen te staan.

De vrienden met kinderen wisten namelijk te vertellen dat dit de beste optie was. Niet alleen omdat er scheurtjes in het stucwerk zaten die weggewerkt moeten worden, maar vooral omdat glasvezelbehang schoon te maken is. Een keer spugen, een vlek na een vieze mond of een ‘gemiste’ plas; het is makkelijk van het behang te halen. Een aangezien kleine organismen niet in dit behang kunnen nestelen, is het direct bijzonder geschikt voor kinderen met een allergie.

Het glasvezelbehang was daarnaast gemakkelijk online te bestellen, was vrijdag al geleverd en dat betekent dat we nu al helemaal klaar zijn, terwijl ik deze blog schrijf voor jullie. Linde gaat nu zelf de babykleertjes regelen, al heeft ze al het een en ander kunnen bestellen met flinke kortingen tijdens Black Friday.

Op die manier is alles al zo goed als klaar voor het moment waarop de baby zich komt melden. Een prettig idee voor Linde en een fijn idee voor ons als vrienden. Als ze niet op haar ex kan rekenen, dan zorgen wij er wel voor dat alles in orde komt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.