Fashion | ESPRIT yay or nay?

Esprit yay or nay

Ik wilde vandaag is een keer iets heel anders doen dan normaal; namelijk een bepaald merk in het zonnetje zetten. Ik heb namelijk het idee dat sommige merken in Nederland echt ondergewaardeerd worden. Zoals ik in mijn laatste outfit lookbook liet zien droeg ik een denim blouse van de Esprit; en op dat moment besefte ik mij dat dat ook echt het enige kledingstuk is wat ik van Esprit heb, en dat terwijl de kleding van Esprit echt wel kwalitatief goed is en lang mee gaat. Die blouse heb ik denk ik al iets van 6 jaar (Hoe dan)? Vandaar dit artikel en dit idee; vandaag ga ik eens snuffelen op de website van Esprit en jou proberen te inspireren om ook eens bij andere winkels als de bekende weg te gaan shoppen. Dit is ook btw een note-to-self. Er zijn namelijk zoveel winkels waar ik niet naar binnen stap; terwijl ze er echt leuke dingen hebben.

Esprit

Het merk Esprit kennen we allemaal wel denk ik; een merk wat voornamelijk gedragen wordt (in mijn beleving; ik heb natuurlijk geen onderzoek ernaar gedaan) door wat oudere dames. Het merk stond al een tijdje bekend als suf en ik denk dat wij daarom allemaal niet meer de Esprit binnen liepen. Maar heel eerlijk liep ik er van de week toch even in en het is echt veranderd. Het is nog steeds casual en echt niet high fashion, maar ze gaan echt mee met de trend en de items die ik zag vond ik oprecht heel leuk. Nieuwsgierig als ik was ging ik toch even een klein mini onderzoekje plegen want ik wil natuurlijk niets zeggen wat niet waar is. Maar ik kwam een interview tegen waar inderdaad Esprit zelf aangeeft een andere richting zijn in te gaan; proberen de doelgroep iets aan te passen en met de #ImEsprit campagne is dat ook inderdaad gelukt (om te gaan richten op een wat jongere doelgroep). Genoeg praat over hoe en wat; tijd om te gaan snuffelen op de webshop; wie weet ga ik wel iets bestellen!

Mijn top 3 items

Op nummer 1 een gestipte dames denim blouse OMG
Het eerste item wat ik vind; ben ik gelijk helemaal verliefd op; OMG; ten eerste hou ik van denim, ik bedoel om bepaalde redenen staat mij dat gewoon goed vind ik en het is ook lekker stoer en toch kun je het ook heel girly dragen; ik ben fan. Daarnaast zitten er ook stippen in, ook hier ben ik de laatste tijd echt fan van. Hoe leuk is dat!

Gestipte dames denim blouse – €49,99 – koop je hier!

Een oversized shirt met leuke tekst, altijd handig!
Het tweede item wat ik tegen kwam was een leuk oversized shirt; ik vind dit soort shirts heerlijk voor in de zomer waarbij je een simepele jeans kan combineren met sneakers en een leuk shirt. Een heel plain shirt is ook tof als je er leuke accessoires bij doet; maar dit vind ik al tof om enkel te dragen. Die kleur blauw vind ik ook wel leuk; zullen daar mijn ogen nog beter in uitkomen? (haha)

Oversized shirt van biologisch katoen / pardon? – €19,99 – koop je hier!

Fijnegebreide trui met stippen (alweer stippen?)
Ja alweer stippen, ik wil gewoon aankomend jaar heel veel stipjes in mijn kast krijgen. Het heeft iets lieflijks ofzo, ondanks dat ik me liever stoer kleed (maar dit terzijde)

Fijnegebreide trui met stippen – € 39,99 – koop je hier!

En ga ik iets kopen?

Ik heb voornamelijk bij tops gekeken omdat ik broeken online shoppen wat moeilijk vind. Die stippenblouse ben ik serieus aan het overwegen om te bestellend; wat vind jij? Moet ik die halen of niet! Laat het mij vooral even weten in een reactie hieronder. Ik kan je zeker aanraden om gewoon is een kijkje te gaan nemen bij Esprit; er zitten echt pareltjes tussen maar je moet er natuurlijk wel van houden; mijn stijl zit er zeker wel tussen.

Ben benieuwd of jij ook zo’n bepaald merk of winkel hebt die jij ondergewaardeerd vind!

Liefs,
Rosita Elise

 

7 thoughts on “Fashion | ESPRIT yay or nay?

 1. Ik vind Esprit een heel mooi merk, alhoewel ik er niet heel vaak shop. Ze hebben vaak kwalitatief goede items! Vind die stippen spijkerblouse het aller tofst.

 2. Wat een leuk idee dit! Ik was zelf aangenaam verrast van het leuke aanbod aan kleding dat Esprit tegenwoordig heeft. Ik vind dat ze tegenwoordig meer kleding maken voor de jongere generatie voor een betaalbare prijs.
  Liefs,
  Yara

 3. Ik houd wel van Esprit!!! Sowieso denk ik dat ieder merk altijd wel wat gave items heeft, zelfs als het een merk is dat in principe niet jouw stijl is.
  Esprit heeft zeker in de lente en zomer altijd super veel leuke jumpsuits, jurkjes en accessoires in hun assortiment. En in de winter ben ik onwijs fan van hun jassen.
  Je hebt zo’n leuke blog trouwens! Liefs Florentine

 4. Ik heb ook al jaren niet meer wat bij de Esprit gekocht, en dat terwijl ik daar vroeger nog wel mijn kleding kocht (dus toch nite alleen oudere vrouwen ;)).

  Dat spijkerbloesje met stippen vind ik wel echt super leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.