Food | Banana bread (chickslovefood)

Huh Roos? Eten? Food? Ga je aan een nieuwe rubriek op je blog werken? Nou heel eerlijk; ik ben dus echt geen keukenprinses maar afgelopen week was mijn telefoon stuk en besloot ik om bananen brood te gaan bakken. Ten eerste omdat het super lekker is; en ten tweede wilde ik een soort healthy (voor zover als dat het healthy is) snack hebben tijdens carnaval en aangezien dat voor de deur staat leek mij dit de perfecte gelegenheid. (heel eerlijk wilde ik ook gewoon iets te doen hebben) Zeker omdat ik daarna weer streng op dieet ga en voorlopig helemaal niets meer mag. Dus vandaag ga ik jou jaloers maken met hopelijk een heerlijke banana bread!

Bak prinses

Dat ik geen bak prinses ben kan ik je wel garanderen, ik vind het daarentegen wel ontzettend leuk om te doen en ik vermaak me dan ook altijd prima als ik er eenmaal mee bezig ben. Van de week liep ik in de winkel en besloot ik dus om vast spullen mee te nemen voor het bananenbrood (aangezien mijn telefoon stuk was en ik dus geen google bij de hand had heb ik mijn oude collega’s (want ik was in de AH waar ik vroeger werkte) gevraagd of zij wisten wat er precies in moest. Uiteindelijk nam ik enkel bananen mee en vanille suiker; ik dacht de rest heeft mijn mama vast wel in huis (go mama go).

Dat ik een chaoot ben was denk ik al duidelijk; zo zie je dat tijdens mijn bak proces er ook overal VAN ALLES staat en dat er totaal geen structuur te vinden is in hoe ik te werk ga. Ik koos uiteindelijk voor het recept van Chicks love food (want wees eerlijk; alles wat op hun site staat is lekker) en ondanks dat ik liever de healthy versie wilde maken had ik daar niet de juiste ingrediënten voor en koos ik ervoor om de iets minder gezonde versie te maken.

Recept; healthy banana bread vind je hier;
Recept; iets minder gezonde banana bread vind je hier; (deze maakte ik dus)

Recept twist

Het recept vind je dus op hun website; ik zou het niet beter kunnen uitleggen enkel kopiëren en plakken en naja dat vind ik ook niet fair. Kort gezegd; mix alles met elkaar en doe het in de oven, laat het goed afkoelen en lekker eten. Nou dat hoef je mij geen 2 keer te zeggen ik ging aan de slag en wilde jullie het resultaat niet ontnemen. Op de site staat overigens wel dat bananen prakken een rustgevend iets is; nou daar ben ik het dus echt niet mee eens; ik werd er nogal nerveus van!

Even eerlijk hoe lekker ziet dit deeg eruit; en ben ik de enige die dit ook gewoon zo opeet? Ik weet dat het HEEL erg ongezond voor je is om dit zo op te eten; MAAR HET IS ZOOOOOOOOOOO LEKKER.

Het enige wat ik wel gedaan heb is dat ik me niet volledig aan het recept gehouden heb; ik hou niet zo van noten in mijn brood en ook niet in cake of taart; dus die heb ik weg gelaten (JA I KNOW DAT IS WEL GEZOND VOOR JE). Maar goed ik ben Roos niet als ik daar dan niet iets anders voor verzin. Aangezien de banana cake toch al niet zo gezond was als ik had gepland besloot ik er iets in te maken waar elke vrouw cravings naar heeft C H O C O L A ik besloot een pure reep chocola voor de helft, in kleine stukjes te hakken (want snijden lukt echt voor geen meter, of ik ben hier te blond voor) en deze stopte ik er nog extra in.

Een uurtje in de oven op 170 graden, 5 minuutjes met de oven op een kiertje en dan nog 10 minuten buitende oven laten afkoelen en dan kun je hem uit de vorm halen.

Banana bread

Tadaaaaa, het resultaat; het ziet er echt wel mega lekker uit al zeg ik het zelf. Ik had het niet zo lekker verwacht; ook ruikt het hele huis nu naar banaan. Ik ben natuurlijk geen echte foodie en heb niet veel vergelijkings materiaal maar it’s looking good. De smaak is ook echt, maar dan ook echt heel lekker; de banaan overheerst niet en de kleine stukjes chocola die natuurlijk helemaal gesmolten zijn geven net iets extra’s. Ik heb wel echt het idee dat het een stuk cake is; en het vult ontzettend. Vriendin van mij zei dat het ook super lekker is met chocopasta erop, maar voor mij is dit al een calorie bom dus ik hou het hier even bij; maar misschien vind jij het wel een lekker idee? Ik denk wel dat mij dit een hele goede basis gaat geven met Carnaval, en ik ga de healthy variant ook zeker een keer maken want daar ben ik ook wel erg benieuwd naar!

Wat is jouw favoriete tussendoor snack? Ik weet dat ik dit echt wel vaker ga klaar maken!

Liefs,
Rosita Elise

One thought on “Food | Banana bread (chickslovefood)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.