Lifestyle | Telefoon stuk wat nu? (PANIEK)

Telefoon stuk

Je kunt het je bijna niet meer voorstellen; een wereld zonder je telefoon; een wereld zonder instagram, whatsapp en facebook. Maar ook een wereld zonder een telefoontje van je oma of dat spelletje wat je voor het slapen gaan altijd speelt. OMYGOD, hoe ga ik nu mijn prins charming tegen komen als ik niet meer kan swipen want ik heb geen tinder. Hm wat was dat ene recept ook alweer? Oh men ik kan niet even snel googlen.. Geloof me of niet, het zijn de grootste struggles (Tinder is een grap, laat dat duidelijk zijn, ik doe daar niet aan) die je je gaat beseffen als je van het ene op het andere moment telefoon-loos bent.

De afgelopen week heb ik mij beseft hoe het is om even helemaal telefoon-loos te zijn; en het leek mij wel leuk om dat even met jou te delen. Want hoe vond ik het om even niet meer de groepschats te kunnen bijhouden, geen snelle foto’s te kunnen maken met mijn IPhone en deze te plaatsen op Instagram. In 1 woord? K U T. Ik had niet verwacht dat ik het aan de ene kant zo ontzettend vervelend zou vinden; maar aan de andere kant ook ontzettend rustgevend. Ik zet de voor en nadelen voor je op een rijtje!

Nadelen van telefoon-loos zijn

Om te beginnen starten we met de nadelen; want ik denk dat jij op dit moment ook alleen maar negatieve kanten van dit verhaal ziet; en geloof me dat dacht ik op het begin ook.

 • GEEN TELEFOON? Dat zegt genoeg lijkt me.
 • Je bent niet bereikbaar (in mijn geval was ik heel blij dat ik op dit moment vakantie had en het me dus kon permitteren).
 • Je kunt niemand bellen.
 • Je kunt je mail niet checken (gelukkig bestaat daar dan nog mijn Macbook voor).
 • Je bent bang dat je iets mist (groepsgesprekken, app’s van vrienden, uitnodigingen).
 • Mijn telefoon is vaak ook mijn klok – mijn tijdsbesef was dus ver te zoeken.
 • Je raakt je streaks kwijt op snapchat (first world problems).           Sorry Evelyn
 • Je kunt niet even snel een foto maken, van wat je op dat moment graag had willen vastleggen.
 • Het is geen optie om snel even te Googlen als je onderweg bent of bijvoorbeeld in de winkel en je bent opzoek naar iets.
 • Je hebt geen muziek voor onderweg, want ja spotify zit toch echt op je telefoon.
 • Voor onderweg gebruik ik mijn agenda op mijn mobiel; om vooruit te plannen; kan dus ook niet. En überhaupt afgesproken afspraken kun je ook niet inzien.
 • Hé, leuk idee voor een blogpost. Even intikken bij notities, zodat ik het niet vergeet. Jammer joh; kan dus niet.
 • Hoeveel geld zal er nog op mijn rekening staan? Op hoop van zegen dan maar (want ja, je kunt niet je rabo-app even snel checken). Dit kan btw wel goed voor je portemonnee zijn. 

Voordelen van telefoon-loos zijn

Maar er zitten natuurlijk ook voordelen aan telefoon-loos zijn, ik had de afgelopen dagen wel een heleboel rust; je kunt je niet druk maken over zal ik nog een app-je hebben gehad en het is niet meer het eerste wat je doet in de ochtend. Nou heb ik geen relatie maar ik zie om mij heen dat het eerste wat de meeste mensen tegenwoordig doen in de ochtend is hun telefoon pakken; maar in plaats daarvan kijk je nu als eerste naar je partner; in mijn geval mijn andere kussen.

 • Je zit niet constant meer te kijken of je nog berichtjes hebt (al doe je dit op het begin echt wel; puur uit gewoonte).
 • Geen onverwachte geluidjes of Siri die ineens tegen je begint te praten.
 • Je hebt veel meer rust (had niet verwacht dat ik dat zo chill zou vinden).
 • Je bent veel productiever (ik bedoel ik schreef op 1 dag 5 blogposts terwijl ik er op een goede dag misschien 3 afkrijg).
 • Je bent niet meer zo snel afgeleid, want je wilt bij elk pingeltje of trilletje weten wat er aan de hand is.
 • Je hebt tijd voor andere dingen (zo ging ik bijvoorbeeld lekker simsen, tekenen, bloggen in mijn bulletjournal en sporten).
 • Veel meer interactie met de mensen om je heen, wat super gezellig is en goed voor je sociale skills.

Heb jij wel eens onverwacht langer zonder telefoon gezeten omdat hij ineens stuk raakte? En kun jij nog zonder je telefoon?

Liefs,
Rosita Elise

4 thoughts on “Lifestyle | Telefoon stuk wat nu? (PANIEK)

 1. Oh ja dit is heel herkenbaar! Een paar jaar geleden werd mijn telefoon gestolen. Ik vond het vooral heel irritant om geen wekker meer te hebben, haha, want ik moest gewoon naar school!

 2. Twee jaar geleden ging mijn telefoon stuk en heb ik een een aantal weken gedaan met een oud toestel van een paar jaar geleden (want na de reparatie bleek mijn telefoon nog steeds stuk te zijn…). En op dit oude toestel kon ik eigenlijk alleen net aan Whatsappen, andere apps trok hij niet :’) Dus helemaal telefoonlood was ik niet, maar ik vond het supervervelend om niet even snel wat te kunnen opzoeken of te navigeren. Het was wel een stuk rustiger zonder steeds die meldingen van social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.