Gezelligheid hoeft niet veel te kosten

Niet iedereen heeft volop geld beschikbaar voor uitjes en kleine traktaties. Vooral alleenstaande moeders hebben meestal niet veel te besteden. Toch kun je ook met een kleine beurs prima de gezelligheid in huis halen of juist buitenshuis zoeken. Daarover vertellen we je meer in dit artikel. 

Samen zijn kost niets

Natuurlijk kun je buitenshuis allerlei vertier opzoeken, zoals een bioscoop, restaurant of theater. Maar dat hoeft uiteraard niet. Waarom zou je niet gewoon thuis blijven met je gezin? Spreek met zijn allen af dat jullie de smartphones even een uurtje wegleggen en in plaats daarvan samen iets gaan doen. Dat kan bijvoorbeeld een bordspel zijn, of kijk samen die ene leuke film of serie nog een keer. Wedden dat de gratis gezelligheid wel langer duurt dan een uurtje?

Spullen hoeven niet nieuw te zijn

Gezelligheid in huis begint vaak met de juiste meubelen en aankleding van je interieur. Maar wat nu als je daar geen geld voor hebt? Dan kun je dankzij kringloopwinkels, Marktplaats en andere initiatieven heel goed aan tweedehands spullen komen die net zo goed voor gezelligheid zorgen. Waarom zou je het volle pond betalen als dat helemaal niet nodig is?

Met een creditcard betaal je aankopen af

Wil je toch graag iets nieuws kopen, maar heb je niet voldoende geld om dat te doen? Dan kun je ervoor kiezen om met een creditcard te betalen. Wist je dat een Mastercard zo’n beetje over de hele wereld online en offline een geaccepteerde betaalmethode is? Daar kun je dus van alles mee kopen.

Zo’n creditcard kun je zien als een manier om op afbetaling te kopen. Je hebt een bepaalde limiet en tot dat bedrag kun je aankopen doen. Per maand betaal je een deel daarvan terug plus rente. Het kost je dus iets meer dan ineens afrekenen, maar je kunt zo wel dingen kopen die je anders niet kon kopen.

Blij zijn met wat je hebt

In plaats van op zoek te gaan naar steeds weer iets nieuws, is het voor mensen met een kleine beurs vaak noodzakelijk om juist te kijken naar wat er al is. En dan kan het best zijn dat je erachter komt dat je qua spullen best wel rijk bent. Samen dingen herontdekken op zolder is bijvoorbeeld een erg leuke tijdsbesteding waarbij jullie herinneringen kunnen ophalen.

Tot slot nog een laatste tip: maak een pot of schoenendoos waarin je leuke op een papiertje opgeschreven herinneringen in bewaart. Aan het eind van het jaar (of een ander zelfgekozen moment) kun je met zijn allen de briefjes lezen en alles herbeleven. Leuk toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.