Gezond en welzijn begint bij fysieke activiteit

De beste manier om je lichaam gezond te houden is om actief bezig te blijven. Het verbetert niet alleen je algehele welzijn, goed in je vel zitten geeft je ook meer levensvreugde. Regelmatig een bezoek aan de sportschool is een goede remedie tegen stress, angst, depressie en een perfecte uitlaatklep om na een dag even los te gaan op een positieve manier. Basic-Fit de grootste sportschoolketen van Nederland heeft een hele hoop sportscholen om te werken aan de work-out die het beste bij jou past, zodat je elke keer met een “feel good gevoel” naar huis gaat.

Verbeter je weerstand

Ze zeggen weleens: ‘Rust roest!’. Mensen die wat betreft sporten de handdoek in de ring hebben gegooid, merken dat ze in een neerwaartse spiraal terecht komen. Het lichaam verliest langzaam zijn kracht en om de stap naar de sportschool te zetten wordt steeds moeilijker. Daarom is het belangrijk om die stap te zetten, Basic-Fit biedt de mogelijkheid om door oefening je spierkracht te verhogen. Hierdoor bouw je meer vermogen op, zodat dagelijkse andere activiteiten niet meer zo zwaar vallen als voorheen.

Iedereen weet onderhand wel dat niet bewegen, op latere leeftijd het risico vergroot op het krijgen van hartaandoeningen en beroertes. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat volwassenen die meer dan 4 uur televisie kijken 80% hoger risico lopen op hart- en vaatziekten. Eén uurtje minder televisie kijken en dat uurtje gebruiken voor een bezoekje aan een van de filialen van deze sportschool Delft zal je gezondheid een enorme boost geven. Fitness helpt bij:

  • Bloeddruk te verlagen
  • Verhogen niveaus van goede cholesterol
  • Zorgt voor een betere doorbloeding(circulatie)
  • Gaat overgewicht tegen
  • Gaat botafbraak tegen(osteoporose)

Dit zijn allemaal belangrijke argumenten om lekker sportief bezig te zijn. Je zult je beter en ontspannen voelen, krijgt meer energie, beter humeur en wat heel belangrijk is, een betere nachtrust.

Fitness hoeft niet zwaar te zijn

Eigenlijk kun je niet vroeg genoeg beginnen met sportief bezig zijn, aangezien bekend is dat op je 35ste de ommekeer begint, dat gepaard gaat met het krijgen van allerlei pijntjes. Basic-Fit in Delft biedt daarom ook voor ieder wat wils zoals, live of virtuele groepslessen, duurtraining, gewichtstraining voor beginners of gevorderden en meer.

Fitness is een ruim begrip en hoeft niet alleen te bestaan uit het tillen van zware gewichten. Personen die erg fit zijn zouden zelfs een marathon kunnen lopen op de loopband. Maar, voor iedereen geldt dat het om de belangrijkste drie dingen gaat: fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Bezig zijn door een fysieke activiteit maakt je emotioneel gezonder en er goed uitzien in de spiegel geeft je zelfvertrouwen.

Het sociale aspect van naar de sportschool gaan

Een persoon die er even tussenuit gaat om bijvoorbeeld aan het eind van een werkdag te gaan fitnessen kijkt daar misschien al de hele dag naar uit. Naar een sportschool gaan betekent uit je comfortzone komen, en daar hoort ook genieten bij. Werken aan jezelf betekent tijd vrijmaken voor jezelf. Dit, terwijl je de bewegingen van een fysieke routine doorloopt.

Je ontmoet andere mensen ieder met hun eigen verhalen, triomfen en winst die ze geboekt hebben. Vooral onder jongeren is het belangrijk om vriendschappen op te bouwen die voortkomen uit het delen van ervaringen. Basic-Fit is daarom de ideale uitvalsbasis om gemeenschap en verbondenheid te ervaren op een sportieve manier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.