Herfst in Utrecht: dit is er te doen!

Utrecht is prachtig in de herfst. De oranjerode tinten van de herfst vullen de karakteristieke gebouwen goed aan. Nu de dagen wat kouder en donkerder worden, is een dagje in Utrecht een knusse activiteit. Zeker in aanloop naar de feestdagen. Niets is zo gezellig als winkelen in een oude stad terwijl de fonkelende kerstverlichting de natte straten oplichten. Dat beeld lijkt regelrecht uit een filmscène te komen. In deze blogpost vind je daarom de leukste herfst-activiteiten in Utrecht. 

Oudegracht in Utrecht

Allereerst natuurlijk de Oudegracht in Utrecht. Tijdens de herfst verandert deze iconische plek in een waar sprookje. De herfstachtige kleuren langs het water, de oude bruggen en de werfkelders, het zou zomaar het begin van een nieuwe kerstfilm kunnen zijn. Op zaterdag ziet de Oudegracht er echter iets minder idyllisch uit. Dan kun je deze plek beter vermijden vanwege de enorme drukte in en rondom de winkelstraten. Parkeren Utrecht wordt dan ook iets lastiger. Het zuidelijke deel schijnt rustiger te zijn. Struin hier op je gemak langs het water, pauzeer op een bankje beneden aan de werf en geniet simpelweg van dit herfstachtige stadstafereel. 

Landgoed Amelisweerd en Rhijnauwen

Je kunt de herfst misschien wel het beste ervaren in de natuur. Net iets buiten Utrecht vind je Landgoed Amelisweerd en Rhijnauwen. Hier kun je de bomen van kleur zien veranderen, terwijl de fauna zich klaarmaakt voor de winter. Het landgoed biedt voldoende ruimte om te fietsen, te wandelen en te varen. Naast deze buitenactiviteiten kun je er ook terecht voor de horeca. De Veldkeuken is bijvoorbeeld een prachtige locatie om een hapje te eten of te drinken. Je vindt hier vooral biologisch en puur eten en een eigen bakkerij. Daarnaast is Theehuis Rhijnauwen een hotspot voor de herfstdagen. Je kunt hier na een lange wandeling terecht voor huisgebakken pannenkoeken. Vergeet ook zeker geen bezoekje te brengen aan het Fort bij Rijnauwen. 

Opwarmen in het café

Op gure herfstdagen verandert het café in een fijne, knusse plek waar de stad samenkomt. In Utrecht vind je een heleboel gezellige cafés waar je kunt opwarmen met een chai latte of gewoon kunt genieten van een speciaalbiertje. Met een beetje geluk hoor je de openhaard op de achtergrond knisperen en staat er een goedgevulde spelletjeskast voor jou en je vrienden klaar. 

De hoogte in 

De Domtoren in Utrecht mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. De Domtoren is maar liefst 112 meter hoog en je hebt 400 traptreden te beklimmen. Eenmaal boven heb je een fenomenaal uitzicht over de stad Utrecht en haar herfsttaferelen. Op dit moment wordt de Domtoren gerestaureerd, maar dat maakt het uitzicht niet minder mooi. 

Winkelen in Utrecht 

Met de feestdagen in het vooruitzicht kun je de winkels in Utrecht natuurlijk niet overslaan. Utrecht is met al haar kleine, verrassende straatjes bij uitstek geschikt om een dagje te shoppen. Bij Hoog Catharijne vind je de grotere winkelketens, terwijl je in de Voorstraat en de Twijnstraat juist de kleinere boetiekjes tegenkomt. Ben je op zoek naar een uniek en persoonlijk kerstcadeau? Dan bieden de Utrechtse straten dus voldoende mogelijkheden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.