Zo creëer je de perfecte inloopkast

Heb je het geluk dat je een inloopkast hebt of heb je de ruimte om er een maken? Lees dan in dit artikel hoe je de perfecte inloopkast maakt.

Opruimen

Als je te veel kleding in je inloopkast hebt hangen dat je niet gebruikt leidt dit alleen maar af. Verkoop daarom kledingstukken die je langer dan een jaar niet hebt gedragen. Als sommige kleren niet goed genoeg zijn Heb je kleding met een speciale waarde? Bewaar die dan in een opbergdoos die je ergens hoog neerzet.

Ophangen

Kleding blijft beter in vorm als je het ophangt in plaats van het opgevouwen in de kast te leggen. Hang daarom zoveel mogelijk kledingstukken op. Door regelmatig te kijken wat weg kan, blijft er genoeg ruimte om je kleding op te hangen. Een groot voordeel van veel kleding ophangen is dat het maken van een inloopkast met veel hanggedeeltes goedkoper is dan een inloopkast met voornamelijk legplanken. Als je geen dubbele hanggedeeltes hebt kan je speciale multi-kledinghangers gebruiken waarop je meerdere kledingstukken kunt hangen. Als je toch iets moet opvouwen zorg er dan voor dat de stapels qua breedte gelijk zijn.

Structuur

Een overzichtelijke en nette inloopkast krijg je door dezelfde soort en kleur kledinghangers te gebruiken. Daarnaast creëer je structuur door kleding te rangschikken op grootte, vorm, soort en kleur. Dit scheelt je ook veel zoekwerk naar bepaalde kleding. Kleinere accessoires kan je bewaren in laden of dozen. Sorteer schoenen en tassen ook op soort en kleur.

Raamdecoratie

Als je inloopkast een raam heeft kan je het beste kiezen voor een houten jaloezie of duo rolgordijnen van Veneta.com. Deze kunnen gemakkelijk omhoog worden getrokken en je kunt zelf spelen met de lichtinval van je inloopkast. Hierdoor maak je optimaal gebruik van natuurlijk licht. Dit licht is het beste als je wilt zien hoe een bepaalde outfit of make-up eruitziet. Of natuurlijk als je de perfecte OOTD-selfie wilt maken ;-)!

Dozen

In opbergdozen en manden kan je allerlei accessoires, sokken en ondergoed opbergen. Deze kan je op de planken plaatsen. Zorg ervoor dat het dezelfde soort opbergdozen en manden zijn in dezelfde kleur. Zo blijft alles één geheel en oogt het rustig.

Verlichting

In de kast verlichting plaatsen staat erg mooi en chique. Kies voor niet te fel licht. Je kunt ook kiezen voor een LED strip. Een andere optie is smart home verlichting dat je kunt aansturen via je telefoon. In een kleine inloopkast is een transparante hanglamp van glas erg mooi.

Spiegels

Spiegels zijn niet goedkoop, maar een goede spiegel in jouw nieuwe inloopkast is wel het geld waard. Kies een spiegel die je leuk vindt en die past binnen het algehele thema van jouw kledingkast. Hoe groter de spiegel is hoe groter je inloopkast lijkt, dat is slim als de kledingkamer wat kleiner is.

Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.