Waarom hamamdoeken kopen?

Hamamdoeken zijn al jaren populair in het Midden-Oosten, met name Turkije. Het is de must voor iedere liefhebber van wellness en sauna’s! De hamamdoeken worden dan ook veel in hamams gebruikt in Turkije. Tegenwoordig zijn ze steeds vaker in Nederland te zien, want er zitten veel voordelen aan het gebruiken van een hamamdoek. Of je deze nou op vakantie of in je eigen badkamer gebruikt.

Dun, daardoor licht van gewicht

Een hamamdoek is veel dunner dan een gewone badhanddoek. Hierdoor is ie veel lichter en is het voordeliger om deze mee te nemen op reis. Je zeult minder gewicht mee in je koffer! En ook als je dan je strandtas pakt, scheelt het heel wat gewicht in de tas. Ideaal als je met je gezin naar het strand gaat en iedereen een eigen doek mee wilt nemen. Kijk op de badgoed website voor mooie exemplaren.

Absorbeert goed

Een hamamdoek is snel absorberend. De meeste hamamdoeken zijn van katoen, wat betekent dat ze lekker al het vocht in zich opnemen. Een andere stof kan linnen zijn, dit absorbeert ook goed. Wat je moet voorkomen zijn de synthetische stoffen. Deze voelen misschien wat zachter aan, maar zijn minder goed voor de huis en minder absorberend. Dus let daar wel op als je een hamamdoek gaat kopen!

Snel droog

Je hangt de hamamdoek na gebruik even uit en grote kans is dat ie al heel snel weer droog is. Doordat er veel minder stof in zit en doordat ie dun is, hoeft ie veel minder lang te drogen. Helemaal als je in een warm vakantieland bent en je hem even uithangt op je balkon.

Doordat ie snel droogt heb je minder last van nare geurtjes dan bij een gewone handdoek. Een gewone handdoek kan na het drogen wat muf ruiken, omdat ie eigenlijk te lang nat is geweest. Bij een hamamdoek is dit niet het geval!

Compact

Er is geen twijfel als je op vakantie gaat, de hamamdoek kan sowieso mee in de koffer! Je vouwt hem een paar keer dubbel en hij neemt maar een klein deel van je koffer in beslag.

Andere doeleinden

Een hamamdoek wordt oorspronkelijk gebruikt voor de hamam (ofwel sauna). Echter zijn er zoveel meer manieren om hem te gebruiken! Wat dacht je van omslagdoek in de zomer als je van het strand vertrekt? Dan is het een soort sarong!

En als je nou een hele mooie hebt, dan kun je die ook aan de muur ophangen als een muurkleed, wat je tegenwoordig veel ziet. En heb je het een beetje koud? Leg hem dan over je dekbed heen als je gaat slapen. Het extra laagje zorgt voor meer warmte.

Als picknick kleed

De laatste manier om hem te gebruiken is in het park als picknick kleed! De kans is groot dat je al genoeg spullen mee moet nemen om te picknicken. Een hamamdoek is dan ideaal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.