Het uitzoeken van mijn nieuwe telefoon: Zo doe ik dat!

Je herkent het vast wel, om de zoveel jaar mag of moet jij een nieuwe telefoon uitzoeken. Dit omdat je gewoon mee wilt gaan met de tijd, of in het ergste geval omdat je telefoon stuk is gegaan en hij net buiten de garantie valt. Je kunt er dan eventueel voor kiezen om hem alsnog te laten repareren maar vaak kun je dat geld beter investeren in een nieuwe of tweedehands telefoon. Er zijn verschillende opties, je kunt gaan voor een nieuw mobiel abonnement met telefoon, of je koopt een los toestel waar jij jouw huidige abonnement op laat doorlopen of een sim only abonnement aan koppelt.

Zelf ga ik relatief vaak op zoek naar een nieuwe telefoon. Dit zal door mijn klunzigheid komen, want ik heb volgens mij nog nooit een telefoon heel gehouden tot het einde van een abonnement…

Wat Verlang jij van jouw Nieuwe Telefoon

Stel jezelf de vraag “waar wil ik de telefoon voor gebruiken?” En dan heb ik het natuurlijk niet alleen over bellen. Wil jij mooie foto’s kunnen maken? Wil jij kunnen gamen zonder haperingen? Moet hij draadloos kunnen opladen? Liever Android of iOS van Apple? Wil jij veel gaan beeldbellen met jouw telefoon? Dit is gemakkelijk te onderzoeken online, ga naar de webshop van een telefoon provider en zoek een aantal telefoons uit die jou op het eerste gezicht aanspreken. Bekijk de specificaties van iedere telefoon en zoek op bijvoorbeeld YouTube naar reviews van de toestellen die jou aanspreken.

Waar op letten wanneer jij mooie scherpe foto’s wilt maken met jouw Nieuwe Toestel

Maakte jouw huidige toestel foto’s waar jij tevreden mee was? Vergelijk dan het aantal megapixels van die telefoon met het nieuwe toestel dat jij op het oog hebt. Als die hoger zijn of gelijk aan jouw huidige toestel dan zit het met de camera wel goed. Daarnaast is de beeldsensor van de camera ook een belangrijk aspect. Bekijk online reviews van het toestel om te verifiëren of de kwaliteit van de foto’s ook echt goed zijn. Wanneer jij graag foto’s maakt dan is de opslag van het toestel ook niet onbelangrijk, kijk dus ook naar het formaat van de opslag.

Waar op letten wanneer jij zonder problemen wilt kunnen gamen en beeldbellen

Game jij veel op jouw telefoon? Of ben jij vaak aan het beeldbellen en streamen? Dan is het wel zo handig dat jouw telefoon niet hapert of vast loopt. Kijk daarom altijd goed naar de snelheid van de processor en het aantal RAM geheugen. Hoe hoger hoe beter! Een voorbeeld van een goede processor snelheid is bijvoorbeeld 2.84 GHz, en een RAM geheugen van minimaal 4GB.

Sim Only of Abonnement met Toestel

Een Sim Only abonnement is goedkoper dan een abonnement met toestel. Je zou dus kunnen kiezen om jouw huidige toestel te blijven gebruiken na het aflopen van jouw abonnement. Echter wanneer jouw toestel defect is zal jij een los toestel moeten aanschaffen om sim only te kunnen gebruiken, dit is vaak een enorme uitgave. Tenzij jij voor een refurbished toestel gaat, dit zijn tweedehands toestellen die gerestaureerd zijn, en ook gewoon garantie hebben. Sim Only voor mobiel vergelijken kan gemakkelijk online, op die manier kun jij de beste deals vinden.

Kijk naar de Ondersteuning en het Bereik

In de grote steden is het bereik van een provider vaak wel goed. Wanneer jij in een klein dorpje woont kan het bereik wel eens beperkt of slecht zijn. De dekking van een provider kun jij gemakkelijk vinden op de site van de desbetreffende provider. Kijk dan niet alleen naar jouw woonplaats, maar ook naar de plekken waar jij vaak komt, zoals bijvoorbeeld jouw werk. Kijk daarnaast naar de ondersteuning van het toestel, een tijdje geleden kwam het bedrijf Huawei bijvoorbeeld nog in het nieuws. Omdat er een conflict was tussen Amerika en China was er een kans aanwezig dat Google niet meer wou samenwerken met Huawei, met als gevolg dat de Google Play Store mogelijk niet meer zou werken op de Huawei toestellen. Gelukkig is dat niet gebeurd.

Zo, hopelijk heb je wat gehad aan de dingen waar ik op let bij het kopen van een mobiele telefoon. Laat vooral weten welke aspecten jij belangrijk vind bij het uitzoeken van je nieuwe mobiel!

Liefs,
Rosita

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.