Maak zelf heerlijke tomatensoep met dit recept

Er is bijna niets beters dan een lekkere kom met verse tomatensoep. Tomatensoep maken is eigenlijk helemaal niet moeilijk! Je kunt wat teveel maken waardoor je het overschot kunt invriezen en dit kunt opeten wanneer je niet zo’n zin hebt om te koken. Doe er een stukje brood bij en je hebt een leuke maaltijd! Een extra pluspuntje is dat deze zelfgemaakte tomatensoep vol vitaminen zit.

Het volgende recept is eerder een basisrecept. Je kunt de soep zoveel aanpassen als je wilt zo kun je experimenteren met kruiden, groenten… Wie weet komt er wel iets ongelofelijk uit!

In totaal duurt het maar 25 minuten om tomatensoep te maken. In dit recept maken we porties voor vier personen. Zo past hij automatisch de ingrediëntenlijst aan. Wat je nodig hebt, is een soeppan en een staafmixer. Verder heb je nog enkele ingrediënten nodig die hieronder worden opgesomd:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 70 gram tomatenpuree (blikje)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 theelepel suiker
  • 2 runderbouillontabletten
  • 750 gram romatomaten (in stukken)
  • 2 rundersaucijzen
  • 750 ml water
  • Peper
  • Zout
  • Olie om te bakken

Bereiding:

  1. Schil en snipper als eerste de uien. Verwijder de witte harde stukjes bij de tomaten en snij ze in kwarten.
  2. Doe wat olie in de grote soeppan en verwarm deze. Fruit hierin de tomatenpuree, de knoflook en de ui op een lage stand.
  3. Breng je soep op smaak door wat zout, peper en suiker toe te voegen. Blijf ongeveer 5 minuten roeren tot de uit zacht is.
  4. Giet 750 ml kokend water in de pan en doe de bouillontabletten en tomaten erbij. Laat de soep met het deksel op de pan ongeveer 15 minuten koken op een lage stand.
  5. Gebruik hierna de staafmixer om de tomaten en groenten tot soep te pureren.
  6. Verwijder het vel van de saucijzen en snijd het vlees in plakjes van ongeveer ½ centimeter. Rol de net gesneden plakjes in kleine balletjes. Zorg ervoor dat de olijfolie weer verhit wordt en bak hierin de balletjes op een lage stand. Schep ze tussendoor eens om.
  7. Je soep is bijna klaar! Pureer de soep met de staafmixer. Je kunt nu ook de rundergehaktballetjes toevoegen. Roer er nog eens goed door. Je kunt de soep serveren met een broodje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *