Noodzakelijke tuinaccessoires voor jouw tuin!

Wanneer je een mooie tuin hebt, dan mogen daarin zeker geen tuinaccessoires ontbreken. Omdat er veel verschillende tuinstijlen zijn, moeten daar ook de accessoires op worden afgestemd. Bij verschillende tuinstijlen horen ook steeds weer andere accessoires bij gebruikt te worden. In dit artikel ga ik wat verschillende types tuinaccessoires doornemen! Veel leesplezier!

In de schaduw

Nu heb je in iedere tuin een plek nodig waar je heerlijk tijdens een mooie zomer in de schaduw kunt zitten. Dat kun je bereiken door zweefparasols 300 x 300 cm te gebruiken. De parasol moet voorzien zijn van een stevig frame dat licht, sterk en onderhoudsvrij is. Omdat de zweefparasol naar achteren gekanteld kan worden en 360 graden draaibaar is, kan iedereen in de schaduw zitten. Het is ook ideaal om gebruik te maken van en loungeset 6 personen. Wanneer je boven de loungeset de zweefparasol plaatst, kun je gezellig met vrienden daaronder doorbrengen.

Een romantische of moderne tuin

Een romantische tuin is er een waarin duidelijk aangebrachte lijnvorming zichtbaar is. De bestrating is over het algemeen rustig waarbij natuurlijke tinten worden gebruikt. Om de tuin op te vrolijken worden er grote planten en bloemen gebruikt. Als accessoires kunt u een tuinfontein plaatsen en een prieeltje. Ook het gebruik van stenen en glazen vazen is raadzaam. Gebruik in een dergelijke tuin geen felle kleuren. Een moderne tuin moet samen met de woning een geheel vormen. Een moderne tuin heeft weinig onderhoud nodig, omdat het grootste deel van bestrating is voorzien. De naden tussen de tegels kunnen worden ingevoegd met een speciale voegspecie. Ook in een moderne tuin is het gebruik van waterornamenten op zijn plaats. Beelden van mensen en dieren doen het hierin bijzonder goed. Ook bepaalde kunstvoorwerpen zijn hierbij niet te versmaden. Om het geheel op te vrolijken moeten er bloempotten geplaatst worden om de tuin een vrolijke moderne uitstraling te geven.

Accessoires voor een Japanse tuin

Een Japanse tuin is een traditionele tuin die rust, kalmte en evenwicht uitstraalt. Het geheel moet mooi zijn samengesteld, zodat er een mooi evenwicht is tussen begroeiing en open ruimte. Water speelt in een Japanse tuin een belangrijke rol. Daarbij kun je denken aan een vijver met een bruggetje. Als accessoires kunnen er een Boeddhabeeld, waterbassin en grote zwerfkei worden gebruikt waarin een holte aanwezig is die met water is gevuld. Ook pagodes en Japanse kunst mag hierbij niet ontbreken.

De tuinaccessoires

Je zult begrijpen dat er tuinaccessoires geplaatst moeten worden om het geheel compleet te maken. Daarvoor zijn er veel mogelijkheden. Het is van groot belang dat de tuinaccessoires zo worden aangebracht dat ze het geheel niet overheersen. Bij een tuin met veel bestrating mogen kleurrijke potten en vazen niet ontbreken. Ook kleurrijke kleden bij een lounge set en hangende lantarens doen het goed in een tuin. Denk ook aan een mooie vuurkorf waarbij je tijdens lange koude winteravonden met vrienden kunt doorbrengen. Ook worden er vaak tuinschilderijen of tuinposters gebruikt voor het aankleden van een tuin. Daarmee moet je zeker niet overdrijven. Ze moeten de tuin opvrolijken, maar zeker niet het geheel overheersen. Als de tuin groot genoeg is, dan is het plaatsen van één of meerdere vogelhuisjes en het plaatsen van een stenen barbecue een mooie aanvulling voor je tuin. Zo kun je nog meer toevoegingen bedenken die gebruikt kunnen worden in je tuin om hem compleet te maken. Ook kun je door het beruik van tuintafels 6 personen heerlijk tijdens de zomer buiten vertoeven om daar te eten. Toch moet je naast deze artikelen de tuin mooi aankleden met tuin accessoires om het echt gezellig te maken in de tuin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.