De kerstboom optuigen!

kerstboom optuigen

Het is al weer december; de maand van kerst, oliebollen, gourmetten, oud en nieuw, vuurwerk, familie, cadeautjes en glitter! Maar niet onbelangrijk en in mijn ogen het belangrijkste; de kerstboom! Ik ben echt een sucker voor kerstbomen; ik hou er gewoon van! Vandaag was dan ook de dag dat ik de kerstboom ging optuigen; en ik laat zien hoe! Al benieuwd?

Hoe begin ik?

De afgelopen jaren heb ik de taak van de boom op mij genomen. Mijn moeder deed het normaal altijd; of samen. Maaaaar die lampjes is nogal een frustratie dingetje (wat mijn moeder niet kan hendelen), dus sinds ik het aangeboden heb om de lampjes te doen. Doe ik eigenlijk ook de gehele boom. Als ik in de middag uit werk thuis kom dan staat de boom al ready to go!

We beginnen dus met de lampjes; belangrijk onderdeel! Want zonder lichtjes is de kerstboom niet compleet! Ik doe eigenlijk altijd maar wat; zolang ik het snoer uit de knoop kan houden komt alles goed. Ik prop ook veel lichtjes in de boom; dus niet alleen tussen de takjes die je goed ziet; maar er ook diep in. Zo kun je de boom wat extra dimensie geven (words of a pro guys).

Tijd voor de ballen!

Dit klinkt super fout; maar is wel waar, tijd om de ballen er in te gaan hangen. Wij hebben een beetje een natuur thema kwa kleuren in de boom. Bruin/koper en wat champagne kleurige ballen. Van die laatste hebben wij er niet zoveel; dus die verdeel ik eerst. Daarna gooi (naja niet gooien maar je snapt wat ik bedoel) ik alle ballen erin. Natuurlijk doe ik dit onder het genot van een kerstmuziekje (overigens typ ik dit ook tijdens het luisteren van Mariah Carey; All I want for christmas is youuuuuuuuuuu).

(check vooral even hoe sexy mijn haar zit winkwink)

Kaneelstokjes en andere versieringen

Ook hebben wij niet alleen kerstballen in de boom zitten; maar ook kaneel stokjes die ik met een lint aan een takje vast maak. Deze verdeel ik ook eerst na de witte ballen eigenlijk; voordat de bruine ballen de overname nemen (het woord ballen in deze post is echt te real hahaha). Daarnaast hebben wij nog een slinger; die hebben we in stukjes geknipt om ook te verdelen; deze doe ik altijd op plekken die nog wat leeg voelen.

Daarna is het belangrijk even vanaf een afstand te kijken hoe de boom er uit ziet; soms zie je namelijk vanaf dichtbij niet of er hele open/kale plekken zijn. En als hij dan mooi vol is; ben je klaar! TADAAAAAAA!

 

Wat vind jij van onze kerstboom? Ik ben er weer helemaal verliefd op; maakt het huis altijd zo (hoe zeg je dat?)”af”! Alvast een hele fijne december maand gewenst! Wil je nou soms wat behind the scene moments meemaken; ik ben actief op Instagram! Volg me hier!

Liefs,
Rosita Elise

7 thoughts on “De kerstboom optuigen!

  1. Ahh wat een mooie kerstboom! Echt super gezellig. Ik ga vanavond bij mijn ouders de kerstboom optuigen. Wij hebben er zelf geen in huis, omdat we nogal klein wonen. Misschien volgend jaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.