Kiezen voor jaloezieën als raamdecoratie

raamdecoratie

Je bent op zoek naar een raamdecoratie. Dan kun je ervoor  kiezen om aan de binnenkant van het raam jaloezieën te monteren.  Een jaloezie bestaat uit horizontale stroken. Deze horizontale stroken zijn verkrijgbaar in diverse breedtes,  Die stroken kunnen middels een bedieningskoord of -stang worden bediend. Door de stroken te kantelen kan de privacy en de hoeveelheid licht in een kamer eenvoudig worden geregeld.

Geschikt voor vrijwel iedere kamer

Kiezen voor jaloezieën is kiezen voor een veelzijdige vorm van raamdecoratie. Deze veelzijdige vorm van raamdecoratie kan in heel veel ruimtes in huis en in kantoren worden toegepast. Je hebt houten jaloezieënmaar ook PVC en aluminium. Zijn ze van pvc of aluminium gemaakt? Dan kunnen ze zelfs worden toegepast in vochtige ruimtes. Jaloezieën kunnen ook toegepast worden op vrijwel ieder raam. Ze kunnen tegenwoordig zelfs worden toegepast op kantel- en schuiframen. Ze worden dan aan de zijkant geleid. Zo blijven ze mooi op hun plek.

Goed te combineren met andere raamdecoratie

Jaloezieën zijn goed te combineren met andere vormen van raamdecoratie. In de slaapkamer vormen ze bijvoorbeeld een sfeervolle combinatie met gevoerde gordijnen. Zo wordt zowel licht als  ongewenst geluid buitengesloten. In de kinderkamer kunnen ze gecombineerd worden met  transparante gordijnen in vrolijke, heldere kleuren. Overdag is de kinderkamer dan licht en zonnig. Als de kinderen gaan slapen kan de kamer eenvoudig weer donker worden gemaakt.

Enkele belangrijke kenmerken van jaloezieën

Overweeg je om jaloezieën te kopen? Dan is het goed om te weten wat de belangrijkste kenmerken zijn van deze vorm van raambekleding.

  • Je kunt de horizontale lamellen kantelen of optrekken.
  • Ze filteren overdag het daglicht. Ze schermen het zicht van buiten naar binnen af als het donker is.
  • Wil je geen gordijnen of kun je ergens geen gordijnen hangen? Dan is het een goed alternatief. Niet voor niets hangen in vrijwel ieder huis wel ergens jaloezieën.
  • De lamellen zijn vaak gemaakt van hout of aluminium. Tegenwoordig zijn er echter ook lamellen die gemaakt zijn van pvc of bamboe.
  • De lamellen worden geleverd in verschillende breedtes.
  • Je kunt kiezen uit verschillende merken. Het bekendste merk is Luxaflex. Daarom worden lamellen in de volksmond wel ‘Luxaflex’ genoemd.

Bedankt voor het lezen!

Liefs,
Rosita

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.