Kom Alles te Weten over Steellook Kozijnen van Aluminium

De winter is hét moment om over je huis na te denken. Welke woonwensen heb je? Welke woondromen wil je komend jaar realiseren? Misschien ben je fan van die mooie stalen kozijnen, waarmee je je huis een enorme sfeerverhogende boost geeft? Wist je trouwens dat die kozijnen meestal van aluminium gemaakt worden en dus helemaal niet van staal? Aluminium is goedkoper dan echt staal en heeft nog meer voordelen. In dit artikel kom je alles te weten over steellook kozijnen van aluminium.

Zijn aluminium kozijnen met steellook duur?

Er zijn eigenlijk drie soorten kozijnen: van hout, van kunststof en van aluminium. En ja, ook van staal, maar die zijn écht heel duur. Terwijl je met aluminium dus hetzelfde effect kunt behalen. Over het algemeen zijn aluminium kozijnen iets duurder dan hout en kunststof. Maar daar staat veel tegenover. Zo isoleren aluminium kozijnen beter dan houten kozijnen, waardoor je dus geld en energie bespaart. Ze gaan heel lang mee. Ze hebben weinig onderhoud nodig, je hoeft nooit meer te schilderen! Al die dingen bij elkaar zorgen er op de lange termijn voor dat aluminium kozijnen een stuk goedkoper zijn dan je op het eerste gezicht dacht.

Wat zijn de kenmerken van steellook kozijnen?

De kenmerken zijn vooral dat het heel sterk is. Dat betekent dat je de kozijnen bijna zo smal kunt maken als je wilt, maar dat ze tóch hele grote ramen kunnen dragen. Net zoals bij stalen kozijnen. Stel: je wilt een hele muur weghalen en vervangen voor een pui van glas? Dan kom je al snel uit bij aluminium. Of je wilt zo’n prachtige stalen binnendeur, zoals je in veel woonprogramma’s en woonbladen ziet? Dat effect kun je dus met aluminium bereiken. Steellook kozijnen passen goed bij een loftachtige, industriële, stoere look.

In welke kleuren zijn aluminium kozijnen verkrijgbaar?

In elke kleur van de regenboog. Echt, aluminium kozijnen zijn in zóveel kleuren te krijgen… in wel meer dan zeshonderd kleuren. Dat is natuurlijk heel fijn, maar het maakt het wel moeilijk om te kiezen. Als je dan eindelijk een kleur hebt gekozen, dan kun je ook nog kiezen voor verschillende afwerkingen, zoals mat of glanzend. Wat wel even handig is om te weten: je kunt aluminium kozijnen niet schilderen. De kleur gaat er tijdens het productieproces op en daarna kun je het niet meer veranderen.

Zijn steellook kozijnen een duurzame keuze?

Steellook kozijnen van aluminium zijn absoluut een duurzame keuze. Vroeger waren de aluminium kozijnen niet zo goed als nu. Tegenwoordig bestaat een aluminium kozijn uit een binnendeel, een buitendeel en middendeel. Het middendeel zorgt ervoor dat de kou buiten blijft en dat het binnen warm blijft. Daardoor isoleren aluminium kozijnen tegenwoordig zelfs beter dan houten kozijnen. Verder gaan steellook kozijnen van aluminium echt heel lang mee en hebben ze bijna geen onderhoud nodig. Sowieso hoeven ze niet meer geverfd te worden, dat scheelt natuurlijk ook weer heel wat chemische ingrediënten die in verf zitten. En last but not least: aluminium kozijnen zijn circulair, dus helemaal herbruikbaar.

Hebben aluminium kozijnen veel onderhoud nodig?

Aluminium kozijnen hebben amper onderhoud nodig. Alleen een paar keer per jaar met een sopje erover en klaar is Kees. Meer is er niet nodig om jarenlang van je steellook kozijnen te genieten. Je houdt dus heel veel tijd en geld over voor andere leuke dingen. Wat ook heel handig is: aluminium kozijnen zijn heel veilig. Aluminium gaat niet snel kapot, inbrekers zullen hun tijd niet aan jouw huis verspillen. Let trouwens wel even op of de aluminium kozijnen het VMRG-keurmerk hebben. Dan weet je zeker dat je bij een goede leverancier zit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.