Lifestyle | 5 dingen om te doen als het sneeuwt!

5 dingen om te doen als het sneeuwt

Waarschijnlijk ben ik al weer te laat wanneer deze online komt; want het weer in Nederland is net zo onvoorspelbaar als het feit wanneer je gaat bevallen (kraamverzorgende inside joke). De afgelopen dagen was er zoveel sneeuw en besefte ik mij dat er dingen minder zijn als het sneeuwt maar ook een hele boel dingen die juist des te leuker zijn om te doen. Natuurlijk denken mensen vaak bij sneeuw aan skiën en snowboarden, of apres ski dat kan natuurlijk ook. Maar over die dingen heb ik het vandaag even niet (ook al is dat ook super leuk). Vandaag mijn 5 tips met dingen om te doen als het sneeuwt!

Snow fun

Een sneeuwpop maken met je kleine neefje of nichtje (of gewoon zelf want je bent nooit te oud om een sneeuwpop te maken), een kerstengel in de sneeuw maken, het perfecte sneeuwspoor maken in de sneeuw, Sleeën, langlaufen (lol?) en ofcourse een sneeuwballen gevecht. Er is niks leukers dan je weer helemaal kind voelen en met de sneeuw te spelen; dus hup naar buiten met een dikke sjaal om en wees creatief! Oja wel achteraf natuurlijk je creatie delen op Instagram; because duh!

Fire

Voor de gene die het naar buiten gaan te ver vinden gaan; kan ik alleen maar zeggen. Kruip dicht bij de openhaard met een dekentje, neem een warme kop chocomelk (met slagroom ofcourse) en geniet van de warmte terwijl je naar buiten kijkt; waar de wereld helemaal wit is. Pak een goed boek en neem even helemaal de tijd voor jezelf.

Netflix & Chill

Dit kan overigens ook bij het vuur hoor, maar ga met een geliefde vriend, vriendin, boyfriend, girlfriend (of gewoon solo) de meest klassieke kerstfilms ever kijken! Denk hierbij aan; home alone (alle delen), The Grinch, Love Actually, A christmas carol, de Harry Potter films en naja alle kerstfilms die je maar kunt verzinnen. En ja ik kijk stiekem altijd wel 1 Harry Potter film tijdens kerst! 

Pictures

Sneeuw is een van de mooiste natuurverschijnselen die er in mijn ogen bestaat; ondanks ik nooit genoeg krijg van vakantie foto’s (de zon, de zee, de mooie stranden etc.); kan ik ook ontzettend genieten van sneeuw foto’s. Ik vind het dan ook altijd zo mooi als er sneeuw los barst in Nederland dat iedereen zijn social media kanalen vol gooit met sneeuw foto’s! Ik doe hier ook lekker ongegeneerd aan mee. Dus pak je camera of telefoon, ga naar buiten en leg de natuur prachtig vast op beeld (en heb je geluk met je kiekjes kun je er iedereen ook nog eens lekker jaloers mee maken).

Taking a walk

Ben je geen fan van de sneeuwpop, maar hou je wel van naar buiten gaan. Het is mega gezond om naar buiten te gaan (sowieso altijd) maar als er sneeuw ligt voel ik me altijd extra gezond als ik naar buiten ga. Ik hou er dan ook echt wel van om met de sneeuw te wandelen buiten. Trek wel hele warme kleding aan; en schoenen waar je niet op uitglijd (anders heb je andere grappige verhalen om naderhand te vertellen), neem je hond mee naar buiten en wandel door de natuur. Het geluid alleen al van het lopen op verse sneeuw is heerlijk en mocht de gene voor je niet doorlopen kun je altijd nog een sneeuwbal gooien.

 

En als jij liever binnen blijft; omdat je helemaal niks met de sneeuw hebt! Ben je natuurlijk ook van harte welkom om mijn blog verder te ontdekken!

Liefs,
Rosita Elise

10 thoughts on “Lifestyle | 5 dingen om te doen als het sneeuwt!

  1. Ik vind sneeuw mooi om te zien, maar vaak wordt het dan zo’n chaos.. En dat vind ik dan weer een beetje vervelend 😛 Sneeuw is leuk als je vrij bent en zelf mag bepalen of je de deur uitgaat 🙂 Maar het geluid en gevoel van lopen door de sneeuw… Priceless!

    1. Hahahaha! Ja dat geluid is heerlijk he! Ik moest ook gewoon werken met de sneeuw; ach mensen in landen waar het veel meer sneeuwt kunnen er ook mee omgaan! Zo probeer ik dan maar te denken! haha XXX

  2. Ik vind sneeuw leuk, tenzij ik moet fietsen haha! Wandelen door de sneeuw is zo heerlijk, zeker als het nog helemaal vers is, dat gevoel onder je voeten. Heerlijk!

  3. Leuk artikel! Ik vind het altijd zo’n magisch moment als het sneeuwt! Al die vlokjes die dwarrelen in de lucht en binnen no-time zit je in een witte wereld <3 Heerlijk om dan een lange wandeling te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.