Lifestyle | Fitbit Charge 2 & tips voor meer bewegen

Als je mij volgt op mijn Instagram dan weet je dat ik de afgelopen week weer ontzettend veel bezig ben geweest met mijn Fitbit, ik heb hem al bijna een jaar in het bezit; maar zo fanatiek gebruiken als ik nu doe heb ik eigenlijk nog nooit gedaan (wel goed van mezelf tho). Vandaag ga ik je vertellen hoe mijn Fitbit mij helpt om meer te bewegen, en stiekem geef ik je ook nog wat andere tips om meer te bewegen.

Fitbit Charge 2

Zoals ik net al benoemde heb ik dus een Fitbit (Charge 2), voor wie niet weet wat het is, het is een horloge/activity tracker. Hij helpt je dus met het bijhouden van je stappen; je aantal “actieve” minuten, hoeveel trappen je hebt gelopen, hoeveel calorieën je verbrand maar ook kun je er onder andere je slaap mee tracken. Een handig dingetje zou je denken als je het zo leest; zeker! Ik gebruikte hem veel te weinig maar de afgelopen week is daar verandering in gekomen en ik heb nog nooit zoveel dagen achter elkaar gesport! Ik ga je mijn tips vertellen;

Tip 1:
In de Fitbit werkt het met doelen, wil je 10.00 stappen maken? Dan wordt je rondje pas groen. Dat werkt voor mij eerlijk gezegd al motiverend.
Tip 2:
Ga challenges aan met anderen. Je hebt de workweek hustle waarbij je strijd om de meeste stappen in de werkweek (van ma tot vr). Maar ook een weekend hustle waarbij je ook voor de meeste stappen strijd maar dan in het weekend. Wanneer je synchroniseert met je Fitbit app kun je de challenge ook in de gaten houden en zo zien op welke plek je staat. Zie je dan dat je net niet op nummer 1 staat, en maar 1000 stappen daar van verwijdert bent? Go go go!
Tip 3:
Zorg dat je voor jezelf doelen stelt; wil je zoveel dagen per week sporten, of zoveel minuten? Of hou je je eten heel strikt bij (afvallen is simpel zeggen ze) en wil je dus meer calorieën verbranden dan dat je inneemt (want zo schijnt het te werken). Geef dit dan ook aan in je app en dan wordt het ook gemeten.
Tip 4:
De Fitbit geeft ook meldingen dat het tijd is om te gaan lopen als je te lang stil zit, een soort herinnering die hij je geeft om inderdaad eens op te staan en te gaan lopen. Ik weet altijd zodra hij trilt; hij vind me lui, ik moet lopen (haha).

De Fitbit is verkrijgbaar online en in winkels, ik heb de mijne aangeschaft bij de Mediamarkt. De prijs is niet heel goedkoop maar ik vind het wel een investering die het waard is, omdat het je helpt meer te bewegen.

Fitbit Charge 2 – €139,00

Wandelen

Nu denk je maar wandelen is toch geen sport? Want dat is wat je hier leest; je zet ontelbaar veel stappen (naja ontelbaar niet want je kunt het precies zien mits je een fitbit hebt). Maar wandelen kan echt een workout zijn, en dan heb ik het niet over slenteren in de winkelstraat; nee actief wandelen tot je bijna buiten adem bent en je hartslag goed voelt. Daarbij helpt het ook als je je hele lichaam mee beweegt; je armen goed bewegen en je buik aanspannen.

Daarnaast heb je er geen sportschool-pas voor nodig, is het gratis en kun je het overal doen. Dat vind ik namelijk met sporten in de sportschool soms; ik moet er weer helemaal heen. Dat denk ik dan, maar zodra ik er eenmaal ben vind ik het allemaal prima en dan is er niets aan de hand.

Ik heb de afgelopen week minimaal 60 minuten actief gewandeld (eigenlijk 1,5 uur maar ik wil niet opscheppen). Hierdoor haalde ik de 10.000 stappen met gemak want mijn rondje alleen al was 10.000 stappen en dan deed ik daarnaast nog werken, leuke dingen en sporten. Het is natuurlijk ook maar net de mindset die je hebt; ik heb nu voor mijzelf streng gezegd dat ik die 10.000 stappen minimaal wil halen. Ik heb serieus ook gewoon al een paar dagen spierpijn, dus ja wandelen vind ik echt wel een workout.

Nu ik dit artikel typ heb ik pas; 2293 stappen gezet en ik word er al aardig onrustig van. Daarom ga ik zo een rondje lopen, niet een hele grote want ik ben aan het wachten op een baby. En als het even meezit kan ik vanavond ook gewoon sporten. Op deze manier ben ik wel heel bewust met beweging bezig, heb ik tijd gemaakt voor mijzelf en ontspanning (want ja ook het bloggen maar ook het wandelen met een muziekje in geeft mij ontspanning). En haal ik dan vandaag de 10.000 stappen niet omdat ik bij een bevalling aan het wachten ben naast het bed; dan moet ik dat ook kunnen accepteren en maak ik dat de volgende dag weer goed door dan een extra rondje te lopen.

Zoek een wandelmaatje!
Lijkt wandelen je nou helemaal niets in je eentje, zoek dan eens een wandelmaatje. Ik vind het heerlijk om alleen lekker door te lopen met een muziekje in, maar ik vind het ook gezellig als er een vriendin mee gaat. En omdat je dan “afspreekt” kun je er ook niet meer onderuit, en ook dat helpt weer mee om motivatie te blijven houden.

Waarschijnlijk kende je deze tips al (en zo niet hoop ik dat het je helpt), maar toch wilde ik ze even met je delen omdat het voor mij nu heel goed werkt. Ik vind het naar de sportschool gaan namelijk soms echt een gedoe en dit kan ik hier zodra ik de deur uitstap doen. Ik vind het dan ook heerlijk om te doen na het eten, en het schijnt dat dit ook nog eens heel gezond is voor je.

Liefs,
Rosita Elise

2 thoughts on “Lifestyle | Fitbit Charge 2 & tips voor meer bewegen

  1. Ik heb zelf de fitbit Alta HR en het werkt echt mega motiverend! Ik moet wel zeggen dat ik op het moment in een nogal slechte periode zit qua beweging, vooral door het weer en gebrek aan motivatie.. maar door dit artikel wil ik het weer op gaan pakken!

  2. Ik wil heel graag een sporthorloge voor tijdens het hardlopen. Nu loop ik elke keer met mijn mobiel in mijn hand, maar dat vind ik niet heel fijn. Zeker niet als het slecht weer is. Veel vriendinnen van mij hebben een Fitbit en het is altijd wel grappig om te zien hoeveel ze op een dag lopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.