Lifestyle | De kringloopwinkel top of flop?

Het is misschien voor de ene persoon heel normaal en voor de ander helemaal niet. Langs gaan bij de kringloop winkel om tussen al het leuks (of niet) items te vinden die je voor een spotgoedkope prijs mee naar huis mag nemen. Afgelopen week was ik met mijn moeder even langs de kringloop winkel en terwijl ik het altijd super leuk vind heb ik er eerlijk gezegd nog nooit eerder iets gekocht. Dit keer was het wel raak en ik kwam echt niet met lege handen thuis. Ik wil jullie daarom vandaag de voordelen van de kringloopwinkel vertellen en vooral wat ik er nou zo ontzettend leuk aan vind.

Waarom ga ik naar de kringloopwinkel

Eigenlijk ga ik er puur heen om rond te neuzen; ik vind het altijd wel interessant om te zien wat andere mensen hier achterlaten. Vroeger ging ik er nog wel eens heen voor school; om oude tijdschriften te scoren die ik dan voor een prikkie kon meenemen en daar plaatjes uit kon scheuren. Er hangt ook altijd een leuke sfeer in de kringloopwinkel, lekker ouderwets ofzo; ik kan het niet zo goed uitleggen.

Tegenwoordig ga ik niet meer om deze redenen erheen; maar voor de afdeling; boeken. Nu zul je misschien denken huh? Maar je hebt echt duizenden boeken die bij de kringloopwinkel liggen die echt mega goedkoop zijn. En dan moet je niet alleen aan boeken denken van 20 jaar terug; maar ook boeken van nu (zo kwam ik bijvoorbeeld Twilight tegen, Divergent en een Game of Thrones boek). Ik denk dan ook dat de meeste mensen een boek kopen hem één keer lezen en vervolgens op een plank beland waar er niets meer mee gebeurd. Gelukkig zijn er ook mensen die de boeken dan naar de kringloop brengen en er op deze manier voor zorgen dat andere mensen er ook heel veel plezier van hebben. Ik ben wel super kieskeurig en ik hou niet van lelijke boeken (afgescheurd, gebogen, vies, teveel kreuken), ik wil namelijk mocht ik ooit op mijzelf gaan een boekenkast waar ik al mijn boeken dan kan uitstallen. Lijkt mij een heerlijk gevoel en uitzicht; je houd nou eenmaal van boeken of niet. Goed terug naar de kringloopwinkel want ik wijk weer veel te veel af; kletskous aanwezig hier.

Ze hebben natuurlijk niet alleen boeken bij de kringloopwinkel, er is ook meubilair en bijvoorbeeld ski-spullen. Van servies tot speelgoed voor kinderen. Kleding tot muziek; de keuze is reuze en er is voor elke leeftijd wel iets wat je interessant vind.

Nu is het natuurlijk even zoeken (niet altijd overigens) in de kringloop voor je een juweeltje tegen komt; maar als je ze dan tegenkomt dan heb je ook echt een parel te pakken. Ik heb ook wel eens zoals nu dat ik er echt tegen aanloop en eigenlijk helemaal niet hoefde te zoeken. Daarom weet je nooit wat je te wachten staat in de kringloop en dat maakt het nou juist net zo’n leuke uitdaging.

Een paar voordelen van de kringloop:

  • De kringloopwinkels zijn veel goedkoper dan normale winkels, waardoor je veel minder geld gaat uitgeven.
  • Het is ook nog eens goed voor het Milieu want het is al eens gebruikt, en op deze manier komt het niet bij het afval terecht.
  • Je loopt er tegen producten aan die al jaren niet meer te koop zijn in de winkel (echte schatten).
  • Ze zijn altijd blij als je spullen komt brengen waardoor je vaak ook met een heel goed gevoel weggaat.
  • Meestal steunen kringloopwinkels goede doelen en initiatieven met het geld wat er opgebracht wordt.
  • Mensen die arbeidsongeschikt verklaard zijn, in de WW lopen, asielzoeker zijn, stage willen lopen en vrijwilligers kunnen vaak terecht bij de kringloopwinkel om zo toch een steentje bij te dragen en een daginvulling te hebben.
  • Er is een koffiecorner, waar je gezellig kunt koffie drinken en met andere mensen in contact kunt komen en bonus vaak hebben ze eigengemaakt gebak (SCORE)!
  • Kringloopwinkels zijn vaak erg behulpzaam wanneer je een huis uit moet ruimen. Dit klinkt misschien een beetje gek maar soms gebeurt het dat er iemand komt te overlijden, waar jij de erfgename van bent en dan kan de situatie zo zijn dat jij het huis moet uitruimen. Wil je de spullen toch al naar de kringloop brengen? Ze komen je gratis helpen zolang ze de spullen dan zelf mogen houden.

Wat heb ik gekocht?

Zoals ik net al zei heb ik boeken gekocht, nee niet één; wel twaalf! WOOOOPS, nu denk je vast maar dat is toch super duur; nee lees terug bij de voordelen; super goedkoop juist. Ik kocht deze boeken voor €1,50 per stuk; echt een koopje! En niet zomaar twaalf boeken; nee nee; twaalf boeken van de schrijfster Jill Mansell, zij is een super leuk Nederlandse schrijfster met echt super leuke romans. Ik heb op mijn e-reader een paar boeken van haar staan en die vind ik altijd zo leuk maar ik vind een boek in mijn handen hebben toch altijd nog net even iets fijner. Daarom heb ik nu deze meegenomen (ook omdat ik ze nog niet gelezen heb en dat graag wil doen), daarnaast zijn deze in pocket-formaat waardoor ze echt gemakkelijk in mijn tas passen en ik ze dus ook heel makkelijk mee kan nemen mocht ik een keer een dagje met de trein weggaan of een weekendje weg. Voor grote reizen neem ik dan toch liever mijn e-reader mee daar staan gewoon meer boeken op (en is een stuk lichter). Ze stonden niet naast elkaar in de schappen waardoor het even zoeken was in alle boekenkasten maar uiteindelijk vond ik er dus een hele boel. Ik had nog meer boeken in mijn handen, maar wilde ook wat overlaten om voor andere mensen te kopen (nee grapje, ik dacht eerst dit maar eens lezen).

Hier was ik een blij-ei dat ik een hele collectie meenam.

Nu is mijn vraag aan jou; ga jij wel eens naar de kringloop en zo ja, koop je er ook wel eens iets? Ik ben voorlopig voorzien van leesvoer; ken je de boeken?

Liefs,
Rosita Elise

4 thoughts on “Lifestyle | De kringloopwinkel top of flop?

  1. WOW! Wat een hoop boeken! Lucky you. Ik heb onlangs Meet me at beachcomber bay gelezen van Jill Mansell en vond die echt zo leuk. Als ik naar de kringloopwinkel in mijn buurt ga vind ik alleen maar de boeken van Twilight maar die vind ik echt ruk hahaha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.