Beauty | review Salon B Almere | Ik heb nieuw haar!

Mijn haat- liefde verhouding met de kapper

Degene die dit leest, mij kent, en al langer met mij om gaat; weet dat ik echt een haat- liefde verhouding heb met de kapper. Vroeger als klein kind is mijn haar regelmatig verpest door een kapper die niet deed wat ik wilde, en kwam ik eigenlijk altijd huilend thuis omdat ze mijn haar te “kort” hadden geknipt. Maar eerlijk, bij mij was 1 milimeter al teveel, ik wilde namelijk mijn haar zo lang mogelijk laten groeien. Nu was ik er achter gekomen dat ik door mijn dikke en lange haar ook altijd veel sneller last had van hoofdpijn (staart of knot). Sinds ik mijn huidige baan als kraamverzorgster beoefen heb ik mijn haar daarom wat korter laten knippen om dit dus te voorkomen.

Eerste keer verven

Ongeveer een jaar geleden, heb ik mijn haar voor het eerst laten verven. Ik heb toen highlights en een hele natuurlijke balayage laten zetten. Ik was hier toen ontzettend gelukkig mee, mijn angst voor de kapper was iets minder. Nu een paar maanden geleden heb ik opnieuw mijn haar iets lichter laten verven. Dit pakte echt dramatisch uit in mijn ogen, ik was voor mijn gevoel echt porno blond en helemaal niet meer mijzelf. Die dag erna hebben ze er nog een spoeling ingezet omdat ik er zo ongelukkig van was geworden.

Nu zijn we dus een paar maanden verder, die spoeling is er echt zo goed als uit, mijn haar lijkt bijna oranje (in mijn ogen) en de balayage is nu zo raar door de laatste keer highlights dat ik een soort van donkere plek achter op mijn hoofd heb. Dit was voor mij de druppel, ik zag een foto van hoe mijn haar er vanachter uit ziet en besloot om toch nog even snel voordat ik naar Bali ga; naar de kapper te gaan.

Salon B

Wanneer ik dit typ, zit ik hier echt heel ongelukkig te zijn over mijn haar. Het zit als een knot op mijn hoofd, en mijn kappersbezoek aan Salon B is vanmiddag. Ik zag in verschillende vlogs en plogs veel verhalen en goede bezoeken aan deze kapperszaak. Daarom besloot ik hier een afspraak te maken, je krijgt ten eerste een ontzettend goed advies betreft je haar, ze bespreken een plan met wat zij denken dat bij je past; maar bespreken dit wel met jezelf zodat je als je naar buiten loopt natuurlijk wel 100% tevreden bent met je “nieuwe” haar.

Advies voor mijn haar

Ik werd geholpen door Marije, ze snapte precies wat ik bedoelde wat ik wel fijn vond. Ze gaf mij het advies om mijn haar wat as-iger (hoe schrijf je dit in hemels naam) te maken en meer terug te gaan naar mijn eigen haarkleur. Mijn uitgroei van mijn balayage was enorm en die wilde ik graag weg hebben. Wel wilde ik het blonde er in terug laten komen, maar iets minder heftig contrast in vergelijking met hoe het nu was. In mijn beleving was mijn haar “oranje”, en naja dat wilde ik gewoon echt niet meer.

Eigenlijk heb ik Marije een beetje haar gang laten gaan, wat ik mega spannend vond maar ik had echt nul idee van hoe het er uit zou komen te zien. Ook wel is goed denk ik, om mezelf helemaal te laten verrassen.

 

Wat hebben ze precies gedaan met mijn haar

Mijn haar werd geverfd, de aanzet werd met de donkerste kleur ingezet, daarna werd de onderkant met 2 verschillende substanties van een lichtere kleur verdeeld. Ook de donkerste kleur werd verdeeld over het hele haar. Hierdoor zou er meer diepte komen in het haar (ik zou hier met liefde dieper op in gaan, maar ik heb er gewoon zelf niet zoveel verstand van en ik was zo zenuwachtig dat ik alles wat Marije heeft verteld niet helemaal heb ontvangen.

 

 

Terwijl de verf moest intrekken, kon ik lekker werken aan mijn blog!

Mijn haar werd vervolgens lekker gewassen, gemasseerd en ik kreeg zelfs een warme handdoek om mijn haar om er voor te zorgen dat de conditioner beter in zou trekken (dit had ik echt nog nooit mee gemaakt, echt heerlijk). Hierna werd ik geknipt, wat in mijn ogen verassend snel ging want ze knipte me maar heel kort met nat haar. Hierna droogde ze mijn haar met een fohn (shock de kleur kreeg ik nu echt te zien) en vervolgens ging ze mijn haar “droog” knippen. Ze creeerde hierdoor meer lucht in mijn haar en omdat ze nu precies kon zien hoe mijn haar viel konden we samen kijken welke plukjes nog wat luchtiger moesten en welke niet. Ik heb dus nu eigenlijk laagjes maar ze vallen niet op in het haar.

Resultaat

OMG! Dat was serieus echt mijn eerste reactie, de kleur van het haar is echt te mooi voor woorden. Had ik haar echt moeten vertellen welke kleur ik wilde, was ik echt niet op deze kleur terecht gekomen. Het is nu Asblond, en dus in verschillende tinten. In mijn beleving lijken er nu zelfs wat grijze plukjes door heen te zitten (nee ik word niet echt grijs, als in oud grijs) maar die kunnen nog wat “blonder” worden. Het zit ook heel dicht bij mijn eigen haarkleur, en de overgang die ik heel erg had is nu echt een stuk minder en daardoor veel natuurlijker en mooier.

 

Wat vind jij van mijn nieuwe haar?

Review Salon B

Wat ben ik blij dat ik deze stap genomen heb, al weken was ik eigenlijk niet echt blij meer met mijn haar. Ik vond het echt heel oranje, en het wilde ook niet meer zitten (dit herken je vast wel). Ik heb me dus dit keer wel echt laten verrassen, de kapster eigenlijk een beetje haar vrije wil laten doen. En hoe dood eng ik dat altijd vond, hoe tevreden ben ik nu.

Daarnaast hangt er een hele fijne sfeer, de kapsters zijn lief, er word voor drinken gezorgd (je mag zelfs een wijntje als je dat wil, jammer dat ik met de auto was) en daardoor word je wel echt in de watten gelegd. Ik vind het heel fijn dat ze echt advies geven, en dat je ze dus kunt vertrouwen met hun ervaring. Er hangt gewoon echt een hele fijne sfeer.

Bedankt Marije, ik kom zeker terug bij Salon B!

Voor zelf een afspraak bij Salon B kun je terecht op hun website (www.salonb.nl)

Heb jij zelf wel eens een slechte ervaring gehad bij een kapper? En ben jij nu juist altijd bij dezelfde kapper of maakt het je niet zoveel uit. Ik ben benieuwd naar jullie ideeën hierover!

Liefs,
Rosita Elise

8 thoughts on “Beauty | review Salon B Almere | Ik heb nieuw haar!

  1. Haha wat grappig, ik zag dat Marije het bericht gedeeld had en ik ken je gezicht vanuit Hoogland! Ik werk tegenwoordig ook bij Salon B en de eerste keer dat ik goed geknipt werd na jaren ook te zijn ‘verpest’ hallelujah! Heel veel plezier met je haar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.