Lifestyle | Tips voor regenachtige dagen

Het is je vast al opgevallen dat het weer in Nederland niet fantastisch is, (zeg maar gewoon eerlijk dat het echt ruk is Roos) maar aangezien we toch wat willen doen op deze dagen (ik beleef er op het moment dat ik dit schrijf namelijk één). Ga ik jullie mijn favoriete dingen om te doen op een regenachtige dag laten zien door middel van een top 5. Mis herken je jezelf, of krijg je toch nog inspiratie om zelf eens uit te proberen.

5. Winkelen

Heerlijk de hele dag winkels afstruinen, je haar op een knot een rugzak mee en lekker alle winkels af. Het kan mij ook zo weinig schelen hoe ik er op dat moment dan bij loop, ik bedoel het regent, mijn haar is doorweekt, waarschijnlijk is mijn make-up ondertussen ook doorgelopen en mijn humeur niet al te best. Dan kan die knot op mijn hoofd de boel echt niet nog erger maken (wel op het moment dat je dan bekende tegen komt die je echt al eeuwen niet gezien hebt). Ik vind het dan ook heerlijk om naar andere mensen te kijken als ik in de stad loop (geef toe dit doen we allemaal).

4. Een goed boek lezen

Als ik net een nieuwe serie boeken ontdekt heb, dan heb ik die vaak in één stuk uitgelezen. Is er een vervolg, en nieuwe delen bestel ik eigenlijk al vrij snel de volgende delen als ik de serie goed vind (ja ik ben dus zon type meisje die dan in 1 week alle twilight of hungergames uitleest, of sneller). Ik ben dan ook echt helemaal in mijn eigen wereldje, mijn moeder vraagt soms vanalles aan me, maar als ik aan het lezen ben dan hoor ik echt niets. Dan ben ik zo gefocust dat de buitenwereld echt even niet bestaat, soms best lastig als iemand dan de hele tijd tegen je aan praat (laat me gewoon lezen).

Tips voor een goed boek zijn dan ook altijd welkom!

3. Bioscoop

Wat is nou lekker dan de bioscoop (genoeg hoor, Efteling bijvoorbeeld) op een regenachtige dag. Je hoeft er enkel even naar toe en je kunt je vervolgens 2 uur op een film storten met een bak popcorn (M&M’s in mijn geval). Ik vind de bioscoop heerlijk, ik hou van films en series. Ik heb dan ook een lange tijd een Pathé pas gehad, deze heb ik nu wel al anderhalf jaar niet meer omdat ik er te weinig gebruik van maakte. Maar heel eerlijk, ga 2x in de maand en je hebt hem eruit. Ik nam toen mijn Efteling abonnement en wilde gewoon niet teveel van dat soort abonnementen hebben (wees verantwoordelijk, je moet ook sparen natuurlijk). Maar heel stiekem zit ik er wel weer over na te denken om er één aan te schaffen, zeker nu de winter er weer aan komt (winter is coming, oke binnenpretje).

Heb jij wel is over een Pathé pas nagedacht?

2. Spelletjes avond met food

Ik ben dol op spelletjes, zeker met vrienden of vriendinnen vind ik dit altijd hartstikke leuk. Hallie Gallie, Wie ben ik, 30 seconds, kaarten, party&co, Verjaardagsspel, etc. Met sinterklaas of met kerst deden wij ook vaak aan dat cadeauspel; iedereen koopt voor een bepaald bedrag cadeautjes en dan ga je dobbelen, eerste ronde uitpakken, tweede ronde wordt het wat spannender want deze ronde bepaald ook welke cadeautjes je uiteindelijk houdt. Een echte race tegen de klok is dat, zorgt vaak voor veel grappige situaties. Ik heb ook net nieuw het Wie is de Mol? spel. Deze heb ik helaas nog niet gespeeld.

Eten is natuurlijk ook een belangrijk aspect in ieders leven, laat iedereen zelf hapjes mee brengen (verdeel bijvoorbeeld de gangen, anders krijg je misschien dubbele dingen) en ga vervolgens lekker eten met een glas wijn erbij. Ik vind het heerlijk om met iedereen om een eettafel te zitten en op deze manier met elkaar te kletsen en te eten.

1. Netflix all day

Sorry al bij voorbaat, maar met slecht weer vind ik Netflix gewoon je beste vriend (of vriendin). Hij (of zij) is er altijd, je hebt ontzettend veel keus en als je hem (of haar) zat bent zal hij je nooit slecht behandelen. Lekker in je pyjama blijven liggen in bed, of op de bank ploffen met een dekentje. Lekker een kop thee erbij, en lekker wegdromen bij waar jij op dat moment zin in hebt. Een echte “binge” serie zoals Gilmore Girls is dan ook zeker favoriet (geef toe we houden hier allemaal van).

Liefs,
Rosita Elise

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.