Lifestyle | Weight Hoop Original Hoelahoop 1,8kg | Review

Als je de afgelopen weken mijn blog gelezen hebt dan zag je dat ik bij mijn verjaardagscadeautjes een hint had gegeven voor dit artikel. Van mijn gekregen verjaardagsgeld had ik namelijk iets gekocht; een Weight Hoop Original Hoelahoop. Vandaag ga ik jullie vertellen wat ik er van vind, hoe je hem gebruikt en of het “werkt”. Wie is er benieuwd of ik überhaupt kan hoelahoepen?

Wat is een Weight Hoop Original Hoelahoop?

Ook niet onbelangrijk om jullie eerst eens te vertellen wat zo’n hoelahoop nou eigenlijk is. Misschien ken je ze nog wel van vroeger (of niet), met zijn alle zo lang mogelijk proberen die standaard felgekleurde roze of oranje hoelahoop omhoog te houden door middel van draaien met je heupen. Ik kan je vertellen ik was er vroeger echt belachelijk slecht in, gaf mij maar een springtouw want van hoelahoepen bakte ik niet veel. Wat mij dan toch aantrok tot deze Weight hoop? Het schijnt ontzettend goed te zijn voor de opbouw van je buikspieren en het ontwikkelen van een mooie taille. Wat zegt de website precies:

Hoelahoepen is een leuke manier om u lichaam in vorm te brengen en af te vallen. Oefenen met zachte SOFT fitness hoelahoeps heeft uitmuntende effecten op uw lichaam: het vermindert het vet rond de buik en de heupen, brengt uw hele lichaam in vorm door het masseren van acupunctuur punten en vergroot uw beweeglijkheid. Verder is de oefening met SOFT fitness hoepels een cardiovasculair training die de bloedcirculatie stimuleert, de energie verhoogt, balans en coördinatie ontwikkelt en stress vermindert.”

Even zo’n heerlijke geposeerde foto van de site gehaald, nu dat lijntje nog en we zijn allemaal gelukkig.

Welke hoelahoop past bij mij?

Ook zo iets, er zijn zoveel verschillende als je gaat googlen op weight hoops of hoelahoep sport. Gelukkig is er ook een kieswijzer die je helpt om te bepalen welke goed is voor jouw lichaam en wensen. JE VIND DE KIESWIJZER HIER. Uiteindelijk koos ik dus voor de Original hoelahoop 1,8kg. Deze heeft ook van die bogen in de hoop zitten, dat leek mij een beetje gek maar dit is wat ze er over vertellen;

“Fitnesshoelahoep Original, heeft golven aan de binnenzijde. Deze zorgen voor extra massage van het onderhuidse bindweefsel, waardoor de doorbloeding verbetert en afvalstoffen beter afgevoerd worden. Daarnaast zorgen deze golven ervoor dat de buikspieren extra aangespannen worden, voor een extra effectieve training van de buikspieren. In het begin kunnen deze golven even wennen zijn. Wij adviseren daarom het gebruik langzaam op te bouwen, dit om blauwe plekken te voorkomen. Het duurt niet lang voordat je lichaam aan het gebruik gewend is en je nergens last meer van hebt. Eventueel kun je voor extra comfort ook gebruik maken van een hoepelband.”

Nou dat beloofd dus wat, haha. Aangezien ik dus ook overal las dat je het echt rustig op moet bouwen ging ik kijken of ik ook ergens een schema daar voor kon vinden. Aangezien Rosita ontzettend snel last heeft van blauwe plekken (au), hoopte ik wel dat het niet al te ernstig zou zijn en dat mijn lichaam het snel gewend zou zijn.

Hieronder zie je het opbouwschema

dag 1 en 2: 1 minuut
dag 3 en 4: 2 minuten
dag 5 en 6: 3 minuten
dag 7 en 8: 4 minuten
dag 9 en 10: 5 minuten
dag 11 en 12: 6 minuten
dag 13 en 14: 7 minuten
dag 15 en 16: 8 minuten
dag 17 en 18: 9 minuten
dag 19 en 20: 10 minuten
dag 21: 11 minuten
dag 22: 12 minuten
dag 23: 13 minuten
dag 24: 14 minuten
dag 25: 15 minuten
dag 26: 16 minuten
dag 27: 17 minuten
dag 28: 18 minuten
dag 29: 19 minuten
dag 30: 20 minuten

Let op: dit schema bouwt in 30 dagen op naar 20 minuten. Het is de bedoeling dat je hiervan de helft van de tijd linksom hoepelt en de andere helft van de tijd rechtsom hoepelt, dit om te zorgen voor een symmetrische spierontwikkeling.

Mijn ervaring:

Nu ben ik dus al zo’n 2 weken fanatiek aan het hoelahoopen en leek het mij leuk om te vertellen wat ik er van vind. Ten eerste; wat is het moeilijk!!! Gelukkig ging het snel steeds beter, aan het schema heb ik mijzelf niet echt gehouden want ik heb ook nog veel andere sporten ernaast gedaan, soms zat er een dag tussen en soms deed ik het een paar dagen achter elkaar. Dat je het rustig moet opbouwen weet ik wel zeker, jeetje wat doet het pijn! Zoals ik al verwachtte zat ik helemaal onder de blauwe plekken (zowel op mijn heupen, billen, buik en mijn benen), echt super leuk als je dan in de zon gaat liggen in je bikini. Ik leek wel een regenboog (not kidding). Wel merkte ik dat het steeds leuker werd om te doen, ik begin het nu redelijk te kunnen en hij valt niet meer om de 2 seconde op de grond (ook wel fijn). De dvd die ik erbij kreeg heb ik nog niet gedaan, ik vind het 10 min al super zwaar en als ik een stap ga zetten valt hij alleen maar op de grond. Ik hou het voorlopig nog even bij gewoon stil staan.

Doet het ook iets voor mijn buik? Nou ben ik natuurlijk ook erg veel aan het sporten en let ik erg goed op mijn eten, maar ja ik ben in de afgelopen 2 weken “smaller” geworden. Ik verloor 2cm rondom mijn taille, 2cm rondom mijn heupen en zelfs 3cm vanaf mijn navel gezien (helpt ook mee dat ik aan het afvallen ben). Dus of het enkel door de hoelahoop komt durf ik niet te zeggen, ik merk wel dat ik steeds sterkere buikspieren begin te krijgen. Het volhouden om de hoelahoop omhoog te houden wordt daardoor steeds makkelijker, dus ja ik heb het idee dat hij mijn buikspieren sterker maakt.

Leuk of Meuk?

Om even de term van Onnedi te jatten, is het nou een leuk of meuk product! Wil je je buikspieren trainen op een leuke manier (op het begin even wennen en lichte pijn)? Dan zeker! Ik ben er super blij mee, en hoop straks net zoals ik overal op internet zie ook allerlei trucjes te kunnen gaan oefenen. Dat zal nog wel even duren though.

De Original hoelahoop 1,8kg is te koop bij verschillende verkooppunten voor (prijzen verschillen nog al) – €33,95

Vond je dit nou leuk en interessant om mijn ervaringen rondom deze weight hoop te lezen? En zou je dit soort artikelen vaker op mijn blog willen zien? Laat het dan even weten in een reactie hieronder! Ik ga nu weer even hoopen! Hihi!

Liefs,
Rosita Elise

4 thoughts on “Lifestyle | Weight Hoop Original Hoelahoop 1,8kg | Review

  1. Wat een leuke review! Ik twijfel ook al een lange tijd om er eentje te kopen, vooral omdat het zo gemakkelijk te doen is. Door jouw review ben ik al bijna helemaal overtuigd! Nu nog een goede voor mij uitzoeken.

  2. Ik heb hem ooit bij de Flying Tiger gekocht voor een tientje! Hij staat nu boven weg te stoffen dus thanks voor de reminder om dit weer eens op te pakken haha. Super leuk om te doen namelijk! Ik was als kind altijd al wel goed in hoola-hoopen dus dat was gelukkig niet zo een probleem. Maar de blauwe heupen in het begin kan ik me nog wel herinneren ja haha. Ik ga vanavond weer aan de slag!! En jij ook succes ermee 😀 misschien kunnen we elkaar blijven motiveren haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.