Maak je sanitair compleet met deze badkamer onderdelen

Een sanitaire ruimte in huis is belangrijk. Iedereen wil natuurlijk een goede WC of fijne douche. De uitstraling van het sanitair wordt een deel van jouw interieur. Met goede sanitair ben je het voordeligst uit. Als je zelf een toilet gaat inbouwen zoals een hangtoilet aan de muur moet je denken aan een toiletreservoir. Ook kun je voor een sauna gaan of bad in de badkamer. Zeker als je deze in wilt bouwen vormt het bad een mooi geheel met een nieuwe badkamer. Je kunt een badkamer zo luxe mogelijk maken met de volgende onderdelen.

Ligbad

S’avonds lekker ontspannen en wegdromen kun je prima doen in een mooi ligbad die je vol laat lopen met warm water. Als je een ligbad gaat aanschaffen is het goed om te kijken naar het formaat. Past deze goed in jouw badkamer? Past het bad bij jouw postuur/lengte? Ga je voor een traditionele badkuip of juist voor een hydromassage whirlpool bad? Voor een ligbad zijn aantrekkelijk opties en designs mogelijk. Een vrijstaande badkuip heeft iets klassieks. Denk aan een witte badkuip op goudkleurige leeuwenpoten. Deze zie je ook steeds vaker terugkomen qua populariteit. Een inbouw bad kan mooi zijn als je deze inbouwt in beton-cire of een inbouw met badkamer tegels. Moderne kleuren zijn grijs, zwart, antraciet en natuursteen.

Douche(cabine)

Ook zien we veel moderne douches. De inloopdouche zien we veel. Daarnaast kun je ook complete douchecabines met hydromassages en stoomjets aanschaffen. Deze spa’s beschikken soms ook over een driehoekig zitbad. Zo heb je een complete spa met douche, bad en soms infrarood in een cabine. Voor luxe is dit zeker een aanwinst voor de badkamer. Verder is een regendouche zeer relax en comfortabel. De stortdouche heeft een grote stroom aan water. Moderne kleuren zijn wit, zwart en chroom. Een regendouche kun je combineren met een douche aan een slang.

De wastafel en kasten

Vaak zien we nog steeds glanzende witte wasbakken met een mengkraan. Ook komen er steeds meer natuursteen wasbakken terug in badkamers of chique zware wastafels. Je kunt hierbij kiezen voor mooie strakke wastafelkasten van glanzend wit, glanzend zwart, eikenhout look of de kleur pastelgroen. Pastelgroen zien veel terugkomen in Scandinavische interieurs en interieurs met natuurlijke look. Ook zijn wastafels van beton-cire een moderne optie. Eikenhout is populair in moderne interieurs door de robuuste ietwat industriële en natuurlijke uitstraling. In de badkamer dienen meubels waterproof en vochtbestendig te zijn.

WC laten plaatsen

In moderne goed ingedeelde wasruimtes zijn hangtoiletten ruimte creërend. Ze passen perfect bij een minimalistisch interieur. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mooi wit of zwart toilet. Bij het aanleggen van de afvoer kun je gebruik maken van een toiletreservoir. Deze plaats je bij een inbouw toilet. De wc is dus niet zichtbaar. Alleen de wc pot is zichtbaar. De rest zit in een betegelde badkamer muur of beton-cire muur ingebouwd. Je maakt de badkamer op deze manier perfect qua indeling. Een complete losstaande wc neemt veel meer ruimte in beslag. Daarbij kun je nissen plaatsen in de badkamer. Hierin kun je geurstokjes, toiletartikelen of decoratie plaatsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.