Mijn droomhuis: 3 items die ik graag wil hebben

Herken je dat ook? Alvast moodboards maken en inspiratie op doen voor wat je in huis graag zou willen hebben? Ik kijk vaak naar leuke en mooie dingen voor in huis, maar hoe ziet mijn droomhuis er nou eigenlijk uit? Dit is een vraag waar ik niet direct een antwoord op zou kunnen geven, maar ik kan je wel alvast vertellen over drie items die al lang in mijn hoofd zitten en waar ik graag voor zou willen sparen.

Kookeiland

Iets wat al jaren op mijn verlanglijstje staat is een prachtig kookeiland in mijn keuken. Dit item is iets wat heel erg de sfeer in je huis kan bepalen en het is een goede manier om de woon- en eetkamer bij elkaar te betrekken. Zo kan je tijdens het eten aan je kookeiland nog altijd praten met degene die op de bank tv zit te kijken. Daarnaast geeft een kookeiland natuurlijk extra ruimte. Niet alleen ruimte qua koken en doen, maar ook extra opbergruimte. Je kan het hele kookeiland voorzien van kastjes en lades waar je al je kookspullen en servies kan opbergen. Een nadeel aan een kookeiland, waar je vast ook wel over na hebt gedacht, is dat het te veel meters opneemt en je woning te klein ervoor is. Alhoewel dit natuurlijk wel een kern van waarheid heeft, kan een kookeiland ook in een kleinere woning. Je kunt hem namelijk zo groot of zo klein maken als je zelf wil, mits je minimaal één meter bewegingsruimte over kan houden eromheen. Als je dit namelijk niet hebt dan kom je in de knel met je kastjes en lades. Een extra tip: wat ook een coole look geeft, is om het blad iets langer te maken zodat er een stukje uitsteekt. Hierdoor krijg je een soort bar effect, waardoor je met een extra kruk nog een extra zitplekje ervan kan maken.

Jacuzzi

Een ander item waar ik al lang over droom is natuurlijk een jacuzzi kopen. Hier moet je wel de ruimte voor hebben, maar ook dit is een enorme sfeermaker rondom je huis! Je kunt lekker bijkomen en van de stilte genieten in je eentje. Bijvoorbeeld na een lange dag werken. Het werkt ontspannend en je kunt alle stress even laten gaan. Je kunt het plezier van een jacuzzi natuurlijk ook delen met vrienden en familie. Wie heeft er nou nog meer een jacuzzi tijdens een tuinfeestje of een barbecue? Hiermee krijg je sowieso een geslaagde middag. Natuurlijk zijn er veel verschillende jacuzzi’s en moet je echt nog wel even nadenken over een aantal dingen. Hoe groot wil je heb bijvoorbeeld hebben? Je moet niet alleen letten op de ruimte die je er voor over hebt, maar ook op hoeveel personen je denkt hier gebruik van te gaan maken. En wat is je budget? Een kleinere jacuzzi komt logischerwijs uit op een lagere prijs. Daarnaast zijn er ook verschillende jacuzzi’s; je hebt lig- en zitjacuzzi’s. Mij lijkt het fantastisch om een ligjacuzzi te hebben om optimaal te kunnen relaxen.

Smart home

Eigenlijk is dit niet één item, maar vallen er allerlei items onder dit concept. Het wordt namelijk steeds populairder om je huis smart te maken en dit staat dan ook op mijn verlanglijstje. In een smart home kun je allerlei slimme apparaten vinden die met elkaar in verbinding staan via Wifi of Bluetooth. Hoe fijn zou het zijn als je lichten automatisch aangaan zodra je thuiskomt? Of dat de koffie al gemaakt wordt door je koffiezetapparaat terwijl je nog in bed ligt? Sommige mensen noemen het lui, maar het heet niet voor niets een Smart Home, want ik vind het meer slim dan lui. Naast de automatische lampjes en een automatisch koffiezetapparaat zou ik ook graag een slimme koelkast willen hebben in mijn droomhuis. Hierin zit een camera, wat ideaal is als je in de supermarkt staat en je twijfelt of er nog melk of boter in huis is. Er zitten ook nog andere voordelen vast aan een Smart Home buiten het gemak om, namelijk dat het energie bespaart en ook de veiligheid van je huis kan worden verbeterd. Ik zeg kom maar door!

Wat wil jij later in je droomhuis hebben?

Liefs, Rosita

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.